2012
Зміцнені Словом
Жовтень 2012 р.


Зміцнені словом

Зображення
young man with a backpack

Фотографії Жозе А. Пена І ГЛОРІА ХАЙАТТ.

Підлітки свідчать про ті випадки, коли Писання їх навчали, втішали і скеровували.

Ми попросили молодь розповісти нам про ті випадки, коли уривки з Писань, які вони вивчили напам’ять, допомогли їм, як про це говорив старійшина Річард Г. Скотт, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, на жовтневій генеральній конференції 2011 року (див. вставку збоку). Ось кілька відповідей.

Спокій у моїй душі

“Мій сину, мир душі твоїй; твоя скрута і твої страждання будуть лише на короткий час” (УЗ 121:7).

Уривок з Писань, який упродовж років приносив мені найбільше заспокоєння,—це Учення і Завіти 121:7, коли Пророк Джозеф Сміт був у в’язниці Ліберті і волав до Небесного Батька по допомогу. Я вивчила цей вірш напам’ять у семінарії й згадувала його, коли потребувала втішення. Він нагадує мені, що Небесний Батько любить мене і знає про мої негаразди. Я зверталася до цього вірша за почуттями миру у миті розпачу й слабкості.

Цей вірш допоміг мені, коли я була на вечірці, на якій склалася така ситуація, де, як я знала, мені не слід було перебувати. Я чемно сказала своїм друзям “ні”, коли вони пропонували мені випити чи закурити. Цей вірш дав мені необхідну силу відстоювати своє вірування.

Цей вірш також допоміг мені прийняти складне рішення. Ми з подругою були нерозлучні п’ять років. Ми разом грали в спортивні ігри, разом їздили в подорожі й разом кудись ходили кожні вихідні. Але вона почала проводити час з друзями, які були старші за нас, і з якими я не хотіла бути разом. У кінці подруга поставила мене перед вибором: або наша з нею дружба, або моя прихильність до Слова мудрості та закону цнотливості. Це мене просто приголомшило. Я ніколи не думала, що може бути так складно відстоювати свої вірування. Однак я вирішила знайти нових друзів, завжди пам’ятаючи обіцяння Небесного Батька Джозефові Сміту, що все спрацює на благо.

Ніщо не варте того, щоб іти на компроміс заради своїх вірувань, і, вибравши правду, я відчула справжню і тривалу радість. Цей вірш зміцнив моє свідчення і допоміг мені в необхідний момент.

Лорен Дж., 16 років, шт. Арканзас, США

Слабке стає сильним

За кілька місяців перед вступними іспитами до старших класів я відчував, що не готовий. Я був впевнений, що не зможу їх добре скласти. Тож я звернувся в молитві до Небесного Батька. Під час молитви пригадався такий вірш з Писань: “Якщо люди прийдуть до Мене, Я покажу їм їхню слабкість. Я даю людям слабкість, щоб вони були покірними; і достатньо Моєї благодаті для всіх людей, які упокорюються переді Мною; бо якщо вони упокорюються переді Мною і мають віру в Мене, то Я вчиню так, щоб слабке стало сильним для них” (Eтер 12:27).

Я зрозумів, що коли молюся Небесному Батькові з проханням додати сили, щоб вистояти у труднощах та випробуваннях, Він благословляє мене і допомагає подолати мої слабкості. Прийти до Господа зі своїми труднощами—було найкращим рішенням, яке я міг прийняти. Він—найкращий учитель, і я знаю, що Він допомагав мені.

Ірвін О., 16 років, Сальвадор

Молись завжди

“Молись завжди, щоб ти міг вийти переможцем; так, щоб ти міг перемогти Сатану, і щоб ти міг уникнути рук слуг Сатани, які підтримують його роботу” (УЗ 10:5).

Цей вірш допомагає мені справлятися зі спокусами. Коли я збираюся зробити те, що, як знаю, є неправильним, цей вірш і його послання відразу виникають у моїх думках. Кожного разу, коли я молюся після того, як відчую таке спонукання, то отримую допомогу, необхідну для подолання спокус, що стоять переді мною.

Джесс Ф., 17 років, шт. Юта, США

Я з тобою

“Будь терпеливим у стражданнях, бо ти матимеш їх багато; але витерпи їх, бо ось, Я з тобою, аж до кінця твоїх днів” (УЗ 24:8).

Заучування напам’ять цього вірша стало благословенням, особливо коли я відчувала страх чи самотність. Кожного разу, згадуючи цей вірш, я сповнювалася сміливістю і краще себе почувала. Ми, молоді чоловіки і молоді жінки, потребуємо скерування і підтримки, особливо тоді, коли стикаємося з важкими випробуваннями і труднощами. І хоча іноді майбутнє здається непевним або бентежним, я знаю, що можу довіряти Господу і відчувати Його теплі обійми.

Коли я була маленькою, мене навчали вдома і в Початковому товаристві, що Господь завжди буде поруч зі мною, якщо я робитиму свою частину. Завдяки цьому навчанню і цьому віршу я знаю, що завжди можу на Нього покладатися.

Софія І., 15 років, Уругвай

Фотографії Уелдена С. Андерсена і КРІСТІАН ІБАНЕС