Семінарія
Алма 32. “Зміцнювати вашу віру”


“Алма 32. “Зміцнювати вашу віру”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Алма 32”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Алма 32

Зміцнювати вашу віру

Зображення
зернина на долоні

Щоб допомогти нам краще зрозуміти євангелію Ісуса Христа, можна використовувати багато різних предметів. Навчаючи зорамійців, Алма порівняв слово Бога з насінням, яке ми можемо посіяти в наших серцях і яке зрештою може стати “деревом, що проростає у вічне життя” (Алма 32:41). Цей урок може допомогти вам посіяти слово Бога у своєму серці і зміцнити своє свідчення про Нього.

Порівняння

Порівняння може бути ефективним способом навчати євангелії Ісуса Христа. Заповніть пропуски у наведених далі реченнях. Будьте креативними і подумайте про те, що, можливо, існує кілька варіантів, якими можна було б закінчити ці речення.

  • Життя схоже на , тому що .

  • Смартфони схожі на , тому що .

  • Отримання свідчення схоже на , тому що .

Коли Алма й Амулек служили серед зорамійців, група людей висловила занепокоєння тим, що вони не можуть поклонятися Богу, оскільки їх вигнали з їхніх місць поклоніння через бідність (див. Алма 32:5). Хоча ми знаємо, що Господь чітко навчав про те, як важливо відвідувати Його Церкву в Суботній день, Алма відповів тим, кому не дозволили відвідувати церкву, навчаючи важливих істин про поклоніння, яке може відбуватися в наших серцях, незалежно від нашого фізичного місцезнаходження.

Прочитайте перше речення Алма 32:28, а потім — вірш 41 і знайдіть порівняння, використане Алмою, яке може стосуватися і вас.

  • Яку схожість ви бачите між зростанням плодового дерева з насіння та зростанням вашого свідчення про Ісуса Христа і Його вчення?

Алмине порівняння слова Бога з насінням можна застосувати і до отримання свідчення про будь-який аспект євангелії. Пізніше Алма пояснив, що це свідчення про Ісуса Христа, яке, як він сподівався, зорамійці посіють у своїх серцях (див. Алма 33:22–23).

  • Чому віра в Спасителя є таким важливим “насінням”, яке потрібно посіяти у вашому серці?

Знайдіть хвилинку, щоб подумати наскільки міцним є ваше свідчення про Ісуса Христа і Його вчення. Також замисліться, чи є у вашому свідченні якісь конкретні аспекти, які ви хотіли б зміцнити, наприклад, у вашому теперішньому свідченні про любов до вас Небесного Батька чи про реальність Першого видіння Джозефа Сміта. Продовжуючи сьогодні навчатися, шукайте істини, які можуть допомогти вам краще зрозуміти, як отримати або зміцнити своє свідчення.

Посів і підживлення слова Бога в наших серцях

Книга Мормона. Посібник для вчителя (2024) — “Алма 32: “Зміцн[іть] вашу віру”

Посів насіння

Прочитайте Алма 32:21–23, 26–30 і позначте слова і фрази, які допоможуть вам зрозуміти, як почати вирощувати своє свідчення.

  • Що може перешкодити людям зробити це?

  • Відповідно до написаного у віршах 28–30, що може статися, коли ми звільнимо місце в наших серцях для Ісуса Христа і Його вчень?

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Виконайте запропоноване далі:

    Напишіть одним реченням короткий підсумок, розповівши, що ви дізналися з цих віршів про те, як допомогти своєму свідченню на його початкових етапах зростання.

Підживлення насіння

Алма навчав, що посіяти насіння і виявити, що воно хороше, — це тільки перша частина вирощування свідчення. Прочитайте Алма 32:37–43 і знайдіть вчення, що допоможуть вам зрозуміти, як сприяти подальшому зростанню свідчень.

  • Які ви можете навести приклади того, як хтось міг знехтувати своїм свідченням про Ісуса Христа і Його вчення?

  • Як саме ви можете підживлювати своє свідчення про Ісуса Христа і Його євангелію, щоб допомогти йому зростати міцнішим?

  1. Виконайте запропоноване далі:

    Напишіть одним реченням короткий підсумок, зазначивши, що ви дізналися з цих віршів про зміцнення свідчення, яке вже росте всередині вас.

Ваше свідчення

Щоб краще зрозуміти, як Алмине порівняння стосується вашого свідчення про Ісуса Христа і Його євангелію, намалюйте у своєму щоденнику для навчання діаграму, подібну до наведеної нижче. Розмістіть зображення на всю сторінку, аби у вас було місце, щоб писати під кожним етапом зростання.

Зображення
етапи росту плодового дерева

Приділіть хвилинку, щоб порівняти своє свідчення про Спасителя та Його вчення зі зростанням плодового дерева. Виберіть кілька аспектів євангелії Ісуса Христа і напишіть про кожен з них під етапами зростання, які, на вашу думку, найкраще відповідають стану вашого теперішнього свідчення в цих сферах.

Наприклад, одна людина може написати “Ісус Христос живий” під плодовим деревом і “сила священства” під насінням. Потім ця людина може написати інші аспекти євангелії Спасителя, як-от: “живий пророк”, “храмова робота”, “Книга Мормона” та “молитва”, відповідно до етапів зростання, які описують її свідчення в кожній з цих сфер.

Складіть план, як ви спробуєте застосувати вчення Алми у своєму житті. Ви можете подумати про те, що ви можете зробити, аби “дати місце” у своєму серці й житті для зміцнення якогось аспекта вашого свідчення. Ви також можете подумати про те, як ви можете “підживити” ті частини свого свідчення, які вже почали зростати. Запишіть свої думки, враження та цілі у щоденник для навчання.