Семінарія
Мороній 8: “Малі діти живуть у Христі”


“Мороній 8: “Малі діти живуть у Христі”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Мороній 8”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Мороній 8

“Малі діти живуть у Христі”

Зображення
малюк грається з годинником

У своєму літописі пророк Мороній поділився листом, написаним йому його батьком Мормоном стосовно хрищення маленьких дітей. Мормон пише на цю тему на основі одкровення, яке він отримав від Ісуса Христа. Це одкровення демонструє силу Спокути Спасителя й те, як вона впливає на маленьких дітей. Цей урок має на меті допомогти вам краще зрозуміти, чому маленькі діти не потребують хрищення та чого це вчить нас про Небесного Батька та Ісуса Христа.

Як би ви відповіли?

Прочитайте історію, якою поділився президент Бойд К. Пекер (1924–2015), з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, або подивіться відео “А дитина мала їх водитиме” з часового коду 4:42 до 5:59, доступне на сайті ChurchofJesusChrist.org. Уявіть, що ви — один із місіонерів із цієї ситуації.

“Двоє місіонерів працювали в горах південної частини Сполучених Штатів. Одного дня вони побачили з пагорбку людей, які зібралися на галявині далеко внизу. Місіонери не часто зустрічали людей, яким вони могли б проповідувати, тому попрямували вниз на галявину.

Виявилося, що втопився хлопчик, і там організовували похорони. Його батьки послали за священником, щоб той “сказав потрібні слова” над їхнім сином. Місіонери стояли позаду, коли мандрівний священник наблизився до засмучених батька й матері і почав свою проповідь. Якщо батьки очікували отримати втішення від цієї духовної особи, то вони розчарувалися.

Він суворо сварив їх за те, що вони не охристили хлопчика. Вони відкладали це через різні справи, а зараз вже було запізно. Він дуже різко сказав їм, що їхній хлопчик потрапив до пекла. То була їхня вина. Вони відповідальні за його нескінченні муки.

Коли проповідь завершилась, і могилу засипали, старійшини підійшли до батьків, що горювали. Вони сказали матері: “Ми слуги Господа і прийшли з посланням до вас” (Бойд К. Пекер, “А дитина мала їх водитиме”, Ensign або Ліягона, трав. 2012, с. 7).

Оцініть свою відповідь на наведене далі запитання за шкалою від 1 до 4, де 1 — зовсім невпевнено, 2 — якоюсь мірою впевнено, 3 — впевнено й 4 — дуже впевнено.

  • Наскільки впевнено ви почувалися б, навчаючи й втішаючи цих скорботних батьків і допомагаючи їм відчути Господню любов?

Вивчаючи Мороній 8, поміркуйте, як ви могли б допомогти цим батькам краще зрозуміти Спокуту Ісуса Христа для маленьких дітей. Наприкінці уроку вас попросять сформувати відповідь для цієї навчальної ситуації. Також подумайте, як істини з Мороній 8 можуть допомогти вам краще зрозуміти великодушність і милість Небесного Батька та Ісуса Христа.

Малі діти є здоровими

Нещодавно покликаний до служіння Ісусу Христу Мороній отримав листа від свого батька, Мормона. Мормон писав своєму “улюбленому синові” (Мороній 8:2), що він “згадує [його] завжди у [своїх] молитвах” (Мороній 8:3). Він дав Моронію поради стосовно суперечок, що виникли між нефійцями щодо хрищення маленьких дітей. Пізніше Мороній додав цей лист до свого літопису на золотих пластинах.

Прочитайте уривок Мороній 8:4–8 і з’ясуйте, як Мормон відреагував, коли почув про суперечку.

Скопіюйте наведену далі таблицю у свої щоденники для навчання й запишіть, що ви дізналися з цих віршів. Ви доповнюватимете цю таблицю пізніше протягом уроку.

Чому малі діти не потребують хрищення

Що ми дізнаємося про Небесного Батька та Ісуса Христа

Одна з істин, яку ми можемо дізнатися з цих віршів, полягає в тому, що малі діти здорові завдяки Спокуті Ісуса Христа.

Корисним інструментом для вивчення Писань є виноски. Зверніть увагу на виноску в біля слова “здоровими” у вірші 8.

Прочитайте принаймні один із наведених далі віршів із виноски, намагаючись знайти інформацію про те, чому саме малі діти є здоровими.

  • Що означає у вірші Мороній 8:8 фраза “малі діти є здоровими”?

Малі діти не потребують хрищення

Мормон дав додаткові пояснення, які допомагають нам дізнатися більше про Небесного Батька та Ісуса Христа із цього вчення стосовно дітей. Прочитайте наведені далі вірші і знайдіть те, що можна додати до обох стовпчиків вашої таблиці.

Подивіться на істини, які ви записали в другому стовпці таблиці. Обміркуйте наведене далі запитання.

  • Як розуміння цих істин про Небесного Батька та Ісуса Христа може допомогти нам у нашому житті зараз?

Поверніться до історії про двох місіонерів, яку ви читали на початку уроку.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Напишіть абзац (не менше п’яти речень) у відповідь на запропоноване запитання.

    • Беручи за основу те, що ви дізналися сьогодні, що б ви сказали батькам померлої дитини, щоб допомогти їм знайти мир в Ісусі Христі?

    У своїй відповіді процитуйте принаймні два вірші з цього уроку.