2017
З порожніми руками, але сповнений віри
July 2017


Голоси святих останніх днів

З порожніми руками, але сповнений віри

Зображення
driving a jeepney

Ілюстрація Керолайн Вібберт

Відслуживши у Філіппінській місії Кагаян-де-Оро, я вирішив виконати пораду пророка і укласти храмовий шлюб. Більшість моїх родичів та друзів, які не були членами Церкви, і навіть деякі з тих, які належали до Церкви, сказали, що мені слід закінчити коледж або знайти хорошу роботу, перш ніж думати про шлюб. Під час заручин у мене не було ні того, ні іншого.

Я хвилювався, але пам’ятав історію про Президента Гордона Б. Хінклі (1910--2008), коли він отримав покликання на місію в Англію. Він готувався до від’їзду, незважаючи на економічні труднощі та проблеми, що непокоїли його. Саме перед від’їздом батько вручив йому картку, на якій було написано 4 слова: “Не лякайсь, тільки віруй!” (Maрк 5:36). Я також пам’ятав слова свого єпископа: “Май віру. Бог подбає”. Ці слова дали мені сміливість і силу йти вперед.

Хоча в мене нічого не було, я одружився зі своєю чудовою нареченою в Манільському Філіппінському храмі. Невдовзі після цього я почав працювати на компанію, де неділя була робочим днем. Я хотів дотримуватися Суботнього дня у святості, тож не затримався на цій роботі. Багато людей дивувалися, чому я облишив роботу, але я йшов уперед, повторюючи собі слова: “Май віру. Бог подбає”.

Я почав працювати водієм громадського транспорту і агентом з продажів, таким чином заробляючи на основні потреби сім’ї та готуючись до народження першої дитини. Моя дружина помітила, що я був виснажений, намагаючись забезпечити сім’ю. Вона сказала, що мені треба відновити навчання, але я думав, що це буде важко: працювати, служити у Церкві і бути студентом.

Я був правий; це було важко. Але ми робили все можливе, аби дотримуватися заповідей. Часто нам не вистачало грошей, але за підтримки Постійного фонду освіти Церкви я зміг отримати освіту до появи нашої другої дитини. Я знайшов роботу викладача в середній школі і згодом став координатором семінарії та інституту релігії.

Виконуючи пораду пророка та інших провідників Церкви, я зміг зрозуміти, що шлюб відкриває великі можливості для духовного зростання і зрілості. Завдяки шлюбу і євангелії я отримав багато благословень.

Нам не потрібно боятися навіть за найскладніших обставин. Нам просто треба робити все можливе і пам’ятати ці слова: “Май віру. Бог подбає”.