2017
Як протистояти випробуванню віри
March 2017


Відповіді від церковних провідників

Як протистояти випробуванню віри

З виступу на жовтневій генеральній конференції 2012 р.

Зображення
Youth class

Важкі випробування призначені для того, щоб укріпити вас, але потенційно вони здатні послабити або навіть і знищити вашу довіру до Сина Бога і зменшити вашу рішучість дотримуватися даних Йому обіцянь. Часто ці випробування є замаскованими, що ускладнює їх виявлення. Вони починаються в наших слабкостях, в наших уразливих і чутливих місцях, або в тому, що є найбільш важливим для нас. Для однієї людини якесь випробування буде серйозним, хоча й переборним, а для іншої воно може бути вкрай важким.

Як залишатися “стійкими і непохитними” (Aлма 1:25) під час випробування віри? Ви вдаєтеся до тих самих дій, які допомогли вам побудувати серцевину вашої віри—ви виявляєте віру в Христа, ви молитеся, ви розмірковуєте над Писаннями, ви каєтеся, відвідуєте церкву і приймаєте причастя, виконуєте заповіді і служите іншим.

Коли ви стикаєтеся з випробуванням віри—що б ви не робили, ви не повинні відходити від Церкви! Віддалитися під час випробування віри від царства Бога—це те саме, що вийти з безпечного підвального приміщення у той момент, коли ви побачите, як наближається торнадо.

Апостол Павло сказав: “Отже, ви вже не чужі й не приходьки, а співгорожани святим, і домашні для Бога” (Eфесянам 2:19). Саме у стінах Церкви ми захищаємо свою віру. Зустрічаючись з іншими, хто вірує, ми молимося і отримуємо відповіді на наші молитви; ми поклоняємося через музику, ділимося свідченням про Спасителя, служимо одне одному і відчуваємо Дух Господа. Ми причащаємося, отримуємо благословення священства і відвідуємо храм. Господь проголосив: “У … обрядах явлена сила божественності” (УЗ 84:20). Коли ваша віра випробовується—залишайтеся у безпечному колі домашніх для Бога. Для вас тут завжди є місце. Жодне випробування не є настільки важким, щоб ми не подолали його разом (див. Moсія 18:8–10).