2021
Потяг до осіб своєї статі: Ви належите Йому
Жовтень 2021


“Потяг до осіб своєї статі: Ви належите Йому”, Заради зміцнення молоді, жовт. 2021.

Потяг до осіб своєї статі: Ви належите Йому

Якщо ви відчуваєте потяг до осіб своєї статі, знайте, що Бог вас любить. У Його царстві є для вас місце.

Зображення
молодь разом їсть

Якщо ви відчуваєте потяг до осіб своєї статі, ви можете замислюватися над тим, чи є для вас місце у Церкві і навіть чи застосовується до вас Божий план щастя.

Ваші почуття можуть суперечити багатьом очікуванням. Ви можете запитувати: “Чому це відбувається зі мною? Чи справді Бог любить мене? Чи є для мене місце в Його царстві?”

1. Так, Бог любить вас.

Перше, що потрібно знати, це те, що ваш Небесний Батько любить вас. Любов Бога досконала, вічна і викликає захоплення. І Він любить вас особисто. Він знає ваше ім’я.

Президент Дітер Ф. Ухтдорф, у той час другий радник у Першому Президентстві, навчав:

“Бог не дивиться на зовнішність людини. Я вірю, що Він зовсім не зважає на те, живемо ми в палаці чи сільській хаті, привабливі ми чи ні, відомі чи забуті. Хоч ми й недовершені, Бог любить нас довершеною любов’ю. Хоч ми й недосконалі, Він любить нас досконалою любов’ю. Хоч ми можемо відчувати, що загубились і не маємо компаса, Божа любов огорне нас з усіх боків.

Він любить нас, бо безмежно сповнений святої, чистої любові, яку неможливо описати. Ми важливі для Бога не завдяки нашим резюме, а тому що ми Його діти. Він любить кожного з нас” (“Любов Бога”, жовтнева генеральна конференція 2009 р. [Ліягона, лист. 2009, сс. 22–23]).

“Бог любить усіх нас. Він любить людей, які належать до різних конфесій, і тих, хто є невіруючими. Він любить стражденних. Він однаково любить багатих і бідних. Він любить людей усіх рас і культур, одружених та неодружених і тих, хто відчуває потяг до осіб своєї статі” (ChurchofJesusChrist.org/topics/gay).

2. Ви не зайві

Усі ми відрізняємося одне від одного у той чи інший спосіб. У нас різні раси, національність, походження і культура. Хтось із нас народився в Церкві; інші навернулися недавно. І дехто відчуває потяг до осіб своєї статі, а інші—ні.

Ми всі не зайві. Давній апостол Петро навчав, що “не дивиться Бог на обличчя; але в кожнім народі приємний Йому, хто боїться Його й чинить правду” (Дії 10:34–35). Він мав на увазі те, що кожна людина, яка прагне дотримуватися заповідей, отримає Його благословення, якого б вона не була походження.

Старійшина Л. Уітні Клейтон, почесний сімдесятник, навчав: “Зараз я звертаюся напряму до членів Церкви, які відчувають потяг до осіб своєї статі. … Ми хочемо, щоб ви знали, що ми вас любимо. Вас тут вітають. Ми хочемо, щоб ви були частиною наших зібрань. Ви маєте чудові таланти та здібності, які ви можете застосовувати в царстві Божому на землі, і ми розуміємо, який цінний внесок ви робите” (ChurchofJesusChrist.org/topics/gay).

3. Зверніться до Бога—Він вам допоможе

Хоча у нас не завжди є відповіді на те, чому певні речі трапляються в нашому житті, ми знаємо, що Небесний Батько знає, через що ви проходите. І завдяки Спокуті Його Сина, Ісуса Христа, усі діти Бога можуть знайти милість, отримати благословення і повернутися до Нього.

Отже, якщо ви відчуваєте потяг до осіб своєї статі, що вам тепер робити?

Ось що допомогло одній представниці дорослої молоді, коли вона зрозуміла, що відчуває потяг до осіб своєї статі:

“Я з самого початку прийняла рішення, що буду запрошувати Бога у кожний крок своєї подорожі життям, і це стало для мене духовним досвідом.

Я не можу передбачити, яким буде моє життя десь через 20 років. Я не можу з досконалістю зрозуміти, яким є мій вічний потенціал, і я рідко знаю, яке мені потрібне утішення чи спрямування, але Бог знає це все. Я не знаю, як би я прожила кілька останніх років без Його допомоги.

Такі прості речі, як молитва, вивчення Писань, відвідування храму і церкви, дійсно мають великий вплив. Вони є якорем для мого життя зараз більше, ніж будь-коли раніше. Небесний Батько знає мене краще, ніж я знаю сама себе, тому немає потреби від Нього ховатися. Я прошу Його про допомогу і знаю, що Він бажає мені щастя навіть більше, ніж я бажаю сама собі. Я також намагаюся просити інших про допомогу, коли мені у певні моменти потрібні обійми або нагадування, що вони люблять мене. Я дізналася, що мені ніколи не треба нести свої тягарі самотужки”.

Лора Ф., шт. Юта

4. Ви можете отримати спокій

Небесний Батько хоче, щоб ви знайшли мир і щастя. Він хоче, щоб ви любили себе і знайшли радість у вашій подорожі земним життям. І Він буде допомагати вам на кожному кроці вашого шляху, навіть коли вам буде здаватися, що ви зайві. Ви належите Йому—і завжди будете належати Йому.