2019
Іти вперед разом
Грудень 2019


Іти вперед разом

Брати Кларксони мають благословення служити у своїх кворумах священства і читати Книгу Мормона.

Зображення
three brothers

Фотографії Річарда М. Ромні

Багато хвилюючих змін відбулося у Церкві завдяки натхненню, отриманому Президентом Расселом М. Нельсоном. Дві з цих змін мали безпосередній вплив на братів Кларксонів з Каліфорнії, США:

  1. Молодих чоловіків тепер можна висвячувати у відповідний чин священства в січні того ж року, коли їм виповнюється 12, 14 і 16 років.

  2. Молоді люди можуть отримувати храмову рекомендацію обмеженої дії, починаючи з січня того року, коли їм виповнюється 12 років.

Для братів Метью (15 років), Ендрю (13 років) та Ісаака (11 років) ці зміни відкрили нові можливості служити і розвиватися в євангелії Ісуса Христа—не лише кожному окремо, але й разом.

День, коли все відбувається вперше

У січні 2019 року Метью, Ендрю та Ісаак мали день, коли для кожного щось відбувалося вперше. Ендрю каже: “Метью став священиком, я став учителем, а Ісаак став дияконом у один і той же час. Жоден з нас не був у тому віці, коли ми переходили в інший чин, як це було раніше”.

“У свій перший день у чині священика,—розповідає Метью,—я ламав хліб для причастя і благословляв його. Я хвилювався. Руки трохи тремтіли, коли я промовляв молитву, але це було дивовижно”.

Новачок у Аароновому священстві Ісаак тепер отримав можливість навчатися від старших братів. “Це так чудово, бо я був з братами і їхніми друзями,—розповідає Ісаак.— Я відчував Духа, коли розносив причастя вперше”.

“Я христив свого брата!”

Крім того що Ісаак отримав Ааронове священство і розносив причастя, він також відвідував храм для здійснення хрищення. Його батько спочатку христив його, але потім настав час для сюрпризу:

“Я христив свого брата!”— сказав Метью.

“Я ніколи не сподівався, що Метью христитиме мене,—каже Ісаак.— Але тепер він священик, тож може це робити. То дійсно було чудово. Я відчував Святого Духа”.

Кожного ранку перед семінарією

Метью, Ендрю та Ісаак не єдині брати в сім’ї Кларксонів. Є ще четверо: Левій (9 років), Елі (7 років), Сем (4 роки) і Тит (2 роки), а ще один малюк скоро народиться.

Коли Президент Нельсон запросив жінок Церкви на жовтневій генеральній конференції 2018 року прочитати Книгу Мормона до кінця року, Метью, Ендрю та Ісаак разом з батьком та молодшими братами вирішили запропонувати мамі свою підтримку. “Ми будемо читати з тобою!”—сказали вони. Кожного ранку перед семінарією вони прокидалися, щоб читати разом.

Заклик, що змінив життя

“Коли ми відгукнулися на цей заклик, я думав, що на це піде багато часу,—казав Ендрю.— Я хвилювався, що в мене не буде достатньо часу робити все, що я хотів робити: наприклад, грати на гітарі або погуляти з друзями. Але я зрозумів, що це працює не так. Чим більше я читав Книгу Мормона, тим більше часу, як мені здавалося, в мене є. Я зрозумів, що якщо продовжую читати Писання якомога більше, у моєму житті все врівноважується. У мене з’являється більше часу упродовж дня”.

Метью було важко, коли сім’я почала читати кожного ранку. Він розповідає: “Я не дуже добре встигав у школі. У мене були труднощі з особистим вивченням Писань та встановленням стосунків з Небесним Батьком, і я тримав усе це в собі. Я не розповідав про це батькам”.

Однак, коли Метью почав приділяти більше часу читанню Книги Мормона, євангелія почала посідати в його житті пріоритетне місце. Він також докладав більше зусиль у школі. Він старанно працював і його оцінки стали кращими.

“Я також зрозумів, як сильно Небесний Батько і мої батьки люблять мене і як багато вони мені допомагають. Тепер моє свідчення про Ісуса Христа зміцнилося. Він допоміг мені подолати погані звички і спрямувати життя у правильному напрямку. Я такий щасливий, що ми з сім’єю відгукнулися на заклик Президента Нельсона. Це змінило моє життя”.

“О, це так багато!”

Рішення прийняти виклик Президента Нельсона вплинуло також і на свідчення Ісаака. “Ми обводили слова Бог, Господь, Викупитель, Спаситель і Христос кожного разу, коли вони зустрічалися,—розповідає він.— У той день, коли ми закінчили, я погортав Книгу Мормона і побачив усі слова, які обвів. Я подумав: “О, це так багато!” Я ніколи не помічав, як багато їх є. Я відчував себе більш духовним, коли читав Книгу Мормона. Я радий, що ми це зробили”.

Життя набагато краще

Метью, Ендрю та Ісаак здивовані, що сім’єю прочитали Книгу Мормона лише за два місяці. “Зазвичай це займає рік”,—каже Ісаак. Разом вони усвідомили благословення, які прийшли в їхнє життя після того, як вони відгукнулися на заклик пророка.

“Якщо ви робите те, що слід робити,—каже Ендрю,—наприклад, розвиваєте стосунки з Небесним Батьком за допомогою молитви, вивчення Писань і залишаючись активним у Церкві, життя стає набагато кращим”.

Ці три брати допомагають один одному зростати в євангелії. Вони йдуть за пророком, який закликав кожного члена Церкви “зміцнити свою віру в нашого Господа Ісуса Христа і Його Спокуту, … укласти власні завіти з Богом і дотримуватися їх, а також зміцнити … свої сім’ї”1.

Посилання

  1. Рассел М. Нельсон, “Вступне слово”, Ліягона, лист. 2018, с. 7.