2015
Крок за кроком
Січень 2015


Крок за кроком

Автор живе в штаті Юта, США.

Молоді люди з Італії розповідають, як вони служать Богові всім серцем, могутністю, розумом і силою.

Зображення
illustration of young man climbing a cliff

Ілюстрації Клейтона Томпсона

Зараз, коли ви вже знаєте, що тема спільних заходів цього року присвячена служінню, що ви будете робити? Господь попросив вас служити Йому всім своїм серцем, могутністю, розумом і силою (див. УЗ 4:2). Це велика вимога і вона може приголомшувати вас. Але не повинно так бути.

“Це ніби сходити на гору,—каже Марко Д. з Таранто, Італія.— Коли думаєш про те, що треба відразу зійти на верхівку—це важко, але якщо йти крок за кроком—то набагато легше. Ставиш одну ногу перед іншою, і як тільки зробиш крок, думай: “Я це зробив!” А потім наступний крок”.

Серед піци, макаронів та бруківки, які є невід’ємною частиною життя італійця, молодь у південній Італії зрозуміла, на яких кроках треба зосереджуватися, намагаючись служити всім своїм серцем, могутністю, розумом і силою.

Прагніть отримати скерування Духа

Отримання духовного скерування—це важливий крок у служінні Господу, і Девід С., якому 15 років, знає, що це не відбудеться без зусиль з його боку. “Я маю бути знаряддям в Божих руках,—каже він.— Я маю бути готовим отримати спонукання від Духа і діяти за ними. Щоб це зробити, мені потрібно постійно оточувати себе тим, що від Господа”.

Девід і його сім’я—навернені до Церкви. Ще до свого хрищення Девід зрозумів важливість вивчення Писань. Його брат був першим, хто охристився, а потім невдовзі охристилися і батьки. Девід знав, що йому треба здобути особисте свідчення. Коли він вивчав Книгу Мормона, то відчув Духа. Приємні почуття, які він відчув, допомогли йому прийняти рішення приєднатися до Церкви.

Через чотири роки Девід так само покладається на скерування Духа. “Нам потрібно бути незмінними. Ми не можемо стати недбалими у вивченні Писань і в молитві”,—каже він.

Залишайтеся чистими

Марко Д., 17 років, вказує на важливість послуху заповідям, особливо закону цнотливості. “Супротивник спокушає нас багатьма способами, намагаючись спантеличити,—каже Марко.— Друзі також можуть справляти поганий вплив”. Кілька років тому Марко мав поміняти друзів, оскільки побачив негативний вплив, який вони справляли на його рішення. “Мені довелося знайти друзів, які приймали мене таким, який я є, а не таким, яким хотів мене бачити світ”.

Іноді під час сходження на гору ми спотикаємося. Коли це стається, “ідіть до єпископа і відверто з ним поговоріть,—переконує Марко.— Єпископ—наш брат. Ми можемо йому довіряти”.

Оскільки Марко намагається бути слухняним і залишатися чистим, це дає йому можливість служити Богові зараз, і це також готує його одного дня бути гідним служіння на місії повного дня.

Зображення
photo of four young men

ПРИДІЛЯЙТЕ час

Мануель М., 17 років, зізнається, що не завжди легко служити Богові. “Нас часто випробовують,—каже Мануель.— Іноді ми воліли б робити щось інше. Іноді я краще поспав би, пішов на футбол або погуляв би з друзями. Але моя мама завжди навчала мене, що нам слід обирати служіння Господу. Немає нічого поганого, коли ми робимо також щось інше, але служіння Господу має бути нашим пріоритетом”.

Міріам Д., 14 років, знає, що єдиний спосіб не забувати про вивчення Писань і молитву кожного дня—це призначити для цього час. “Я відчуваю, що можу так багато зробити, коли я призначаю окремий час,—сказала Міріам.— Крім того, коли ми вирішуємо присвячувати більше часу Господу, ми менше спокушаємося. Це робить нас сильнішими”.

Охоче служіть

Для Сабріни Д., 15 років, служити всім своїм серцем, могутністю, розумом і силою означає служити з buona volontà. Це означає робити все охоче і з радістю.

Алессіо І., 12 років, погоджується: “Немає сенсу робити це лише тому, що єпископ або батьки кажуть це робити. Ви не повинні почуватися зобов’язаними. Господь хоче, щоб ми служили з праведних причин”.

Як ми можемо мати більше buona volontà під час служіння? “Читання Писань допомагає мені, бо вони навчають нас, що служіння—це правильно”,—каже Сабріна.

Вивчення і краще розуміння Спокути також може нам допомагати служити з бажанням і радістю. Елвіса Д., 17 років, каже: “Так само, як Небесний Батько послав Свого Сина, Який пожертвував заради нас усім, нам потрібно з готовністю присвятити все, що ми можемо, служінню Господу”.

Зосереджуйтеся на інших людях

Сестри Джулія, 16 років, та Вероніка, 14 років, знають, як важливо зосереджуватися на інших людях. “Служіння допомагає нам дивитися на людей по-іншому. Коли ви служите людині, то благословення отримує і вона, і ви”,—каже Джулія.

Вероніка додає: “Одного разу мені по-справжньому захотілося поділитися євангелією, але я не була готова. Я злякалася. Однак коли я зосередилася на людях, яким служила, то відчула більше впевненості, бо я знала, що Господь мені допоможе”.

Джулія і Вероніка змогли послужити своїй подрузі Вірджинії у такий спосіб, що це змінило життя дівчини. Вони почали запрошувати її з собою на церковні заходи. Вони також запрошували сім’ю Вірджинії на свої сімейні заходи. Невдовзі сім’я Вірджинії почала зустрічатися з місіонерами. Через рік Вірджинія та її менша сестра охристилися.

Зараз, коли Вірджинія вже сама є членом Церкви, вона шукає, як може послужити людям навколо себе. Вона по-справжньому хоче ділитися євангелією з іншими. Іноді її друзі в школі кепкують з неї через її нові вірування, тож вона молиться, щоб знати, з ким з них слід поговорити. Одного дня Дух спонукав її поговорити із знайомою дівчиною. “Я дала їй Книгу Мормона і запросила піти зі мною до Церкви. Вона прийшла! І зараз вона читає Книгу Мормона”.

Самуель Д., 14 років, шукає можливості зміцнювати членів свого кворуму: “Я намагаюся допомагати іншим хлопцям у своєму кворумі, заохочуючи їх бути активними у класі. Іноді через збентеження чи хвилювання вони неактивні на уроці”. Самуель каже, що допомагати іншим почуватися впевнено,—це один зі способів, у який він може служити Богові й готуватися до майбутніх обов’язків.

Почніть зараз

Отже, що ви будете робити? Алессіо І. каже: “Щоб змінювати світ, мені не треба чекати, поки я стану старшим. Треба робити це зараз”.

Ці кроки допоможуть також і вам, коли ви зрозумієте, що ви є цінною складовою Господньої роботи. Робіть крок за кроком. Ви зможете стати джерелом великих змін, якщо навчитеся віддавати себе повністю Господньому служінню.

Зображення
photo of youth