2021
Як мені припинити піддавати сумніву свою цінність?
Липень 2021


Як мені припинити піддавати сумніву свою цінність? Заради зміцнення молоді, лип. 2021, сс. 30–31.

Запитання і відповіді

“Як мені припинити піддавати сумніву свою цінність?”

В очах Небесного Батька

Зображення
молода жінка

“Щодня я молюся Небесному Батьку і прошу Його допомогти мені побачити себе такою, якою Він мене бачить. Потім я уважно прислухаюся до того, як Дух доносить мені позитивні послання від Бога про мою цінність і сутність, і я кажу ці слова сама собі перед дзеркалом. Така проста дія може допомогти нам налагодити зв’язок з небесами і дізнатися, що Небесний Батько та Ісус Христос люблять нас і вірять в нас”.

Маделен, 14 років, Нью-Йорк, США

Полюбіть наші відмінності

Зображення
молода жінка

“Я завжди стараюся якомога краще пам’ятати, що я улюблене дитя Бога. Я намагаюся не порівнювати себе з іншими, оскільки тоді мені важче вірити у свою цінність. Бог зробив нас усіх унікальними і прекрасними по-своєму, і добре, що є ці відмінності”.

Брук Д., 14 років, провінція Альберта, Канада

Приховане благословення

Зображення
молодий чоловік

“Часто ми думаємо, що наші слабкості чи недоліки роблять нас нічого не вартими. Насправді, вони є благословенням, яке допомагає нам подолати їх і стати кращими версіями самих себе завдяки смиренню і вдосконаленню. Якщо ми працюємо над тим, що важко нам дається, Господь побачить наші зусилля і нагородить за них. Головне—докладати зусилля і ніколи не здаватися”.

Рікардо Р. 17 років, Чихуахуа, Мексика

Наша божественна сутність

Зображення
молодий чоловік

“Ніщо не зрівняється із знанням, що як діти живого Бога ми можемо стати такими, як Він. Це змінює все! Коли до нас приходять негативні думки, які змушують нас сумніватися у нашій цінності, пам’ятайте, що такі думки приходять від Сатани, а не від Бога. У нас є безкінечний потенціал і божественна сутність так само, як у нашого Небесного Батька. Він довіряє нам і любить кожного з нас особисто”.

Алешандрі С., 16 років, Мінас Гераїс, Бразилія

Велика відповідальність

Зображення
молода жінка

“Коли я намагаюся вивчати й обмірковувати Писання і слова живих пророків, я можу відчувати присутність Святого Духа, що нагадує мені, що я улюблена дочка небесних батьків, і що Бог має щодо мене великі плани. Президент Нельсон завжди показує нам, яка велика відповідальність лежить на нас у ці останні дні і що Бог довіряє нам і знає, на що ми здатні”.

Міріян П., 16 років, Парана, Бразилія

Займайтеся тим, що вам подобається

“Коли ми починаємо сумніватися у нашій цінності, ми завжди можемо отримати допомогу інших людей. Але спочатку нам слід попрацювати над нашим ставленням. Ми можемо робити фізичні вправи, спілкуватися з друзями і членами сім’ї або займатися улюбленою справою. Це допомагає нам зрозуміти, що ми діти Бога, Який наділив нас цінністю і талантом”.

Карлос В., Мексика

Краще зрозумійте себе

“Мені стало легше любити себе, коли я приділила час тому, аби зрозуміти, хто я. Якось мій дідусь сказав мені: “Тобі потрібно буде жити з собою вічність, тому тобі краще стати людиною, з якою тобі буде приємно проводити час”. Я застосувала ту пораду і намагалася стати найкращою версією себе. Тепер я більш упевнена, оскільки знаю, що мені подобається, що у мене добре виходить і які цінності я відстоюю. Я відчуваю щастя, коли намагаюся стати людиною, якою мене хоче бачити Небесний Батько”.

Сара Нільсон, шт. Юта, США

Пам’ятайте, хто ви є

“Я згадую пісню Початкового товариства “Я Божеє дитя”. Вона нагадує мені про те, що мені були надані дари і таланти, щоб я міг допомагати світу готуватися до Другого пришестя Господа. Кожен відіграє у цьому унікальну і суттєву роль, і ми всі є дивом у житті одне одного. Ви дійсно є дивом у цьому житті для кожного навколо вас. Якщо ви про це забудете, згадайте все, що зробив Ісус на Землі, і намагайтеся наслідувати Його приклад. Коли ви відчуваєте сум або свою нікчемність, знайдіть когось з подібними почуттями, і ви допоможете їм і собі”.

Бригам М., Мексика

Божественне схвалення

“Коли я прислухаюся до Бога, Він допомагає мені припинити сумніватися у моїй цінності. Люди не можуть повною мірою зрозуміти мою цінність, але Бог може, і я Йому довіряю. Якщо я дозволю людям навколо мене визначати мою цінність, то все, що я робитиму, це зосереджуватимуся на їхніх словах і буду погано про себе думати. Але коли я не звертаю уваги на їхні негативні слова, мені більше не треба сумніватися в моїй цінності. Я дізналася, що більше не потрібую їхнього схвалення. Ми всі маємо успадковану нами цінність як діти нашого Небесного Батька. Нам необхідно нагадувати собі про це, особливо, якщо більше ніхто цього не робить”.

Анна Дж., 23 роки, Франція

Упевненість у євангелії

“У соціальних медіа я бачу різних людей, які здаються досконалими, або принаймні кращими за мене. Життя за євангелією допомагає мені розвинути відчуття вдячності за те, ким я є. Коли я живу за такими євангельськими принципами як віра, покаяння та розмірковування над Писаннями, я відчуваю свою унікальність. Я не відчуваю потреби порівнювати себе з іншими і, зрештою, я набагато впевненіша”.

Александра Р. Мексика

Пробачайте себе

“Ми не завжди думаємо, що заслуговуємо на прощення, оскільки знаємо про наші помилки. Але ми люди—ми робимо помилки і будемо й надалі їх робити. Нам необхідно пробачати себе, оскільки кожен заслуговує на другий шанс. Нам слід дивитися на себе очима людей, які люблять нас. Ми побачимо унікальну і дивовижну особу, яка попри все заслуговує на безумовну любов”.

Велері Дж., Мексика