2019
Чотири дари від Спасителя
Грудень 2019


Чотири дари від Спасителя

З духовного Різдвяного вечора з Першим Президентством у 2018 р.

Зображення
Jesus teaching

Ілюстрація Кетлін Петерсон

Мої улюблені брати і сестри, яка ж це довгождана пора! Давайте разом поміркуємо цього вечора над благословеннями, які ми отримуємо, якщо зосереджуємося на житті, місії, доктрині й Спокуті Господа Ісуса Христа.

О цій порі я також запрошую вас задуматися над вашими особистими бажаннями. Чи справді ви хочете ставати все більше й більше схожими на Ісуса Христа? Чи ви справді хочете жити вічно з Небесним Батьком і вашою сімʼєю та жити так, як живе Він? Якщо так, то ви захочете прийняти багато дарів, запропонованих Господом, які допоможуть вам і мені під час наших земних випробувань. Зосередьмося на чотирьох дарах, які Ісус Христос дав усім, хто бажає отримати їх (див. Учення і Завіти 88:33).

По-перше, Він дав вам і мені безмірну здатність любити. Це також і здатність любити не гідних любові й тих, хто не лише не любить вас, але й утискує вас тепер та жорстоко використовує вас (див. Матвій 5:44–45).

З допомогою Спасителя ви можете навчитися любити так, як любив Він. Для цього можливо доведеться змінити своє серце—найвірогідніше, помʼякшити його,—коли Спаситель навчатиме нас, як по-справжньому турбуватися одне про одного. Мої дорогі брати і сестри, ми можемо по-справжньому служити, як служив Господь, коли приймаємо Його дар любові.

Другий дар, який пропонує вам Спаситель,—е здатність прощати. Завдяки Його безкінечній Спокуті ви можете простити тих, хто завдав вам болю і хто, можливо, ніколи не визнає свою провину перед вами. Але Спаситель обдарує вас здатністю прощати кожного, хто будь-яким чином несправедливо поводився з вами.

Третій дар від Спасителя—це покаяння. Він запрошує нас змінити наші бажання, наше розуміння, наш дух, навіть наше дихання. Наприклад, коли ми каємося, ми дихаємо з вдячністю до Бога, Який дає нам дихання день у день (див. Мосія 2:21). І ми бажаємо користуватися тим диханням у служінні Йому та Його дітям. Покаяння—це небесний дар. Це процес, якого ніколи не слід боятися. Це—дар для нас, який слід прийняти з радістю і користуватися ним, застосовуючи щодня, оскільки ми прагнемо ставати більш схожими на нашого Спасителя.

Четвертий дар від нашого Спасителя—це, насправді, обіцяння, обіцяння нескінченного життя. Кожна людина буде воскрешена й пізнає безсмертя. Але вічне життя виходить за рамки часового виміру. Вічне життя—це таке життя, яким живуть Небесний Батько і Його Улюблений Син. Коли Батько пропонує нам вічне життя, то Він, по суті, каже: “Якщо ви вибираєте йти за Моїм Сином—якщо ви справді бажаєте стати більш схожими на Нього,—тоді зрештою ви зможете жити, як живемо Ми, і керувати світами й царствами, як це робимо Ми”.

Ці чотири унікальні дари, якщо ми приймаємо їх, приноситимуть нам все більше й більше радості. Вони стали можливими завдяки тому, що Єгова у своїй поблажливості зійшов на землю у вигляді немовляти Ісуса. Він народився від безсмертного Батька і смертної матері. Він народився у Віфлеємі за найскромніших обставин. Ісус Христос—це Божий неперевершений дар Батька для всіх Своїх дітей (див. Іван 3:16).

Якщо ми у такий спосіб зосереджуємося у думках і почуттях на Спасителеві світу, то що тоді нам потрібно робити, аби отримати ці дари, які з такою готовністю запропоновані нам Ісусом Христом? Що це за ключ до любові, якою любив Він, прощення, яким прощав Він, покаяння, щоб стати більш схожими на Нього і зрештою, щоб жити з Ним і Небесним Батьком?

Ключ цей—укладання й дотримання священних завітів. Ми вибираємо жити, йдучи шляхом Господнього завіту і не сходячи з нього. Це нескладно. Це шлях до справжньої радості в цьому житті, а потім у житті вічному.

Мої дорогі брати і сестри, я найбільше бажаю, щоб усі діти Небесного Батька мали можливість почути євангелію Ісуса Христа і прислухалися до Його вчень. Я молюся, щоб ми мали віру й відчули любов, яку Спаситель має до кожного з нас. Його безмежна й неперевершена любов підштовхнула Його спокутувати вас і мене. Той дар—Його Спокута—дозволяє, щоб усі інші Його дари були нашими.