Семінарія
Мороній 6: участь і служіння в Церкві Господа


“Мороній 6: участь і служіння в Церкві Господа”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Мороній 6”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Мороній 6

Участь і служіння в Церкві Господа

Зображення
молода жінка виступає на причасних зборах

Як хрищені члени Церкви Христа ми маємо можливість брати участь у житті Церкви й служити у різні способи. У Мороній 6 пророк Мороній продовжує давати настанови, щоб допомогти зміцнювати й збудовувати Церкву. Цей урок допоможе вам як членам Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів прагнути служити іншим і слідувати за Спасителем.

Члени Христової Церкви

Зображення
приходська громада співає на причасних зборах

У вашому щоденнику для навчання або на окремому аркуші паперу проведіть лінію, яка розділить сторінку навпіл. На одній половині намалюйте силует людини, яка представляє члена Церкви Спасителя. Зробіть силует достатньо великим, щоб ви могли писати всередині нього. Напишіть усередині намальованого вами силуету дві-три речі, які ви зробили або які від вас очікуються, щоб підготуватися до хрищення в Церкві. Ви можете продовжувати доповнювати список на своєму малюнку протягом усього уроку.

У Мороній 6 пророк Мороній продовжив своє повчання про розбудову Церкви та зміцнення її членів. У цьому розділі ми ознайомимося з деякими з наших ролей і можливостей у виконанні Господньої роботи в Його Церкві.

Прочитайте Мороній 6:1–3 і знайдіть те, чого Мороній навчав про способи, у які людина може показати, що вона готова до хрищення в Церкві Христа. Додайте те, що ви знайдете, до переліку на вашому малюнку.

  • Як, на вашу думку, ці дії й життєві позиції готують людину до хрищення?

Мороній навчав, що після того, як ми охристилися, нас “зачислили до людей церкви Христа” (Мороній 6:4). Ми стаємо частиною церковної організації, яка покликана зміцнювати й формувати нас як учнів Ісуса Христа. Продовжуючи вивчати Мороній 6, поміркуйте над тим, як ви можете служити іншим і зміцнювати їх, будучи охрищеними членами Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

Можливості та обов’язки

Навколо малюнка, який ви намалювали раніше, напишіть кілька потреб, сподівань або бажань членів Церкви.

На другій половині аркуша паперу або сторінки щоденника напишіть таку незавершену істину: Як члени Церкви Спасителя ми можемо допомагати одне одному й зміцнювати одне одного, коли ми…

Вивчіть Мороній 6:4–9, щоб знайти кілька способів закінчити це твердження. Напишіть свій перелік різних варіантів закінчення твердження на аркуші паперу. Можливо, вам буде корисно дізнатися, що насичувати означає підтримувати або заохочувати до зростання.

З багатьох істин у цих віршах ви, можливо, знайшли таку: як члени Церкви Спасителя ми можемо допомагати одне одному й зміцнювати одне одного, коли ми

  • насичуємо одне одного духовно добрим словом Бога (вірш 4).

  • зміцнюємо одне одного духовно (вірш 5).

  • навчаємо й молимося силою Святого Духа (вірш 9).

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповіді на наведені далі запитання.

    • Які з цих дій здаються легшими для вас? Які можуть викликати труднощі? Чому?

    • Який вигляд ці дії могли б мати у вашому класі або кворумі?

    • Як втілення цих істин може допомогти вам задовольнити ваші потреби?

Давати й отримувати

Президентка Бонні Л. Оскарсон, колишня генеральна президентка Товариства молодих жінок, зауважила:

“Ми не просто отримуємо й беремо те, що пропонується у Церкві; нам необхідно давати та забезпечувати. Молоді жінки та молоді чоловіки, наступного разу, коли ви будете на [заході для молоді], замість того, щоб витягувати телефон й дивитися, що роблять ваші друзі, зупиніться, подивіться навколо та запитайте себе: “Кому я сьогодні потрібен/на?” Ви можете зіграти дуже важливу роль і доторкнутися до життя однолітка та вплинути на нього або підбадьорити друга, який мовчки страждає.

Попросіть вашого Небесного Батька показати вам тих, хто навколо вас і потребує вашої допомоги, і щоб Він надихнув вас, як краще їм служити. Пам’ятайте, що Спаситель часто служив кожній окремій людині” (Бонні Л. Оскарсон, “Потреби навколо нас”, Ensign або Ліягона, лист. 2017, с. 26).

  1. Дайте відповіді на два з наведених далі запитань.

    • Що, на вашу думку, важливо запам’ятати з порад сестри Оскарсон і чому?

    • Коли ви на практиці спостерігали істини, яких навчав Мороній? Що змінилося в житті інших людей, коли вони почали жити згідно з цими істинами?

    • Як виконання порад Моронія може допомогти вам стати більше схожими на Спасителя?

Щоб побачити приклад молодої жінки, яка застосувала пораду Моронія, подивіться відео “Очі, щоб бачити” з часового коду 4:55 до 6:55, на сайті ChurchofJesusChrist.org.

Мої наступні кроки

Поміркуйте кілька хвилин над тим, що ви дізналися й відчули сьогодні. Потім уявіть, як ви йдете на наступні церковні збори або захід. Що, на вашу думку, Спаситель хотів би, щоб ви робили? Ви можете зробити нотатки у своєму щоденнику, які допоможуть вам запам’ятати отримані настанови.

Можливо, вам також захочеться в молитві звернутися до Небесного Батька по допомогу, щоб дізнатися, хто потребує вашої уваги й підтримки. Попросіть Його допомогти вам дізнатися, що ви можете зробити, щоб попіклуватися про інших членів Церкви так, як це робив Спаситель.