Семінарія
Алма 34:17–41. Це життя є часом, щоб підготуватися до зустрічі з Богом


“Алма 34:17–41 Це життя є часом, щоб підготуватися до зустрічі з Богом”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Алма 34:17–41”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Алма 34:17–41

Це життя є часом, щоб підготуватися до зустрічі з Богом

Зображення
пісочний годинник

Ви коли-небудь замислювалися, як це — зустрітися з Небесним Батьком після цього життя? Амулек нагадав зорамійцям, що “це життя є часом… підготуватися до зустрічі з Богом” (Алма 34:32), і благав їх не відкладати на потім день свого покаяння. Цей урок призначений допомогти вам у ваших зусиллях підготуватися до зустрічі з Богом.

Важливість підготовки

Подумайте про те, до чого вам доводилося готуватись у своєму житті, наприклад, про іспити, сольний концерт чи спортивні змагання.

  • Які стратегії ви використовували, щоб належним чином підготуватися?

  • Які моменти ускладнювали або могли б ускладнити таку підготовку?

Нагадаємо, що Алма й Амулек проповідували групі зорамійців, яких вигнали із синагог через їхню бідність. Ці зорамійці раніше не вірили в Ісуса Христа (див. Алма 31:16), тому Алма й Амулек закликали їх створити в їхніх серцях простір, щоб там зростало свідчення про Спасителя (див. Алма 32:27–28; 34:4–6). Навчаючи цих людей, Амулек говорив про те, до чого ми всі маємо підготуватися.

Прочитайте Алма 34:32 і знайдіть, чого навчав Амулек.

З навчань Амулека ми дізнаємося, що це життя є часом для нас, щоб підготуватися до зустрічі з Богом.

  • Якого ставлення й поведінки ви можете очікувати від того, хто готується зустрітися з Богом?

Кілька хвилин подумайте над тим, які почуття у вас викликає можливість повернутися у присутність Бога. Подумайте, чи прагнете ви гідно повернутися в Його присутність, і що може відволікати вас від цієї мети. Навчаючись далі, подумайте, як ви можете застосувати вчення, викладені в Алма 34, щоб краще підготуватися до зустрічі з Богом.

Способи, у які ми можемо підготуватися до зустрічі з Богом

Багато вчень Амулека, викладених в Алма 34, допомагають нам зрозуміти, як ми можемо зараз готуватися до зустрічі з Богом.

Виберіть для вивчення принаймні три з указаних наборів віршів, щоб знайти вчення, які можуть допомогти нам підготуватися до зустрічі з Богом.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповіді на наведені далі запитання, що стосуються трьох наборів віршів, які ви вибрали для вивчення:

    • Що з того, чого Амулек навчав у цих віршах, може допомогти вам підготуватися до зустрічі з Богом?

    • Як дотримання цих вчень може допомогти нам краще підготуватися до гідного повернення у Божу присутність?

    • Що ви дізналися про характер і бажання Небесного Батька та Ісуса Христа з віршів, які вивчали?

Не відкладайте своє покаяння на потім

Зверніться до слів Амулека у вірші 33: “Не відкладайте день свого покаяння на кінець”. Можна позначити цю фразу у своїх примірниках Писань.

  • Чому в деяких людей може з’явитися спокуса відкласти покаяння на потім?

Прочитайте Алма 34:33–35, щоб знайти причини, чому Амулек закликав нас не відкладати наше покаяння на потім.

Ми знаємо, що покаяння може відбуватися і в духовному світі (див. Учення і Завіти 138:31, 33, 58). Але пророки з Писань і пророки останніх днів підкреслювали, наскільки важливо, щоб ми покаялися у смертному житті. Старійшина Мелвін Д. Баллард [1873–1939], з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, дав такі рекомендації:

Значно легше побороти себе й служити Господу, коли і тіло, і дух об’єднані в одне. Це час, коли люди є більш податливі й сприйнятливі… Це життя є часом, щоб покаятися (Melvin J. Ballard: Crusader for Righteousness (1966), 212–213; цитується у Даллін Х. Оукс, “Очищення завдяки покаянню”, Ensign або Ліягона, трав. 2019, с. 94).

  • Що із сказаного у віршах 33–35 і цьому твердженні допомагає вам зрозуміти, чому ми не повинні відкладати наше покаяння на потім?

Покаяння — це невід’ємна частина підготовки до повернення у Божу присутність. Пам’ятайте, що Господь з любов’ю виявляє милість до тих, хто прагне покаятися, навіть коли їм важко подолати певні гріхи.

Старійшина Ніл Л. Андерсен, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, навчав:

Трапляється, що у своєму покаянні, у своїх щоденних зусиллях ставати більш схожими на Христа, ми неодноразово стикаємося з одними й тими ж самими труднощами… Не занепадайте духом. Якщо ви стараєтесь і працюєте над тим, щоб покаятися, — ви у процесі покаяння (Ніл Л. Андерсен, “Покайтеся, щоб Я міг зцілити вас”, Ensign або Ліягона, лист. 2009, с. 41).

  1. Дайте відповіді на такі запитання:

    • Чим би ви поділилися з вчень Амулека в Алма 34:30–38, щоб допомогти людині, яка має спокусу чекати до кінця життя, аби покаятися й змінитися?

    • Чому ви вважаєте, що покаяння необхідне, незважаючи на причини, з яких такі люди вирішили не каятися?

    • Що з того, що ви знаєте про Небесного Батька та Ісуса Христа, може спонукати цю людину швидко й часто каятися?

Поміркуйте над тим, що ви дізналися про підготовку до зустрічі з Богом і те, що не слід відкладати покаяння на потім, а також що ви відчули сьогодні стосовно цього. Подумайте про те, що ви хочете зробити завдяки вивченому сьогодні. Напишіть про свої думки та відчуття в щоденнику для навчання.