2021
Радість Косея
Липень 2021


“Радість Косея”, Заради зміцнення молоді, лип. 2021, сс. 12–15.

Радість Косея

Цей юнак з Японії любить ділитися євангелією.

Зображення
Нагасакі, Японія

Фотографія від Getty Images

Він грає на піаніно. Він займається бігом на короткі дистанції. Він навіть займається стрибками у довжину! Але не лише це вражає в Косеї Х., сімнадцятилітньому юнакові з Нагасакі, Японія.

Зображення
юнак грає на піаніно
Зображення
юнак біжить

“Він один з найкращих молодих людей-місіонерів, яких я знала”,—каже сестра Мак-Кенна Фрейзер, місіонерка, яка недавно повернулася з місії в Японії і служила там, де живе Косей. “Косей ніколи не втрачав можливості бути з місіонерами або свідчити про Христа на церковних заходах та через соціальні медіа”,—каже вона.

Косей вважає місіонерів одними зі своїх найближчих друзів. І це не дивно, якщо врахувати як сильно йому подобається ділитися євангелією.

Зображення
юнак з місіонерами

“Місіонерська робота приносить мені радість,—каже Косей.— Нефій навчав нас, що плоди дерева життя є “бажаніш[ими] за все” (1 Нефій 11:22). Дехто може відмовлятися від його плодів. Але, знаючи наскільки солодким є цей плід, я бажаю ділитися євангелією з оточуючими”.

Можливо, здатність ділитися благословеннями євангелії є одним із найбільших талантів Косея.

Успіх у соціальних медіа

Завершивши навчання за курсом “Підготовка до місії”, Косей відчув ще сильніше бажання нести радість євангелії своїм друзям. Він почав це робити онлайн. Одним з основних засобів, за допомогою яких він ділиться пов’язаними з євангелією посланнями і вмістом, є соціальні медіа.

Зображення
юнак із смартфоном

Кілька його друзів відгукнулися на його дописи в соціальних медіа. Один друг, зокрема, підійшов до Косея і сказав: “Мені цікава твоя церква”.

Цей друг був спочатку лише приятелем, але потім їхня дружба швидко поглибилася. “Спочатку він запитав мене про відмінності між його вірою і моєю,—пояснює Косей.— Хоча я не дуже часто з ним розмовляв, ми добре здружилися після того, як я поділився євангелією у соціальних медіа”.

Спорт, хобі та вічна дружба

Соціальні медіа—це не єдиний спосіб, яким Косей ділиться своєю вірою. Пам’ятаєте? Він веде активне життя і багато чим займається. У нього є вдосталь можливостей понайомитися з людьми і завести друзів. І він використовує ці можливості для того, щоб поширювати радість євангелії.

“Якось я запросив друга зі спортивного клубу на заняття з англійської мови, які проводили місіонери у церкві,—пояснює Косей.— Він і місіонери стали хорошими друзями, поки він вивчав англійську”.

Але розмови не обмежилися уроками англійської.

“Мій друг почав замислюватися над тим, чому ці місіонери, майже його віку, були волонтерами і служили місіонерами в Японії. Потім він їх запитав: що спонукає місіонерів служити? Він вже прослухав місіонерські уроки і досі спілкується з місіонерами через відео-чат”.

Коли б Косей не торкався у розмовах з друзями євангелії, він намагається розповідати те, що відповідатиме рівню їхньої зацікавленості. “Наприклад, спочатку я розповідаю про те, що відбувається після смерті, якою є мета життя або чи існує Бог,—каже він.— Потім я можу адаптувати це, в залежності від їхньої зацікавленості”.

Звичайно ж, він знає, що не всім це буде цікаво. У нього траплялися невдачі, як і у всіх. Якось, після того, як кілька його друзів щось запитували його про Церкву, Косей спробував дати одному з них церковну брошуру. “Але той друг вибіг з класної кімнати і голосно глузував з мене з коридору.

Це глибоко засмутило мене”,—каже Косе.

Але він не дозволяє перешкодам зупиняти його. Він знає, що те, чим він ділиться з іншими, благословить їхнє життя назавжди, якщо вони дослухаються.

Радість, яка ним керує

“Я відчуваю радість в ученнях Христа,—каже Косей.— Якби я не знав цих учень, у моєму житті не було б справжньої радості”.

Зображення
юнак читає Писання

Балансуючи між великою кількістю занять та інтересів, Косей знає, як визначати пріоритети. “Євангелія Ісуса Христа приносить в наше життя надію і відкриває нам усе, що нам слід робити,—каже він.— Навіть коли ми сумуємо або переживаємо важкі часи, щира молитва заспокоїть і допоможе нам зберігати оптимізм”.

Ось чому він так рішуче налаштований ділитися євангелією за кожної можливої нагоди. Він хоче, щоб усі відчули ту радість, якою він насолоджується щодня! “Я від щирого серця сподіваюся, що багато людей отримають можливість відчути цю справжню радість”,—каже він.

Зображення
юнак у храмі

Що найважливіше

Звісно, проповідування євангелії не забирає увесь його час. Косей надзвичайно наполегливо працює над досягненням інших цілей у своєму житті. Він щодня проводить напружені тренування з бігу і розвитку сили. Коли йому потрібно трохи розслабитися, він грає на піаніно. Йому також подобається бути на природі і проводити час зі своєю сім’єю. “Із наших прогулянок з братом і сестрою на природі, я ніколи не забуду той день, коли ми наловили риби, а потім її з’їли!”—каже він.

Зображення
сім’я
Зображення
сім’я рибалить
Зображення
молодий чоловік

І протягом усього часу Косей продовжує приділяти час тому, що має найбільшу важливість.

І він має кілька порад для всіх, хто хоче робити те саме: “Ми отримуємо скерування, коли виконуємо заповіді. Коли ми це робимо, нас може зміцнити Господь. На місце страху і неспокою приходять надія і впевненість. Якщо ми будемо відкривати наші вуста і не будемо соромитися євангелії, люди зрозуміють, що таке Христова любов і сповняться радості”.