Семінарія
Оцініть підсумки навчання 5: Мосія 18–Алма 16


“Оцініть підсумки навчання 5: Мосія 18–Алма 16”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Оцініть підсумки навчання 5”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Оцініть підсумки навчання 5

Мосія 18Алма 16

Зображення
молодь у поході

Цей урок має на меті допомогти вам оцінити встановлені вами цілі та ваш прогрес у вивченні Книги Мормона.

Рухатися вперед, озираючись назад

Зображення
молодь у поході

Згадайте час, коли ви вирушили в похід, на велосипедну прогулянку або в довгу подорож. Коли ви дивитеся вперед і починаєте подорож, може здаватися, що ви просуваєтеся дуже повільно. Що відбувається, якщо на мить озирнутися туди, звідки почалася подорож? Швидше за все, ви помітите, що пройшли далі, ніж уявляли.

  • Яку користь приносить знання про те, де ви були й куди прямуєте?

Наше життя можна порівняти з подорожжю. Роздуми про те, де ви перебуваєте й куди прямуєте в подорожі, можуть нагадувати роздуми про цілі, які ви ставите перед собою для особистого розвитку.

  • Яку користь ви можете отримати від приділення часу для оцінювання своїх цілей і прогресу?

Цей урок допоможе вам оцінити прогрес, якого ви досягли на своєму шляху як учень чи учениця Ісуса Христа. Розмірковуючи про свій прогрес, прагніть настанов від Святого Духа.

Стати учнем Ісуса Христа

Зображення
схематичний малюнок людини на шляху
Зображення
піктограма, записуйте
  1. Виконайте наведене далі завдання у щоденнику для навчання:

    Намалюйте шлях, який представляє шлях завіту та вашу подорож як учня Ісуса Христа. Додайте целестіальне царство в кінці шляху. Намалюйте в середині шляху себе.

    Повторіть те, що ви вивчали у Книзі Мормона і записах у вашому щоденнику для навчання, щоб пригадати, що ви засвоїли. На зворотній стороні малюнка, де ви зобразили себе, запишіть, що з того, що ви дізнались під час вивчення першої половини Книги Мормона, допомогло вам стати учнем Ісуса Христа. Ви можете додати знання, які ви отримали, ставлення або бажання, які ви розвиваєте, або виконані дії.

    Ще раз зверніть увагу студентів на малюнок у вашому щоденнику для навчання. На доріжці перед фігурою, яка представляє вас, запишіть дії, які ви хотіли б виконати або продовжуєте робити, прагнучи стати схожими на Ісуса Христа.

    • Що ще ви сподіваєтеся дізнатися, вивчаючи другу половину Книги Мормона?

    • Що ви сподіваєтеся дізнатися, відчути чи зробити в кінці цього року в результаті вивчення другої половини Книги Мормона?

Можливо, ви захочете повісити свій малюнок там, де він нагадуватиме вам продовжувати прагнути слідувати за Ісусом Христом.

Відчути зміну серця

Нещодавно ви читали про багатьох людей, які відчули зміну серця. Для деяких, наприклад, Алми молодшого та синів Мосії, зміна була миттєвою та яскравою. Інші, наприклад, Амулек і народ Лімгія відчули зміну серця лише з часом.

Алма запитав жителів Зарагемлі: “Хіба ви не відчули могутню зміну у ваших серцях?” (Алма 5:14). І якщо так, то: “чи можете ви відчувати це тепер?” (Алма 5:26). Поміркуйте про те, як відбувається зміна вашого серця. Чи буває вам іноді важко усвідомити, як Господь, можливо, допомагає вам змінитися? У чому ви вбачали себе у досліджених вами історіях?

Прочитайте Алма 5:14–19, 26–29 і з молитвою обміркуйте запитання Алми.

Можливо, ви записали свої відповіді на запитання Алми у щоденник для навчання, коли вперше вивчали ці вірші. Порівняйте те, що ви написали тоді, з тим, як би ви відповіли на запитання зараз. Що ви помітили? Що, на вашу думку, ваш Небесний Батько хотів би, щоб ви дізналися, відчули або зробили після порівняння ваших відповідей?

Ви можете записати свої нові відповіді або свої почуття щодо вашого прогресу.

Пояснюйте вчення про Спокуту Ісуса Христа

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Виконайте таке завдання:

    Напишіть сценарій або ситуацію, у якій корисно було б мати знання про Спокуту Ісуса Христа. Наприклад, молода жінка переживає, чи буде її прощено, або молодий чоловік відчуває себе самотнім у своїх випробуваннях. Або, замість опису ситуації, ви можете записати запитання, яке може виникнути у вас чи когось іншого про Спокуту Спасителя.

    Подумайте про те, що ви дізналися про Спокуту Ісуса Христа, вивчаючи Книгу Мормона. Подивіться на уривки з Писань, які ви позначили, або на записи у своєму щоденнику для навчання. Можливо, ви позначили деякі уривки з Писань або зробили нотатки під час вивчення Мосія 26 або Алма 7 (див. також 2 Нефій 9; Мосія 14–16).

    Напишіть, що б ви сказали у відповідь на ситуацію або запитання. Поясніть, як розуміння вчення про Спокуту Ісуса Христа могло б допомогти в цій ситуації або відповісти на запитання. Спробуйте використати один або кілька уривків із Книги Мормона.