2018
Ваша цінність є безумовною
Вересень 2018


Лише електронна версія

Ваша цінність є безумовною

Що б не казав вам світ, Небесний Батько знає вашу справжню цінність.

Зображення
юнак стоїть на вершині гори

Ми---вічні істоти, які мають небесний спадок. Але ми постійно відчуваємо на собі тиск світу, який змушує нас забувати, ким ми насправді є. Як ми можемо знати, якою є наша справжня цінність? Ось кілька моментів, про які вам слід пам’ятати:

  1. Ваша цінність не визначається впливом іззовні.

    Хоча, можливо, вам казали про це багато разів, однак має значення лише те, ким ви є всередині. Сатана хоче, аби ви повірили, що ваша цінність визначається зовнішніми факторами, такими як зовнішність, розум, таланти, здоров’я, успіх та популярність. Однак “Бог бачить не те, що бачить людина: чоловік-бо дивиться на лице, а Господь дивиться на серце” (1 Самуїлова 16:7). Небесний Батько знає вашу справжню цінність, бо Він розуміє ваші бажання і якості вашого духа.

  2. Ваше тіло---прекрасне, навіть якщо воно не відповідає мирським стандартам.

    Більшості з нас важко мати хороші відчуття стосовно нашої зовнішності. Але будьте впевнені, що ваше тіло---прекрасне, як би воно не виглядало. Незалежно від того, чоловічої ви статі чи жіночої, вас було створено за подобою Самого Бога (див. Буття 1:27). Небесний Батько є великим Митцем Всесвіту, і ви---Його найвеличніші витвори мистецтва! Ваше тіло---це диво: тендітне і сильне, граціозне і грандіозне одночасно. Є так багато того, чим можна захоплюватися, коли йдеться про його форму і функціонування, якщо тільки ви навчитеся дивитися на нього, як на дивовижний дар, яким воно і є.

  3. Коли ви наслідуєте Спасителя, краса вашого духа сяє.

    Як вважали люди, у Самого Ісуса Христа “краси не було” (див. Iсая 53:2). Але як міг Спаситель не бути красивим? Його краса основується на Його доброті й чистоті. І ваша також! Справжні послідовники Христа є привабливими, але ця привабливість не основується на їхній зовнішності. Якщо ви “отримали образ Його у виразі вашого обличчя” (Aлма 5:14), ви несете світло, яке сяє зсередини. І коли інші бачать ваше світло, ви стаєте для них більш привабливими. Понад усе, здатність ходити в праведності перед Богом значно збільшує вашу впевненість у собі.

  4. Ваша цінність уже є безмежною.

    Коригор, який був антихристом, навчав, що “кожній людині живеться в цьому житті згідно з умінням особи” (Aлма 30:17). Іншими словами, те, як ви собою управляєте, визначає вашу цінність---це те, що вам треба заробити або довести. Але це не так! Хоча нам завжди треба прагнути покращуватися, “цінність душ є великою в очах Бога” (УЗ 18:10) за будь-яких обставин. Навіть коли ви припускаєтеся помилок, ваша цінність не зменшується. Як сказала сестра Джой Д. Джоунс, генеральний президент Початкового товариства: “Якщо ми грішимо, ми менш гідні, але наша цінність ніколи не зменшується!” (“Безмежна цінність”, Ensign або Ліягона, лист. 2017, с. 14).

Хоча ви про це часто забуваєте, але у вас є іскра божественності. Вона є, навіть коли ви вважаєте себе абсолютно позбавленими божественності. А Бог може бачити її---завжди. Якщо ви розпалюєте в собі ту іскру, Він може зробити з вас набагато більше, ніж ви можете собі уявити.