2020
Духовний вечір зі старійшиною Кероном
Жовтень 2020


МІСЦЕВІ СТОРІНКИ

Духовний вечір зі старійшиною Кероном

30 травня 2019 року в домі зборів Софійської філії Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів проводився духовний вечір зі старійшиною Патриком Кероном, з президентства сімдесятників, та його дружиною, сестрою Керон.

На зборах були присутніми Стівен Девіс, президент Болгарської/Центральноєвразійської місії, місцеві провідники та члени Церкви з усієї Болгарії. Понад сто святих і друзів Церкви з Болгарії і Туреччини дивилися трансляцію зборів за допомогою Інтернету.

Вів збори, а також був першим промовцем Кразимир Коларов, голова громади Церкви у Болгарії. Поділившись своїми думками стосовно уривка з Писань (Йов 28:28, Біблія), він сказав: “Наш страх Господа не має приходити через покарання. Він є мудрістю для тих, хто йде за Спасителем. Коли ми виберемо віддалятися від зла, Господь зміцнить наш розум. Якщо ми будемо це робити, то отримаємо те, що сховано від світу”.

Сестра Керон нагадала присутнім на зборах про низку чудес, які вчинив Ісус Христос перед тим, як воскресити доньку Яіра. Вона сказала, що ця історія навчає нас наполегливо виявляти віру, та підкреслила: “Якщо є щось, чого ми бажаємо і чекаємо довгий час, ми мусимо бути стійкими і виявляти віру в те, що Господь знає, що нам потрібно; що все у Його руках і що є саме той час, коли Він благословить нас тим, чого ми бажаємо. Іноді нам потрібно пройти через страждання, подібні до Яірових. Іноді нам необхідно чекати. Іноді ми гадаємо, що Бог не поспішає з відповіддю на наші молитви, але Ісус завжди каже нам: “Не бійся, лише вір! Не зневірюйся у Мені! Не втрачай надії! Не сумнівайся! Не здавайся! Лише вір Мені! Вір, що Я можу зцілити тебе і що Я завжди відповідаю на твої молитви!”

“Одна справа знати щось, інша справа знати, як це висловити, і зовсім інша справа—глибоко розуміти це”,—розпочав свій виступ старійшина Керон, подякувавши своїй дружині і за неї та запросивши нас проводити більше часу зі Спасителем. Посилаючись на історію, що знаходиться у 3 Нефій 17:2–17 (Книга Мормона), у якій показано терпіння, співчуття і любов Спасителя до людей, він підкреслив, що Церква—це лікарня для хворих, а не монастир для досконалих людей. За його словами, краса троянди, чудового створіння, може символізувати людей. Якщо дивитися на цю квітку під мікроскопом (на наші сім’ї, друзів і членів Церкви), то ця квітка виявиться не такою вже і гарною (якщо ми розглядаємо помилки і слабкості інших). “Не робіть цього”,—радить старійшина Керон. Він порівняв свій біль, який відчував як батько, коли його донька впала і забила свої ноги і руки, з болем, який відчуває наш Небесний Батько, коли страждаємо ми. Після натхнених слів старійшина Керон свідчив про істинність Церкви і велику любов Ісуса Христа і нашого Небесного Батька до нас.

Після закінчення духовної частини зустрічі старійшина і сестра Керон спілкувалися з членами Церкви і продовжували зміцнювати їх своєю вірою і свідченнями.