2021
Від рекомендації людини місіонерам для навчання до дива
Жовтень 2021


“Від рекомендації людини місіонерам для навчання до дива”, Заради зміцнення молоді, жовт. 2021.

Від рекомендації людини місіонерам для навчання до дива

Любіть. Діліться досвідом. Запрошуйте. І зараз це легше, ніж будь-коли раніше.

Чи було у вас коли-небудь достатньо сміливості, щоб поділитися з кимось вашим свідченням? Можливо, ви отримали натхнення, що родичу або другові потрібно було почути про євангелію.

Життя за євангелією запалює всередині нас світло, й Ісус Христос просить нас ділитися цим світлом зі світом (див. Maтвій 5:16). Коли ми це робимо, то можемо знайти людину, готову бути навченою місіонерами. Якщо ви знайшли когось, то за допомогою додатку “Засоби членів Церкви” місіонери можуть зв’язатися з цією людиною. Наведені далі історії ілюструють, як люди використовували цей засіб і як він може благословити тих, кого ви запрошуєте зустрітися з місіонерами.

Через Джейсона приходить відповідь на молитву

Зображення
місіонери і юнак

Ілюстрації Майкла Муллана

Недавно Джейсон побував у Сан-Дієго, шт. Каліфорнія, США, де проходив курс лікування від раку. Хоча для Джейсона то був нелегкий час, він розповідає: “У ранок мого вильоту я помолився, щоб у мене була можливість ділитися євангелією з кимось підготовленим”.

Він узяв таксі до аеропорту і почав розмовляти з водієм, Робертом. Невдовзі Джейсон висловив свою віру в Бога і розповів, що він є членом Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. “Роберт дуже зрадів і сказав мені, що бачив наш храм поблизу швидкісної траси,—каже Джейсон.— Він молився і просив про можливість дізнатися більше про наші вірування. Я сказав йому, що він отримав відповідь на свою молитву”.

Джейсон запропонував Роберту зустрітися з місіонерами, і той з радістю погодився. Джейсон надіслав інформацію про Роберта за допомогою функції “Рекомендувати друга для навчання” у додатку “Засоби членів Церкви”. Через кілька місяців Джейсон отримав повідомлення від місіонерів у Сан-Дієго. “Вони повідомили мені, що Роберт за день до цього охристився. Це було дивовижно!”

Карен надає утішення

Зображення
молода жінка телефонує, місіонери

Карен жила на відстані 2000 км від своєї двоюрідної сестри Емі. Карен знала, що Емі потребувала втішення, і хоча вона не могла бути присутньою біля неї фізично, місіонери, які служили у місті, де жила Емі, могли! Карен скористалася засобом для рекомендації друга для навчання, щоб повідомити місіонерам у Солт-Лейк-Сіті, шт. Юта, США, про Емі. “Вони зателефонували мені, і я пояснила їм, як Емі виховувалася, яка у неї нинішня ситуація і що їй здавалося, що Бог на неї сердився”,—каже Карен.

Невдовзі сестри-місіонерки зв’язалися з Емі. Під час цієї телефонної розмови вони за неї помолилися. Тієї ночі Емі заливаючись сльозами зателефонувала Карен, щоб розповісти їй про місіонерок, які за неї молилися. “Її дуже зворушила їхня доброта”,—сказала Емі.

Хоча Емі не почала ходити до церкви, вона почала щодня молитися Небесному Батькові. Карен не знає, що буде у майбутньому, але, як вона каже: “Емі наближається до Христа”.

Едуарда ділиться своїм світлом

Зображення
молодь на лавці

“Спочатку я не знала, як ділитися євангелією з кимось або як познайомити моїх друзів з місіонерами”,—пояснює Едуарда. Едуарда—з Бразилії, і хоча навколо неї небагато членів Церкви, вона знає, що “Господь завжди готує шлях для Своїх дітей, щоб вони пізнали істину”.

Едуарда надіслала церковне відео другові, і йому дуже сподобалося побачене. Коли її друг почав більше цікавитися Церквою, Едуарда запросила його зустрітися з місіонерами і скористалася функцією рекомендації друга для навчання місіонерами на церковному вебсайті. Едуарда додала свій коментар, сказавши, що хоче брати участь у просуванні свого друга у вивченні євангелії. Місіонери радісно погодилися. Едуарда навіть взяла участь у хрищенні.

Едуарда сказала, що відчувала любов Бога до Своїх дітей у той момент. Вона також пояснює: “У нас усіх є хтось, хто бачить в нас Світло Христа. Нам просто потрібно запросити їх подивитися, що то за світло!”

Запрошення всім

Наступного разу, коли у вас буде враження, що комусь може бути корисно послухати місіонерів, не зволікайте скористатися цим засобом, щоб познайомити ваших друзів з місіонерами. Місіонери з радістю запросять вас приєднатися до їхніх зустрічей з вашими друзями. І хто знає? Можливо, на цьому шляху ви побачите диво.