2017
Сильні впродовж тижня
July 2017


Сильні впродовж тижня

Молоді люди розповідають, як Господь благословляє їх, коли вони приймають причастя і пам’ятають свої завіти впродовж тижня.

Зображення
young woman taking the sacrament

Недільний вечір. Це означає, що завтра понеділок—знову домашні завдання, робота, тренування з футболу, уроки піаніно та інше. Безсумнівно, багато роботи треба буде виконати цього тижня! Але у вас щось є. Ви здатні виконати довжелезний список завдань на цей тиждень.

Хочете знати, як?

У вас під рукою є духовна сила. Кожної неділі ви можете приймати причастя і поновлювати укладені вами завіти. Під час причастя вам обіцяють, що коли ви берете на себе ім’я Ісуса Христа, пам’ятаєте Його і дотримуєтеся Його заповідей, то завжди матимете Його Духа з собою (див. УЗ 20:77, 79). Це означає, що ви можете відчувати духовне зміцнення незалежо від того, через що доводиться проходити упродовж тижня.

Ми попросили кількох молодих людей поділитися власним досвідом, пов’язаним з причастям і тим, як вони пам’ятають свої завіти упродовж тижня. Прочитайте кілька з їхніх історій. Можливо, ви стикалися з подібним!

Те, що я завжди пам’ятаю Спасителя, допомагає мені мати сміливість перед лицем важких випробувань. Коли я навчалася у випускному класі середньої школи, моя сім’я повернулася до Сполучених Штатів, а я залишалася в Австралії до кінця навчального року. Після того як я відвідала їх під час шкільних канікул, я летіла назад до Австралії, і мене охопила надзвичайна самотність. Однак я відразу ж зрозуміла, що я не самотня, ніколи не була самотньою і ніколи не буду, бо Дух Спасителя завжди перебуватиме зі мною, якщо я намагатимусь наслідувати Його. То було найбільше втішення, яке я мала в ту мить.

Шеннон С., 19 років, Сідней, Австралія

Коли я чую причасні молитви, то нагадую собі, що якщо буду дотримуватися своєї частини завіту хрищення, я можу мати поруч Духа. Мій тиждень набагато легший, коли Дух поруч. Наприклад, багато учнів у моїй школі вживають погані слова і неналежно висловлюються. Коли я пам’ятаю про свої завіти, це допомагає мені не зважати на те, що я чую, і навіть впливати на декого зі своїх однокласників, щоб вони припинили так висловлюватися.

Джейкоб Б., 14 років, штат Колорадо

У школі була дівчинка з певною вадою. Більшість людей користувалися цим, як виправданням, щоб насміхатися з неї. Разом з подругою ми були єдиними, хто намагався їй допомогти. Іноді здавалося, що весь клас об’єднався проти неї. Було нелегко зрозуміти, як же відреагувати. Я хотіла просто піти звідти, але вирішила пам’ятати, що вона—дитя Бога, і подумати, як Ісус поставився б до неї. Я відчула заспокійливий вплив Святого Духа. Я згадала, що можу змінювати світ навколо. Наслідування прикладу Спасителя дуже мені допомогло, і я знала, що все буде добре.

Мій завіт хрищення містить обіцяння, що я завжди матиму Святого Духа, якщо буду діяти так, як Спаситель. Я вдячна, що відчувала те втішення і силу від Святого Духа.

Алексіс Л., 13 років шт. Канзас, США

Знання того, що я уклав завіт взяти на себе ім’я Ісуса Христа, дає мені відчуття обов’язку іти за Ним, але це не завжди легко. Одного разу під час групового заходу я бачив дитину, якій було ні з ким поговорити. Я відчув, що мені слід піти і поговорити з тим хлопцем. Спочатку я не хотів. Я не вмію легко зав’язувати дружні стосунки. Але згадавши, що зробив би Христос, я знайшов силу познайомитися з новим другом. Коли я з ним розмовляв, то відчував, як Дух спонукає мене ставити запитання і отримувати радість.

Еван А., 16 років, шт. Юта, США

Під час причастя я зазвичай думала про різне, наприклад, що треба зробити упродовж тижня, про школу чи друзів. Але потім завдяки урокам Недільної школи та посланням від наших пророків я почала розуміти значення причастя. Зараз я думаю про Спокуту Ісуса Христа, що Він віддав Своє життя за нас, заплатив за наші гріхи і відстраждав за все. Це дає мені мотивацію кожного дня казати собі: “Я можу намагатися бути такою, як Він, і виявляти таку ж любов, яку Він виявляв іншим людям. Я можу ділитися євангелією з іншими. Я можу щось робити, аби бути гідною відвідування храму і прийняття причастя.

Алессандра Б., 17 років, Сантьяго, Чилі

Причастя—це духовний бенкет, що дає заряд на тиждень. Воно нагадує мені про завіти, які я уклав з Небесним Батьком, і скеровує мене упродовж тижня. Воно спонукає мене думати про жертву Ісуса Христа заради нас, і це духовно готує мене до наступного тижня.

Одного разу я був пригнічений і засмучений, але коли я причастився і прочитав причасний гімн, то сповнився Духом. Я забув про свої печалі й зосередився на Спасителі.

Бретт Б., 17 років, штат Колорадо

Для мене взяти на себе ім’я Ісуса Христа означає пам’ятати, що Його Дух може завжди бути з нами і що ми повинні вибирати те, що правильно. Одного разу на святкуванні дня народження мої друзі випивали, і вони запропонували мені алкогольний напій. Я відмовився. Тоді один з моїх друзів по Церкві підійшов і сказав, що ми не вживаємо алкоголь через релігійні переконання. Коли я пам’ятаю про Спасителя, це завжди наближає Духа, а погані думки проганяє.

Мігель С., 16 років, Парана, Бразилія

Прийняття причастя приносить спокійні відчуття і думки, які переконують мене, що я можу справитися з усім, що станеться в житті. В червні минулого року я переживала важкі часи у своєму житті. Одна з моїх найкращих подруг переїхала в інше місто, я боролася з депресією, і у мене були нездійсненні ідеї щодо зовнішнього вигляду. Одного разу в неділю я приймала причастя і мене огорнуло відчуття спокою. Я відчула себе по-справжньому щасливою.

Олівія Т., 14 років, шт. Вірджинія, США