2009
Єдність
Лютий 2009


Чого навчав ПРОРОК ДЖОЗЕФ СМІТ

Єдність

З книгиУчення Президентів Церкви: Джозеф Сміт (Курс для вивчення на зборах Мелхиседекового священства і Товариства допомоги, 2007) сс. 276, 277–278, 280.

Джозеф Сміт розумів, яку силу має єдність.

У перші роки існування Церкви Господь заповідав святим останніх днів бути в єдності (див. УЗ 38:27). Упродовж свого життя пророк Джозеф Сміт організовував і об’єднував святих для виконання Божої роботи. Він навчав їх, вів і заохочував жертвувати своїм часом, талантами і майном заради справи Сіону. Ось кілька його вчень про єдність.

Як виконувати Господню роботу

“Ми воістину радіємо знанню, що по всіх церквах, вдома і за кордоном … панує дух такої єдності; бо за цим принципом і завдяки зосередженню зусиль ми зможемо здійснити задуми нашого Бога”.

“Єдність—це сила. …Нехай святі Всевишнього завжди плекають цей принцип, і результатом цього мусять бути найбільш славетні благословення не тільки їм особисто, але і всій Церкві”.

Позбавлятися егоїзму

“Нехай святі пам’ятають, що велике залежить від їхніх особистих зусиль і що вони покликані бути співпрацівниками з нами і Святим Духом у звершенні великої роботи останніх днів; і… нехай кожне егоїстичне почуття буде не тільки поховано, але й знищено”.

“Зрозуміймо, що ми маємо жити не заради себе, а заради Бога, і в такому разі найвеличніші благословення проллються на нас і в часі, і у вічності”.

Благословення єдності

“Лише зосередженими діями і єдністю зусиль ми можемо виконати величну роботу останніх днів, … і одночасно наші справи, і мирські, і духовні, будуть надзвичайно підтримані, і благословення небес мають пролитися на нас безперервним потоком”.

Джозеф Сміт молодший, художник Бред Тир