2017
Озброєні праведністю
March 2017


Послання Першого Президентства

Озброєні праведністю

Зображення
Family reading scriptures

Пророк Бога на землі, Президент Томас С. Монсон, проголосив: “Сьогодні ми протидіємо найбільшій кількості гріха, пороку і зла, які будь-коли поставали перед нашими очима”1.

Чи не здивує вас те, що Президент Монсон промовив ті слова 50 років тому? Якщо ми протидіяли небаченому раніше скупченню зла тоді, в минулому, то наскільки ж більше зло загрожує нам сьогодні? З вагомої причини Господь проголосив нашому розподілу: “Ось, ворог об’єднався” (УЗ 38:12).

Війна, в якій “ми усі на службі”2, почалася до нашого народження на землі. Вона почалася навіть до створення світу. Вона почалася багато тисячоліть тому, у доземному світі, де Сатана повстав і “прагнув знищити свободу вибору людини” (Moйсей 4:3).

Сатана програв у тій битві і “скинений був він додолу” (Об’явлення 12:9), де він продовжує свою війну і сьогодні. Тут, на землі, “він веде війну зі святими Бога й оточує їх” (УЗ 76:29) брехнею, обманом і спокусами.

Він веде війну проти пророків та апостолів. Він веде війну проти закону цнотливості і святості шлюбу. Він веде війну проти сім’ї і храму. Він веде війну проти всього хорошого, святого і священного.

Як нам боротися проти такого ворога? Як нам боротися проти зла, яке, здається, заполонило наш світ? Яким є наше озброєння? Хто наші союзники?

Сила агнця

Пророк Джозеф Сміт навчав, що Сатана має силу проти нас лише настільки, наскільки ми дозволимо йому3.

Споглядаючи наші дні, Нефій “побачив, як сила Агнця Божого сходила на святих церкви Агнця, і на завітний народ Господа, який був розсіяний по всьому лицю землі; і були вони озброєні праведністю і силою Бога у великій славі” (1 Нефій 14:14; курсив додано).

Як ми озброюємося праведністю і силою? Ми дотримуємося Суботнього дня у святості і шануємо священство. Ми укладаємо священні завіти і дотримуємося їх, працюємо над нашою сімейною історією і відвідуємо храм. Ми постійно каємося і благаємо Господа “прикла[сти] спокутуючу кров Христа, щоб ми могли одержати прощення наших гріхів” (Moсія 4:2). Ми молимося, служимо, свідчимо і застосовуємо нашу віру в Ісуса Христа.

Ми також озброюємося праведністю і силою, коли “постійно зберіга[ємо в нашій] душі, як скарб, слова життя” (УЗ 84:85). Ми зберігаємо ті слова як скарб, занурившись у Святі Писання і в слова обраних слуг Господа, які повідомлять нам Його волю, думку і слово (див. УЗ 68:4) під час генеральної конференції наступного місяця.

У нашій боротьбі проти зла нам слід завжди пам’ятати, що ми отримуємо допомогу з обох сторін завіси. Наші союзники—це Бог, Вічний Батько, Господь Ісус Христос і Святий Дух.

Нашими союзниками також є невидимі армії небес. “Не бійся,—сказав Єлисей наляканому молодому чоловікові перед лицем армії зла,—бо ті, що з нами, численніші від тих, хто з ними” (див. 2 Царів 6:15–16).

Нам не треба боятися. Бог любить Своїх святих. Він ніколи не кине нас.

Я знаю, що Бог, у відповідь на мою молитву, здійснив моє прохання звільнити мене від зла. Я свідчу, що за допомогою Бога Батька, Спасителя світу і Святого Духа, ми можемо бути переконані, що отримаємо більше ніж достатньо сили для протистояння будь-яким злим силам, з якими б ми не зустрічалися.

Давайте завжди озброюватися праведністю, щоб у нас була впевненість в кінцевій перемозі.

Посилання:

  1. Thomas S. Monson, “Correlation Brings Blessings”, Relief Society Magazine, Apr. 1967, 247.

  2. “Ми усі на службі”, Гімни, с. 150.

  3. Див. Учення Президентів Церкви: Джозеф Сміт (2007), с. 214.