2020
Як у наших сім’ях зміцнити віру в Небесного Батька та Його Сина Ісуса Христа
Лютий 2020


Послання президентства території

Як у наших сім’ях зміцнити віру в Небесного Батька та Його Сина Ісуса Христа

Відправляючи нас у цей земний шлях, люблячий Небесний Батько нагородив кожного з нас певними талантами. Крім талантів, ми так само отримали особливий дар. Цей дар називається “Світло Христа”. Завдяки цьому дару кожен може розрізняти істину і оману. Цей дар так само може живити і зміцнювати нашу віру в нашого Господа, Ісуса Христа.

Проте для набуття міцної віри одного лише Світла Христа буде недостатньо, необхідно також прикладати особисті зусилля. Стародавній пророк Алма з Книги Мормона, порівнюючи віру з насінням вчив: “… Тож, якщо знайдете місце, щоб насіння могло бути посіяне у вашому серці, знайте, якщо це справжнє насіння, тобто добре насіння, якщо ви не викинете його вашою зневірою, щоб чинити опір Духові Господа, знайте, воно почне розбухати у вашій душі; і коли ви відчуєте ці рухи розбухання, ви почнете говорити собі—Певно, що це добре насіння, тобто що Слово є добрим, бо воно починає збільшувати мою душу; так, воно починає освітлювати моє розуміння, так, воно стає приємним для мене” [Алма 32:28]. Одним із священних місць, де може зрощуватися наша віра в Спасителя, може стати наша домівка. Оздоблення нашого будинку, музика, яка звучить у ньому, і те, як ми проводимо там час, може багато в чому сприяти зміцненню віри в Ісуса Христа.

Існують кілька простих і ефективних способів, які можуть зміцнити нашу віру в стінах нашої домівки.

  • Сімейна молитва може мати особливу силу, якщо перед молитвою члени сім’ї обговорюють, що необхідно згадати в молитві. Існують кілька простих і ефективних способів, які можуть зміцнити нашу віру в стінах нашої домівки.

  • Щоб зробити сімейне вивчення писань особливо плідним, буде корисним обговорювати прочитане, намагаючись зрозуміти суть послання. Особливо корисно допомагати дітям зрозуміти прочитаний вірш перш, ніж переходити до наступного вірша.

  • Домашній сімейний вечір може стати бажаним і зміцнюючим віру заходом, особливо якщо сім’я проводить його щотижня.

  • Церковні гімни можуть нас навчати, втішати і надихати. Вони можуть привносити особливі благословення в наше життя, особливо, коли ми ще з дитинства пам’ятаємо їхні слова. Саме тому, звертаючись до дружини Пророка Джозефа Сміта, Емми Сміт, Господь проголосив: “Бо Моя душа втішається в пісні серця; так, пісня праведних є молитвою для Мене, і на неї відповіддю буде благословенням на їхні голови” [Учення і Завіти 25:12].

  • Батьки відіграють важливу роль у формуванні віри і свідчення своїх дітей. Свого часу старійшина Роберт Д. Хейлз, член Кворуму Дванадцятьох Апостолів, навчав: “Батьки і дідусі та бабусі, ми схильні нарікати на стан світу—що школи не навчають моральним нормам характеру. Але є багато чого, що ми можемо зробити. Ми можемо використовувати навчальні моменти в наших власних сім’ях—це означає прямо зараз. Не пропустіть їх. Коли з’являється можливість поділитися своїми думками про євангелію та уроки життя, киньте все, що робите, сядьте й поговоріть з вашими дітьми й онуками” [Роберт Д. Хейлз, “Іди вслід за Мною”, застосовуючи християнську любов і служіння”, Ліягона, лист. 2016, с. 23].

Спілкуючись з нашими дітьми, ми можемо допомагати їм розпізнавати руку Бога в їхньому повсякденному житті і особливо в їхніх досягненнях. Ми так само можемо вчити їх залучати Небесного Батька в процес пошуку рішень нагальних проблем. Такий підхід дозволить нашим дітям вчитися покладатися на Бога, тим самим виявляючи свою віру в Нього.

Докладаючи всі ці зусилля в стінах нашої домівки, ми зможемо створити особливу атмосферу, в якій віра в нашого Господа Ісуса Христа буде зростати. І ми зможемо з упевненістю заявити, що відгукнулися на заклик Спасителя, коли Він сказав: “Наближайтеся до Мені, і Я наближатимусь до вас; шукайте Мене старанно, і ви знайдете Мене; просіть, і ви отримаєте; стукайте, і вам буде відчинено” [Учення і Завіти 88:63].