2011
Безперечне свідчення
Грудень 2011 р.


Безперечне свідчення

Зображення
Старійшина Карл Б. Пратт

Оскільки я зростав у сім’ї активних членів Церкви, то, мабуть, виріс, вже маючи свідчення. Я ніколи не мав серйозних сумнівів щодо істинності євангелії. Як і багато підлітків, у мене виникали певні запитання, але я ніколи не ставив під сумнів істинність Церкви.

Саме завдяки цій вірі я отримав натхнення служити на місії. Я знав, що мені потрібно служити. Але хоча я й не мав серйозних сумнівів щодо Церкви, я усвідомлював, що маю здобути власне свідчення.

Я розпочав свою місію в лютому 1961 року, залишивши зиму в Сол-Лейк-Сіті й потрапивши в спеку аргентинського літа. У той час місіонерів не навчали мови, однак президент місії пообіцяв, що ми будемо вільно розмовляти іспанською, якщо прочитаємо вголос усю Книгу Мормона. Я вивчав іспанську в дитинстві й вільно розмовляв уже після кількох перших тижнів, але все ще виконував настанову президента місії.

У першому місті, куди мене призначили, ми з напарником жили в квартирі, що розміщалася над старою крамницею. Ми не могли проповідувати після обіду під час аргентинської сієсти, тож я завжди використовував той час, щоб молитися і читати Книгу Мормона біля входу до старої крамниці.

Одного дня, знаходячись за тисячі миль від дому біля входу в стару крамницю, я зупинився, щоб поміркувати над тим, що я читав. Коли ви молитеся про Книгу Мормона і розмірковуєте над нею, Дух може впливати на вас. Я заглибився думками в учення Книги Мормона, я думав про те, як Джозеф Сміт перекладав пластини, і раптом мене охопило почуття. У ту мить я знав, що все, чого мене навчали упродовж життя—це правда. Раптом я чітко зрозумів, що Джозеф Сміт—це пророк і що я читаю слово Бога. Все це було істиною.

Те раптове відчуття пройшло крізь мене, як електричний струм. Воно пронизало все моє тіло від маківки до пальців ніг. Я не відчув ні холоду, ні тепла. Але це було безперечне свідчення.

Я ніколи не забував той день, і з того часу я відчував Святого Духа багато разів. Завдяки тому випадку я розпізнаю Святого Духа кожного разу, коли Він мені свідчить. Те почуття не завжди однакове, але воно завжди тепле й безперечне.

Хоча Дух промовляє до кожного з нас особисто, обіцяння Моронія стосується всіх (див. Мороній 10:3–5). Обіцяння Моронія, що міститься в Книзі Мормона, таке: Дух свідчитиме вам про істинність Книги Мормона, якщо ви будете читати її, вивчати, розмірковувати, а потім молитися зі справжнім наміром. Це обіцяння стосується мене, вас і кожної людини у світі. Безперечне свідчення отримають усі, хто прагне його здобути.

Ілюстрація Кіта Ларсона