2011
Запитання і відповіді
Грудень 2011 р.


Запитання і відповіді

“Як я можу з оптимізмом дивитися в майбутнє?”

У кожного з нас бувають періоди, коли здається, що немає кінця відчаю й поганим новинам у особистому житті, і навіть у всьому світі. Однак ми повинні пам’ятати, що у нас є підстава для надії завдяки вірі в Господа Ісуса Христа.

На квітневій генеральній конференції 2009 року Президент Томас С. Монсон нагадав нам про Господню заповідь бути “в доброму гуморі” (УЗ 68:6) і підбадьорив такими словами: “І хоча можуть збиратися грозові хмари, і дощі проливатимуться на нас, знання євангелії та любов до Небесного Батька і до нашого Спасителя будуть втішенням і підтримкою та принесуть радість нашим серцям, якщо ми будемо ходити в праведності й дотримуватися заповідей. Ніщо у цьому світі не здолає нас”.

Навіть у найпохмуріші часи, коли немає і натяку на те, що буря припиниться, наше розуміння євангелії може допомогти з оптимізмом дивитися у майбутнє. Як сказав Президент Монсон у тому ж виступі: “Майбутнє таке ж яскраве, як і ваша віра” (“Будьте в доброму гуморі”, Ліягона, трав. 2009, с. 92)

Читайте, моліться, усміхайтеся

Кілька років тому генеральне президентство Товариства молодих жінок звернулося до нас із завданням, яке вимагає 100 відсоткового виконання: щодня читати Книгу Мормона, щодня молитися і усміхатися. Я подумала, що спробую і робитиму це так довго, як тільки зможу. На мій подив, це завдання принесло в моє життя надзвичайні зміни. Я стала щасливішою, зі мною був Дух і в мене було оптимістичне ставлення. І хоча я й досі стикаюся з труднощами, сила Духа допомагає мені їх радісно долати.

Аріана Г., 16 років, шт. Вірджинія, США

Майте надію

Я вважаю, що найкраще, що ми можемо робити, аби дивитися з оптимізмом—це усміхатися і мати надію! Важко перерахувати, скільки разів надія допомагала мені все життя. Ми також маємо думати про те, як у нас багато благословень і як сильно нас любить Небесний Батько. Ми можемо звернутися до Нього, щоб мати спокій в будь-якій ситуації. Його Син відстраждав за нас, тож Він знає наші болі. Завдяки Йому ми можемо мати надію, отримати зцілення і, звичайно ж, бути щасливими.

Корі Д., 18 років, шт. Юта, США

Думайте про Спокуту

Розмірковування над Спокутою завжди будуть приносити надію і додаватимуть оптимізму. Усі ми переживаємо труднощі в житті. Але завдяки Спокуті всі труднощі й проблеми, як матеріальні, так і духовні, можна вирішити. Спокута дає нам можливість побачити ці рішення. Спокута—це величний прояв Божої любові до Його дітей. Вона нескінченна, як і Його любов до нас. Це додасть нам сміливості й сили дивитися в майбутнє без страху.

Деріл А., 18 років, Лагуна, Філіппіни

Залишайтеся вірними

Ці неспокійні часи є частиною Господнього плану і про них пророкували ще зі старозавітних часів. Скрізь у Писаннях Господь обіцяє, що праведні матимуть благословення і їх буде збережено. Якщо ви вірні, Святий Дух буде поруч, щоб вести в ці неспокійні часи, втішати і нагадувати, що у Господа є план для вас. Якщо у вас є патріарше благословення, вивчайте його, щоб дізнатися, що для вас приготував Господь.

Рае Б., 17 років, Вашингтон, округ Колумбія, США

Думайте про свої благословення

Один зі способів отримати радість і надію в ці неспокійні часи—це знайти мить, щоб зупинитися і подумати про свої благословення і про знання євангелії. Щось дуже просте—наприклад, наявність друга, або щось величне—наприклад, план спасіння, наповнюють мене радістю і вселяють бажання ділитися цією радістю. Саме завдяки цьому я дивлюся на все з оптимізмом.

Аннет М., 15 років, шт. Мічиган, США

Пам’ятайте про храм

Коли я відчуваю збентеження, то розмірковую над словами, що знаходяться в кінці теми Товариства молодих жінок: “Ми віримо, що, приймаючи ці цінності й дотримуючись їх, ми будемо готовими зміцнювати дім і сім’ю, вступити у священні завіти і виконувати їх, отримати обряди храму і мати радість у благословеннях піднесення”. Мене ці слова втішають, і я знаю, що вони здійсняться у моєму житті й у житті всіх чеснотних молодих жінок. Без усякого сумніву я маю надію завдяки священним храмовим обрядам. Благословення праведного життя є нескінченними, і якщо я про це пам’ятаю, моє серце сповнюється радістю, надією, любов’ю і сміливістю.

Наталія М., 18 років, Мерида, Венесуела

Бути в команді переможця

Щоб зберігати позитивне ставлення, вам необхідно знати цю просту істину: команда Господа переможе в кінці. Це так просто. Сатана не має жодної влади над Богом. Оскільки ми вже знаємо, хто буде переможцем, нам треба зосередитися на тому, щоб залишатися в команді Господа. Коли ми живемо гідно того, щоб увійти в храм, ми одягаємо форму, яка показує Господу, що ми в Його команді. Читаючи Писання, молячись і служачи братам і сестрам, ми знаходимо справжнє щастя, що й допомагає нам бути позитивно налаштованими.

Брайден Ф., 17 років, шт. Юта, США

Вчіться бути вдячними

Не думайте постійно про важкі часи. Я веду “Щоденник вдячності”. Кожного дня я записую принаймні щось одне, за що я вдячна в той день. Яким би жахливим не здавався день, я завжди можу знайти те, за що хочу подякувати. Порахуйте свої благословення. Навчаючись бути вдячними, ви зможете зосереджуватися на позитивних подіях вашого життя.

Ешлі Х., 18 років, шт. Оклахома, США