Семінарія
Опанування доктрини. Алма 34:9–10. “Повинна бути здійснена Спокута… нескінченна і вічна жертва”.


“Опанування доктрини. Алма 34:9–10. “Повинна бути здійснена Спокута… нескінченна і вічна жертва”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Опанування доктрини. Алма 34:9–10”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Опанування доктрини. Алма 34:9–10

“Повинна бути здійснена Спокута… нескінченна і вічна жертва”.

Зображення
Христос на хресті

На попередньому уроці ви дізналися про нескінченну й вічну Спокуту Ісуса Христа. Цей урок може допомогти вам запам’ятати посилання та ключову фразу для Алма 34:9–10, пояснити суть доктрини, викладеної в цих віршах, і застосовувати принципи набуття духовного знання в реалістичних навчальних ситуаціях, використовуючи цей уривок з Писань.

Поясніть і запам’ятайте

Чи помічали ви коли-небудь, що іноді якусь ідею легше зрозуміти, ніж пояснити словами? Одна з цілей опанування доктрини — дати вам змогу пояснити доктринальні уривки для опанування своїми словами.

На нещодавньому уроці з вивчення Алма 34:9–10 ви дізналися, що без нескінченної й вічної Спокути Ісуса Христа все людство було б втрачено назавжди.

Уявіть, що у вас є можливість пояснити значення Алма 34:9–10 комусь, хто дуже мало знає про Ісуса Христа. Знайдіть хвилинку, щоб переглянути ці вірші та позначити або записати слова чи фрази, які ви хотіли б, щоб ця людина зрозуміла.

Зображення
піктограма, записуйте
Зображення
icon, record
  1. Дайте відповідь на таке запитання:

    • Як би ви пояснили вчення з Алма 34:9–10 своїми словами?

Ключова фраза з Писань Алма 34:9–10: “Повинна бути здійснена Спокута… нескінченна і вічна жертва”.

Щоб легше було запам’ятати посилання на цей уривок з Писань і ключову фразу для нього, напишіть на папері: “Повинна бути здійснена Спокута…” кілька разів, щоб запам’ятати цю частину фрази. Потім зробіть те саме з другою частиною фрази: “нескінченна і вічна жертва”. Після того як ви запам’ятаєте другу частину, повторюйте усе посилання на цей уривок з Писань та ключову фразу для нього, доки не вивчите їх напам’ять.

Застосування на практиці

Чи можете ви згадати назви трьох принципів набуття духовного знання? Спробуйте повторити їх, не підглядаючи. Якщо вам потрібна допомога, ви можете повторити ці принципи, вивчаючи абзаци 5–12 розділу “Набуття духовного знання” у посібнику Опанування доктрини. Базовий документ (2022). Під час цього уроку у вас буде змога ознайомитися з цими принципами й попрактикуватися в їх застосуванні.

Уявіть, що вас попросили провести урок про Спокуту Ісуса Христа на уроці Недільної школи. Готуючись до уроку, ви звертаєтесь до молодої жінки з вашого приходу на ім’я Олівія і просите її поділитися своїми думками про те, як Ісус Христос благословив її життя завдяки Своїй Спокуті.

Відповідь Олівії дивує вас. Вона каже: “Чесно кажучи, я думаю, що Спокута Ісуса Христа є чудовою для більшості людей, але я не впевнена, наскільки вона стосується мене зараз через деякі помилки, які я зробила й продовжую робити. У мене є деякі гріхи, і я не впевнена, чи зможу коли-небудь їх позбутися”.

Готуючись далі до свого уроку, ви продовжуєте думати про слова Олівії й хочете їй допомогти. Подумайте, як вчення з Алма 34:9–10 і принципи набуття духовного знання можуть допомогти Олівії позбутися свого занепокоєння.

Діяти з вірою

Зображення
icon, record
  1. Дайте відповідь на запитання, пов’язані принаймні з одним з таких пунктів:

    • Які, на вашу думку, конкретні дії з вірою могли б допомогли Олівії?

    • Чого ви могли б навчити Олівію про Ісуса Христа і Його Спокуту, щоб допомогти їй діяти з вірою? Як можуть допомогти вчення з Алма 34:9–10?

Щоб дізнатись інші ідеї про те, як Олівія може діяти з вірою, ви можете прочитати абзаци 5–7 розділу “Набуття духовного знання” у посібнику Опанування доктрини. Базовий документ.

Розглядати поняття або питання з огляду на вічну перспективу

Зображення
icon, record
  1. Дайте відповідь принаймні на одне з наведених далі запитань:

    • Як, на вашу думку, Небесний Батько та Ісус Христос поставилися б до такого занепокоєння, яке є в Олівії?

    • Чому для Олівії важливо пам’ятати, що Спокута Спасителя — “нескінченна і вічна” (Алма 34:10)?

    • Як знання про те, що всі люди без Спокути Спасителя є занепалими й загубленими, може допомогти їй по-іншому поглянути на свою проблему?

Щоб дізнатися й інші ідеї про те, як Олівія може розглядати поняття або питання з огляду на вічну перспективу, ви можете прочитати абзац 8 розділу “Набуття духовного знання” у посібнику Опанування доктрини. Базовий документ.

Прагнути подальшого розуміння з божественно призначених джерел

  1. Дайте відповідь на запитання, пов’язані принаймні з одним з таких пунктів:

    • Які типи божественно призначених джерел ви б порекомендували Олівії, щоб допомогти їй отримати скерування та спрямування? Чому?

    • На додаток до Алма 34:9–10, яким ще уривком з Писань чи твердженням церковного провідника ви могли б поділитися з Олівією? Як це може допомогти їй?

Щоб дізнатися ще й інші ідеї про те, як Олівія може прагнути подальшого розуміння з божественно призначених джерел, ви можете прочитати абзаци 11–12 розділу “Набуття духовного знання” у посібнику Опанування доктрини. Базовий документ.