Семінарія
Мороній 7:20–43: знайти надію в Христі


“Мороній 7:20–43: знайти надію в Христі”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Мороній 7:20–43”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Мороній 7:20–43

Знайти надію в Христі

Зображення
Христос посміхається до малюка

Чи мали ви коли-небудь потребу відчути більше надії у своєму житті? Мороній, який багато років блукав на самоті після того, як його народ було знищено, записав слова свого батька про надію на краще майбутнє, яку ми можемо знайти в Христі. Цей урок може допомогти вам відчути зростання надії завдяки Ісусу Христу.

Сприймайте все добре

У Мороній 7 Мормон сказав, що хоче допомогти своєму народу дізнатися, як вони можуть “сприйняти все добре” (вірш 21).

  • Що, на вашу думку, Мормон мав на увазі, вживаючи слово “добре”?

  • Що “добре” з духовних і вічних речей ви хотіли б сприйняти або отримати в цьому або наступному житті?

Ви, можливо, пам’ятаєте, що в Мороній 7:12–19 Мормон навчав, що все добре походить від Ісуса Христа. Прочитайте Мороній 7:20–26, щоб дізнатися, чого Мормон навчав про те, як отримати все добре від Христа.

  • Що ви дізналися?

  • Які приклади ви можете пригадати, коли Небесний Батько послав ангелів проголошувати, що Ісус Христос є Спасителем світу?

Значення надії

Щоб підготуватися дізнатися більше про вчення Мормона стосовно надії, прочитайте цю розповідь старійшини Дітера Ф. Ухтдорфа, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів:

“Мені ще не було 12-ти років, коли моя сім’я змушена була двічі залишати свою домівку і починати все з нуля серед хаосу, страхів і непевності, спричинених війною та розбіжністю політичних поглядів. Для мене то був тривожний час…

Той безрадісний час після Другої світової війни залишив свій слід у світі. Він залишив свій слід і на мені.

Тоді, у години найбільшої самотності, я часто замислювався: “А чи лишилася хоч якась надія у світі?” (Дітер Ф. Ухтдорф, “Бог серед нас”, Ліягона, трав. 2021, с. 8).

  • Через які причини сьогодні люди відчувають брак надії?

Старійшина Ухтдорф згадував, що “хоч світ занурювався у цинізм, жорстокість, ненависть і страх”, він знайшов дещо, що “сповнювал[о його] надією” (“Бог серед нас”, Ліягона, трав. 2021, с. 8).

Чи відчуваєте ви брак надії у своєму житті? Поміркуйте про те, що дає вам надію навіть у найскладніших обставинах. Продовжуючи вивчати цей урок, шукайте істини, які допоможуть вам сповнитися надією.

Мормон навчає про надію

Прочитайте Мороній 7:40–44 і знайдіть інформацію про те, як наша віра в Ісуса Христа пов’язана з надією.

  • Як би ви узагальнили своїми словами вірш 41?

Істина з вчень Мормона

Одна з істин, яких ми можемо навчитися від Мормона, така: якщо ми виявляємо віру в Ісуса Христа, то можемо отримати надію, що завдяки Його Спокуті ми можемо бути підняті для вічного життя.

  • Що, на вашу думку, означає мати надію в Ісусі Христі?

  • Чому ми маємо бути смиренними, або “лагідн[ими] і невибаглив[ими] серцем” (Мороній 7:43), щоб виявляти віру в Ісуса Христа й мати надію?

Щоб побачити приклад людини, яка знайшла надію завдяки вірі в Ісуса Христа, ознайомтеся з однією з вказаних далі історій з Писань. Під час виконання завдання зверніть увагу на те, як ця людина отримала надію завдяки Ісусу Христу.

Варто зазначити, що навіть якщо ми виявляємо віру в Ісуса Христа і маємо надію на благословення, які Він пропонує, все ж в нашому житті можуть траплятися складні моменти й випробовування. Але якщо ми продовжуватимемо виявляти віру в Спасителя й зосереджуватимемося на Ньому та вічному житті, яке Він робить для нас доступним, ми здобудемо надію, якої прагнемо.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Виконайте наведене далі завдання та дайте відповіді на останні три запитання.

Знайти надію в Ісусі Христі

Книга Мормона. Посібник для вчителя (2024) — “Мороній 7:20–43. Знайти надію в Христі”

Щоб допомогти вам поміркувати про те, як наявність надії завдяки Христу може вплинути на наше життя в різних життєвих обставинах, виберіть одну з наведених нижче навчальних ситуацій (або придумайте свою власну):

  • Дмитро повернувся до гріховних звичок, які він, як йому здавалося, залишив у минулому.

  • Батько Богдани припинив ходити до церкви й заявив, що більше не вірить у Бога.

  • Аліса щосили намагається встигати виконувати всі свої обов’язки в школі, на роботі та вдома.

Доповніть ці два речення, зазначивши, як ця людина може по-іншому поглянути на свою ситуацію:

  • Без надії в Ісусі Христі

  • З надією в Ісусі Христі

  • Як ця людина може виявляти віру в Ісуса Христа? Спробуйте знайти уривок з Писань, який можна використати у вашій відповіді.

  • Як такий вияв віри може допомогти цій людині мати більше надії завдяки Ісусу Христу?

  • Що б ви могли відповісти цій людині, якби вона запитала вас, чому ви маєте надію в Ісусі Христі? (Див. 1 Петра 3:15.)