2021
Що мені робити, якщо я покаявся, але постійно думаю про свої помилки?
Жовтень 2021


“Що мені робити, якщо я покаявся, але постійно думаю про свої помилки?” Заради зміцнення молоді, жовт. 2021.

Запитання і відповіді

“Що мені робити, якщо я покаявся, але постійно думаю про свої помилки?”

Визнайте свій прогрес

Небесний Батько поки що не очікує від нас досконалості, тому я використовую свої помилки як досвід для навчання. Сатана намагається викликати у нас негативні емоції, щоб нас охопило відчуття провини, але це все, на що він здатний. Тепер, коли я це знаю, я намагаюся дивитися на свій прогрес, а не зосереджуватися лише на гріхах.

Лука М., 14 років, шт. Юта, США

Пробачте себе

Коли ви себе пробачаєте, ви відчуваєте любов Спасителя до вас, оскільки Він вже вас пробачив. Сатана хоче вкласти у ваш розум думки відчаю, але ви сильніші. Ті думки приходять не від Небесного Батька, тому накажіть їм забиратися геть!

Каміла А. 18 років, Домініканська Республіка

Надихаюча музика

Мені подобається слухати натхненні пісні, які мене надихають і підбадьорюють. Коли я молюся Небесному Батькові і прошу про Його допомогу, а потім вмикаю надихаючу музику, я відчуваю Духа дуже сильно. І це допомагає мені жити далі.

Елма П, 18 років, Негрос-Оксіденталь, Філіппіни

Знаходити спокій у Писаннях

Якщо ви відчуваєте, що вже покаялися, знайдіть спокій у Писаннях. Слова Господа були дані нам для того, щоб ми відчували спокій у нашому житті. Якщо ви помолитеся, щоб з вами під час читання перебував Святий Дух, Він буде скеровувати вас.

Емма М. 19 років, Іспанія

Згадування може допомагати

В Aлма 36:17–19 пророк Алма описав, як він згадував про свої гріхи, але це лише додало йому радості від усвідомлення, наскільки він змінився і став кращим. Як і у випадку з Алмою, згадування наших колишніх помилок може допомагати нам не повторювати їх.

Джулія М., 18 років, Баїя, Бразилія

Бог більше не пам’ятає наші гріхи

У Писаннях сказано, що після того, як ви покаялися у своїх гріхах, Бог більше не пам’ятає їх (див. Учення і Завіти 58:42). Хоча Бог їх більше не пам’ятає, ми пам’ятаємо. І згадування про минулі помилки може викликати біль, але замість того, аби вбачати у колишній провині тягар, думайте про неї як про нагадування докладати найкращих зусиль.

Елайджа В., 17 рік, шт. Юта, США

Спокута Христа—для вас

Коли я думаю про скоєні мною раніше гріхи, то маю тенденцію вважати, що я недостатньо покаялася, або не заслуговую на Боже прощення. Але важливо пам’ятати, що Небесний Батько хоче, щоб ми вдосконалювалися. Він не хоче, щоб ми жили минулим або вічно носили в наших серцях відчуття провини. Небесний Батько дав нам Свого Сина, Ісуса Христа, як Спасителя, щоб ми могли покаятися і знову стали очищені через Його Спокуту.

Хлоя В., 16 років, шт. Аризона, США

Подивіться навколо

Може здаватися, що якщо ви покаєтеся, то ваші проблеми і думки про ваші помилки припиняться. Але це не завжди так. Іноді Бог залишає у вас ці почуття для того, щоб ви могли навчитися долати їх. Якщо ви щиро покаялися, але, здається, не можете забути ваші помилки, спробуйте подивитися навколо, як це зробив би Христос, і почніть служити оточуючим і ділитися своїм свідченням. Це допоможе вам і відволіктися від своїх невдач, і одночасно допомогти комусь іншому.

Джейкоб В., 21 рік, шт. Юта, США