2011
Відповідь на кожне ‘А якби?’
Грудень 2011 р.


Ми говоримо про Христа

Відповідь на кожне “А якби?”

“І [Ісус Христос] піде, зносячи муки, і страждання, і спокуси всякого роду; і це для того, щоб слово могло виповнитися, яке каже, що Він візьме на Себе муки і хвороби Свого народу” (Aлма 7:11).

Кілька років тому мій моторолер вислизнув з-під мене, і я впав прямо посеред дороги. Майже відразу на мене наїхав автомобіль—досить великий—і протягнув мене по дорозі. Очевидці тієї аварії вважали, що я загинув.

Коли парамедики побачили, що я живий, вони негайно відвезли мене до лікарні, де упродовж кількох наступних днів мені зробили кілька невідкладних операцій. Поки я непритомний перебував у реанімації, батько з іншими чоловіками поклав руки на мою голову і силою священства благословив мене. Але що є більш важливим від того, що сталося з моїм тілом, це те, що сталося з моїм духом.

Завдяки цій події я відкрив своє серце Спасителю. Через тиждень після аварії я повернувся до свідомості й дізнався про те, що сталося. Я зрозумів, що Господь захистив мене і дав можливість залишитися з дружиною та дітьми на землі. Я відчув, що Бог мене втішає, а не залишає. Я не відчував себе травмованим і збентеженим, думаючи, що на мене чекає довге одужання. Натомість я відчував спокій.

У наступні дні моя любов до Небесного Батька й Ісуса Христа сягнула нових глибин, а моє бажання залишатися вірним усе життя посилилося. Я бачив вияв Господньої любові завдяки людям, які були навколо мене. І я бачив, що Небесний Батько чув людей різних віросповідань, які молилися й постилися за мене.

Коли я розповідав про цей випадок іншим людям, починалися нескінченні “А якби?” “А якби ти загинув?” “А якби ти не зміг більше ходити?” “А якби тобі довелося долати сильний біль до кінця свого життя?” Найдивовижнішим для мене є те, що Спокута дає відповіді на всі “А якби?”

Завдяки Спокуті я воскресну і всі фізичні недуги зникнуть. Разом з дружиною і дітьми ми запечатані у вічну сім’ю. І це також завдяки Спокуті. Якщо ми будемо йти вперед з вірою у нашого Спасителя, долаючи життєві випробування, і витерпимо до кінця, Спокута відкриє шлях, яким нам треба йти, і дасть обіцяння вічного життя, яке чекає на нас попереду.

“І Він прийме смерть, щоб скинути пута смерті, які зв’язують Його народ; і Він візьме на Себе їхні недуги, щоб Його нутро сповнилося милості, будучи у плоті, щоб Він міг знати, будучи у плоті, як допомогти Своєму народові в його недугах” (Aлма 7:12).

О Мій Батьку! художник Саймон Дьюї