2013
Запитання і відповіді
Квітень 2013 р.


Запитання і відповіді

“Як мені пояснити другові, чому порушення закону цнотливості—це погана ідея?”

Небесний Батько хоче, аби ми були щасливі й гідні Його Духа, тож Він дає нам заповіді, які допомагають утримувати думки, слова і вчинки у відповідних межах. Закон цнотливості допомагає нам зберігати силу дітонародження в узах шлюбу. Одна з причин того, чому сила дітонародження має виявлятися лише чоловіком і дружиною, така: “діти мають право народжуватися в узах шлюбу”1.

Ви можете подарувати другові примірник брошури Заради зміцнення молоді. Там подано кілька пояснень того, чому слід дотримуватися закону цнотливості: “Оберігаючи свою цнотливість, ви готуєтеся до укладання і дотримання священних завітів у храмі. Ви готуєтеся до побудови міцного шлюбу й приведення у цей світ дітей, які є частиною вічної і люблячої сім’ї. Ви захищаєте себе від духовної та психо-емоційної травми, яка є наслідком вияву статевої близькості поза шлюбом. Ви також захищаєте себе від небезпечних хвороб. Ваша непорочність допомагає вам відчувати впевненість і справжнє щастя та покращує вашу здатність приймати вірні рішення зараз і в майбутньому”2.

Важливі запитання

Дайте відповідь своєму другові, поставивши наступні запитання: “А якщо твій майбутній супутник життя бачив би тебе зараз?” Усі люди, які, як я знаю, порушили закон цнотливості, пошкодували про це. “А якщо твої майбутні діти запитають, чи ти порушував закон цнотливості?” Твій друг має зрозуміти, яким важливим закон цнотливості є зараз, ще до того, як син або донька поставлять це запитання. Вам потрібно тримати себе в чистоті, щоб жити щасливим, здоровим життям без провини, викликаної порушенням цього священного закону.

Робін К., 13 років, шт. Юта, США

Храм

Наш Небесний Батько має божественну мету для всіх нас, і цю мету можна досягнути у храмі. Ми повинні бути гідними того, щоб увійти до храму, аби наша сім’я могла бути запечатана навічно. Ми будемо жити з нашим Небесним Батьком знову, і, що більш важливо, будемо відчувати безкінечну радість, яка недоступна недостойним.

Алофа М., 18 років, Самоа

Негативні наслідки

Є багато негативних наслідків, пов’язаних з порушенням закону цнотливості, але ви не про всі з них дізнаєтеся на уроці здоров’я. Порушення закону цнотливості змушує Дух залишити ваше життя, завдає болю близьким людям і викликає у вас погані почуття до себе. Я пропоную переглянути з серії Mormon Messages (Мормонські послання) відео під назвою “Chastity: What Are the Limits (Цнотливість: де межі)?” [на сайті youth.lds.org англійською, португальською та іспанською мовами].

Метью Т., 17 років, шт. Юта, США

Чистота і повага

Дотримуючись закону цнотливості, ми залишаємося чистими в очах Бога, ми поважаємо себе і допомагаємо іншим також поважати нас. Якщо ми дотримуємося закону цнотливості, ми показуємо, що ми є дітьми Божими і що ми маємо високі стандарти. Нам не доведеться жалкувати. Якщо ми слухаємося Небесного Батька, особливо всього, що стосується цього закону, наше життя буде щасливішим тут, на землі, і в прийдешньому світі.

Аляна Г., 19 років, Філіппіни

Шлюб і сім’я

Нас заохочують бути статево чистими, щоб ми були гідні увійти до храму і дотримуватися священних завітів. Якщо ми дотримуємося закону цнотливості, то зможемо в майбутньому створити міцний шлюб і сім’ю. Сатана завжди тут, щоб спокушати нас, але за допомогою молитви, Писань і хороших друзів ми зможемо його подолати.

Ресті М., 16 років, Філіппіни

Священний дар

Якщо легковажити даром дітонародження, тоді до цього дорогоцінного дару від Бога будуть ставитися як до чогось звичайного. Дарування не принесе задоволення, якщо людина, якій ви принесли дар, не вважає його особливим. Люди мають ставитися до сили дітонародження як до чогось священного, бо кожен з нас—Божий храм, і ми повинні залишатися чистими, як храм.

Джерон З., 15 р., шт. Айдахо, США

Доброчесність і цнотливість

Господь втішається в доброчесності й цнотливості, і все повинно відбуватися в належний час. Закон цнотливості—це заповідь від Господа. Молитва і супровід Духа—це досконале поєднання, яке допомагає зрозуміти, що бути цнотливим—це благословення.

Селен Р., 18 років, Нікарагуа

Дух з нами

Коли ви залишаєтеся чистими від гріха, то будете набагато щасливішими і матимете благословення. Наші тіла подібні до храмів, і Небесний Батько “не живе в несвятих храмах” (Алма 7:21). Тож коли ми будемо залишатися чистими від гріха, Дух може перебувати поруч з нами.

Меріенн П., 14 років, шт. Арканзас, США

У шлюбі

Я б сказала другові, що порушення закону цнотливості—це погана ідея, бо сила дітонародження створена лише для законно одружених подружніх пар. Порушуючи закон цнотливості, ми втрачаємо у своєму житті Святого Духа.

Августіна А., 15 років, Гана

Посилання

  1. “Сім’я: Проголошення світові”, Ліягона, лист. 2010, с. 129.

  2. Заради зміцнення молоді (брошура, 2011), с. 35.