За Мною йдіть
Як мені підготуватися, щоб заснувати домівку, життя в якій зосереджене на Христі?


Як мені підготуватися, щоб заснувати домівку, життя в якій зосереджене на Христі?

Побудова Божого царства розпочинається з побудови праведної домівки і сім’ї. Сім’я є найважливішим підрозділом Церкви. Як члени Церкви, ми повинні зробити свою домівку такою, в якій буде присутній Дух. Домівка, зосереджена на Христі, є для нас місцем захисту від гріха, прихистком від світу, де ми відчуваємо віддану, щиру любов. Великий наш дім чи малий, він може бути “домом молитви, домом посту, домом віри, домом навчання, домом слави, домом порядку, домом Бога” (див. УЗ 88:119).

Підготуйтеся духовно

Що ви робите для того, аби ваша домівка була захистом від гріха і прихистком від світу? Що ви робите, аби навчати своїх дітей та сім’ю євангелії?

Подумайте про домівки, в яких живуть молоді жінки? Що з їхнього теперішнього досвіду допоможе їм виховувати власні праведні сім’ї?

Які уривки з Писань та виступи допоможуть молодим жінкам підготуватися до створення домівки, життя в якій зосереджене на Христі?

Єзекіїль 16:44 (Важливість материнського прикладу)

Псалми 127:3; 2 Нефій 25:26; Мосія 4:14–15; УЗ 68:25–28; 88:119; 93:40 (Батькам заповідано навчати і виховувати своїх дітей)

Алма 53:20–21; 56:47–48 (Юні воїни Геламана були навчені своїми матерями)

Сім’я: Проголошення світові”, Ensign або Ліягона, лист. 2010, 3 с. обкладинки

Генрі Б. Айрінг, “Моїм онукам”, Ensign або Ліягона, лист. 2013

Річард Г. Скотт, “Заради миру в домі”, Ensign або Ліягона, трав. 2013, с. 29–31

Л. Том Перрі, “Ставати порядними батьками”, Ensign або Ліягона, лист. 2012, сс. 26–28

Сім’я”, Заради зміцнення молоді (2011), сс. 14–15

Відео: “Материнство: Вічне партнерство з Богом”

Відео: “Дім порядку, дім Бога”

Навчати, як навчав Спаситель

Спаситель ставив Своїм учням запитання, які викликали в них серйозні роздуми і сильні почуття. Він довіряв їм і готував їх. Подумайте, як ви можете допомогти молодим жінкам зрозуміти важливість виховання праведних нащадків і підготовки до заснування домівки, життя в якій зосереджене на Христі.

Зображення

Відео: “Ми навчаємо”

Дивіться більше

Діліться досвідом

На початку кожного уроку запрошуйте молодих жінок розказувати й свідчити про досвід, якого вони набули, застосовуючи вивчене на уроці минулого тижня, а також навчати з нього. Це сприятиме особистому наверненню й допомагатиме молодим жінкам побачити важливість євангелії в їхньому повсякденному житті.

Ознайомте з вченням

Використайте одну з цих ідей або придумайте власну, щоб розпочати урок цього тижня:

  • Запропонуйте молодим жінкам описати, на що, як вони думають, схожа домівка, життя в якій зосереджене на Христі? Що б вони там побачили? Що б вони там відчули? Попросіть їх дати відповіді на запитання: “Як мені підготуватися, щоб заснувати домівку, життя в якій зосереджене на Христі?”

  • Спитайте молодих жінок, що вони думають про роль матерів у побудові Божого царства. Нехай вони подумають про своїх матерів та інших матерів, яких вони знають, і назвуть деякі з їхніх рис, які молоді жінки теж хотіли б мати (приклади таких рис див. у Приповісті 31:10–31).

Навчайтеся разом

Кожна з наведених далі вправ допоможе молодим жінкам зрозуміти, як створити домівку, життя в якій зосереджене на Христі. Керуючись підказками Духа, виберіть одну або кілька вправ, які будуть найкориснішими для вашого класу:

  • Поділіть клас на три групи і доручіть кожній з них прочитати один з наступних уривків з Писань: Moсія 4:14–15, Aлма 53:20–21, 56:47–48. Попросіть молодих жінок написати на дошці список принципів з цих віршів, які допоможуть їм заснувати домівки, життя в яких зосереджене на Христі. Покажіть одне чи кілька відео із запропонованих у цьому навчальному плані. Попросіть молодих жінок під час перегляду думати, як думали б матері. Після кожного відео просіть молодих жінок обговорити, яким є його головне послання і про які інші принципи вони дізналися, які допоможуть їм заснувати домівку, життя в якій зосереджене на Христі. Ви можете додати ці принципи до списку на дошці. Попросіть їх поділитися прикладами застосування цих принципів у їхній сім’ї чи в інших сім’ях.

  • Попросіть молодих жінок перелічити на дошці їхні найкращі поради парі, яка має невдовзі побратися. Розділіть виступ старійшини Айрінга “Моїм онукам” на частини і доручіть молодим жінкам прочитати їх. Попросіть їх додавати до списку на дошці пункти, які вони знайдуть у виступі президента Айрінга, й обговорити, що вони можуть зробити зараз, аби підготуватися заснувати домівку, життя в якій зосереджене на Христі.

  • Прочитайте класом про п’ять справ, які можуть робити батьки, щоб створити сильнішу сімейну культуру, як про це написано у виступі старійшини Л. Тома Перрі “Ставати порядними батьками”. Попросіть, щоб кожна молода жінка вибрала одну з порад старійшини Перрі і навела приклад дотримання цієї поради в сім’ях і як це допомагає створювати домівку, життя в якій зосереджене на Христі. Нехай молоді жінки прочитають останні абзаци цього виступу і назвуть, чому важливо створювати сильну сімейну культуру. Що можуть молоді жінки робити вже тепер, щоб створювати сильну сімейну культуру у себе вдома?

  • Чому зразки важливі? Який зразок дав Небесний Батько для встановлення домівки, життя в якій зосереджене на Христі? (див. “Сім’я: Проголошення світові”, 7-й абзац). Що можуть робити молоді жінки зараз, щоб підготуватися організувати домівку і сім’ю за цим зразком? Запитайте молодих жінок, що б вони сказали комусь, чия ситуація в сім’ї не відповідає зразку, встановленому Небесним Батьком. Попросіть їх прочитати останній абзац розділу “Сім’я” у брошурі Заради зміцнення молодіі знайти ідеї, як це зробити.

  • Розділіть клас на групи і розділіть між цими групами виступ старійшини Річарда Г. Скотта “Заради миру вдома”. Попросіть, щоб групи опрацювали свої розділи з цього виступу і знайшли опис чи характеристику домівки, життя в якій зосереджене на Христі. Запропонуйте їм поділитися знайденим, намалювавши, на що схожа домівка, життя в якій зосереджене на Христі. Чим зараз можуть допомогти молоді жінки, аби життя в їх домівці було більше зосереджене на Христі? Як вони можуть готуватися, щоб в майбутньому створити таку домівку?

Попросіть молодих жінок поділитися тим, про що вони дізналися сьогодні. Що вони відчувають або якими є їхні враження? Вони розуміють, як заснувати домівку, життя в якій зосереджене на Христі? Чи виникли у них якісь нові запитання? Чи варто буде приділити цій темі більше часу?

Живіть відповідно до вивченого

Попросіть молодих жінок поміркувати, як вони будуть застосовувати в житті засвоєне сьогодні. Наприклад, вони могли б:

  • Допомагати своїм батькам, зараз позитивно впливаючи на інших у себе вдома.

  • Визначити хороших матерів серед своїх знайомих, вчитися від них та наслідувати їхній приклад.

Розкажіть молодим жінкам, що вони будуть вивчати на наступному тижні. Що вони можуть зробити, аби підготуватися до навчання? Наприклад, вони могли б прочитати виступ, подивитися відео або дослідити уривок з Писань, пов’язаний з уроком на наступному тижні.

Пов’язані молодіжні заходи

Зображення

Заплануйте спільний захід, який допоможе молодим жінкам застосувати вивчене сьогодні на уроці.