2009
Розуміти божественну роль жінок
Лютий 2009


Послання візитного вчителювання

Розуміти божественну роль жінок

Навчайте уривкам з Писань та висловлюванням, що відповідають потребам сестер, яких ви відвідуєте. Свідчіть про це вчення. Запросіть тих, кого ви навчаєте, поділитися тим, що вони відчули й чого навчилися.

Джулі Б. Бек, генеральний президент Товариства допомоги: “Вивчаючи уривки з Писань, де йдеться про план щастя, даний нам Небесним Батьком, і розмірковуючи над ними, я здобула свідчення про цей план. У ньому відведена певна роль і для Його дочок. Ми маємо піклуватися про “жіночу” частину плану, і якщо ми не будемо виконувати відведеної нам ролі, ніхто, крім нас, не зможе цього зробити. Ми відповідаємо за ту частину Батькового плану, де йдеться про сотворіння життя, виховання душ, підтримку у зростанні, вияв впливу на все, що нас оточує. Ми не можемо делегувати ці обов’язки. Ми не можемо нікому передати їх. Вони—наші. Ми можемо відмовлятися від них, заперечувати їх, але ці обов’язки—наші й ми несемо за них відповідальність. Настане день, коли всі ми пригадаємо те, що знали до свого народження. Ми згадаємо, як боролися у великій війні за цей привілей. А як же ми виконуємо ці обов’язки? Просто ми щодня старанно виконуємо роботу, за яку відповідальні лише ми”.

Старійшина М. Рассел Баллард, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів: “Основна доктринальна мета Сотворіння землі полягає в забезпеченні продовження процесу піднесення і вічного життя для духовних дітей Бога.

…Хоча просто не існує більш вагомого вкладу, який ви можете зробити для суспільства, Церкви, вічної долі дітей нашого Батька, ніж те, що ви зробите як мати або батько, материнство й батьківство не є єдиною мірою, якою визначається доброта чи визнання людини перед Господом. …

Кожна сестра у цій Церкві, яка вступила в завіт з Господом, має божественні повноваження спасати душі, керувати жінками у світі, зміцнювати домівки Сіону й будувати царство Бога” (“Жінки праведності”, Ліягона, груд. 2002, сс. 36, 39; Ensign, Apr. 2002, 68, 70).

Старійшина Девід А. Беднар, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів: “За божественним задумом чоловіки і жінки мають разом іти до досконалості і повноти слави. Завдяки різним характерам і здібностям чоловіки і жінки привносять у шлюбні стосунки унікальні світосприйняття і досвід. Чоловік і жінка роблять різні, але рівнозначні внески у єдність, якої неможливо досягти жодним іншим способом” (“Шлюб є невід’ємною частиною Його вічного плану”, Ліягона, черв. 2006, сс. 51–52; Ensign, June 2006, 83–84).

Сільвія Е. Оллред, перший радник у Генеральному президентстві Товариства допомоги: “Господь благословив жінок божественними якостями: любов’ю, співчуттям, добротою і милосердям. Завдяки щомісячним візитам у ролі візитних учителів ми можемо благословити кожну сестру, якщо протягнемо руки любові і доброти й поділимося дарами співчуття і милосердя. Якими б не були наші особисті обставини, у кожної є можливість наставляти і підживлювати інших” (“Паси вівці Мої”, Ліягона і Ensign, лист. 2007, 113).

Президент Спенсер В. Кімбол (1895–1985): “Бути праведною жінкою під час фінальних сцен цієї землі, перед Другим пришестям нашого Спасителя—це особливо благородне покликання. У порівнянні з більш спокійними часами сила і вплив праведної жінки у наш час стають у десятки разів більшими” (“Privileges and Responsibilities of Sisters,” Ensign, Nov. 1978, 103).

Фотоілюстрація Метью Рійєра; фон Шеннон Джиджи Крістенсен