Потяг до осіб своєї статі
Чи є для мене місце серед членів Церкви?


“Чи є для мене місце серед членів Церкви?” Потяг до осіб своєї статі: Для окремих осіб (2020)

“Чи є для мене місце серед членів Церкви?” Потяг до осіб своєї статі: Для окремих осіб

Чи є для мене місце серед членів Церкви?

Для вас є місце

Подивіться відео старійшини Крістофферсона “Is There a Place for Me?” (Чи є для мене місце?)

Ми хочемо, аби ви були тут

“Ми багато розмірковували та приділяли цьому увагу, щоб краще зрозуміти, що відчувають люди, які мають потяг до осіб своєї статі. А також, щоб переконатися в тому, що люди, які мають такий потяг, і їхні сім’ї відчувають себе прийнятими та почуваються частиною всесвітньої сім’ї, якою є Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

Зараз я звернуся безпосередньо до членів Церкви, які відчувають потяг до осіб своєї статі чи ідентифікують себе як геї, лесбіянки або бісексуали. Ми хочемо, щоб ви знали, що ми вас любимо. Вам тут раді. Ми хочемо, щоб ви були частиною наших зібрань. Ви маєте чудові таланти та здібності, які ви можете застосовувати в царстві Божому на землі, і ми розуміємо, який цінний внесок ви робите. Якщо хтось з вас не має чіткого розуміння щодо позиції Церкви стосовно цих питань, ми запрошуємо вас приділити час і переглянути матеріал, опублікований в розділах “Допомога для життя” і “Самозабезпечення” на сайті ChurchofJesusChrist.org або в додатку “Євангельська бібліотека”. З молитвою прагніть отримати відповіді від Духа. І будьте певні, що Бог любить Своїх дітей” (Л. Уітні Клейтон, “God Loveth His Children” (Бог любить Своїх дітей) ChurchofJesusChrist.org).

Як я можу брати участь?

Бог обіцяє, що якщо ми дотримуємося Його законів, то матимемо вічну радість, а Він завжди дотримується Своїх обіцянок. Люди, які відчувають потяг до осіб своєї статі або вважають себе геями, можуть давати обіцяння Богові та дотримуватися їх. Вони можуть ходити у Його світлі. Вони можуть повною мірою брати участь у діяльності Церкви.

“Якщо члени Церкви відчувають потяг до осіб своєї статі, але стараються жити за законом цнотливості, провідники підтримують і заохочують їх в їхніх стараннях. Якщо такі члени Церкви є гідними, вони можуть отримувати церковні покликання, мати храмові рекомендації та проходити храмові обряди. Члени Церкви-чоловіки можуть отримувати та застосувати священство” (“Потяг до осіб тієї ж статі, гомосексуальна та лесбійська поведінка”, Загальний довідник: Служіння в Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів, 38.6.12).

Президент Гордон Б. Хінклі зазначив:

“Ми любимо їх як синів і дочок Бога. У них можуть бути певні схильності, які є сильними та, можливо, важко піддаються контролю. Більшість людей у різний час мають ті чи інші схильності. Якщо вони не діють за цими схильностями, тоді вони можуть просуватися вперед, як і всі інші члени Церкви. Якщо вони порушують закон цнотливості та моральні норми Церкви, тоді вони підлягають церковному покаранню так само, як і інші” (“What Are People Asking about Us?”, Ensign, Nov. 1998, 71).

Духовно підіймати інших

Подивіться відео Керол Ф. Макконкі “Lifting Others” (Духовно підіймати інших).

У кожного є дари

Якими б не були обставини людини, вона може робити свій внесок у Господню справу зараз і очікувати, що її відданість принесе такі самі благословення тут і у прийдешньому світі, які обіцяні Богом усім, хто так само відданий. Старійшина Д. Тодд Крістофферсон поділився таким спостереженням:

“У кожного є дари; кожний має таланти; кожний може сприяти розгортанню божественного плану в кожному поколінні. Багато того, що є хорошим, багато того, що є необхідним,—навіть іноді все, що є необхідним тепер,—може бути досягнуто в далеко не ідеальних умовах. Серед вас так багато тих, хто робить все якнайкраще. І коли ви, хто несе найважчі тягарі земного існування, стаєте на захист Божого плану, щоб сприяти піднесенню Його дітей, ми всі готові йти вперед. Із впевненістю ми свідчимо, що Спокута Ісуса Христа була передбачена і що врешті-решт завдяки їй будуть компенсовані всі збитки і втрати тим, хто повертається до Нього. Ніхто не приречений отримати менше з усього того, що Батько має для Своїх дітей” (“Чому шлюб, чому сімʼя”, Ліягона, трав. 2015, с. 52).