Семінарія
Алма 7:11–13: “І Він піде, зносячи муки, і страждання, і спокуси всякого роду”


“Алма 7:11–13: “Він піде, зносячи муки, і страждання, і спокуси всякого роду”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Опанування доктрини: Алма 7:11–13”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Опанування доктрини: Алма 7:11–13

“І Він піде, зносячи муки, і страждання, і спокуси всякого роду”

Зображення
Спаситель страждає в Гефсиманії

Вивчаючи Алма 7:1–13, ви дізнаєтеся про страждання Спасителя під час здійснення Спокути, аби “Він міг знати, будучи у плоті, як допомогти Своєму народові в його недугах” (Алма 7:12). Цей урок може допомогти вам запам’ятати посилання на доктринальний уривок для опанування та ключову фразу з Писань для Алма 7:11–13, пояснити вчення та застосувати принципи набуття духовного знання в реальних життєвих ситуаціях.

Запам’ятайте й поясніть

Ключова фраза з Писань Алма 7:11–13: “І Він піде, зносячи муки, і страждання, і спокуси всякого роду”. Позначте цю фразу у вашому примірнику Писань, якщо ви ще цього не зробили.

Запропоноване далі завдання може допомогти вам запам’ятати посилання та ключову фразу з Писань. Напишіть з цього посилання та ключової фрази все, що можете пригадати. Якщо у вас не виходить зробити це з першої спроби, перечитайте посилання та фразу, а потім спробуйте їх записати. Продовжуйте читати і записувати, доки не зможете записати все з пам’яті.

На попередньому уроці ви дізналися з Алма 7:11–13, що Ісус Христос страждав, аби спасти нас від гріха й смерті та щоб допомогти нам у труднощах земного життя.

Припустімо, друг написав вам повідомлення про щось важке, що він переживає. І ви вважаєте, що вашому другу буде корисно дізнатися послання з Алма 7:11–13, але непокоїтеся, що він не прочитає цю інформацію, якщо ви надішлете йому тільки посилання на Писання.

Зображення
піктограма, записуйте
Зображення
піктограма, записуйте
Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповідь на таке запитання:

    • Як коротко передати змістАлма 7:11–13, щоб це могло допомогти вашому другові подолати його труднощі?

Застосування на практиці

Знайдіть принципи набуття духовного знання в розділі “Набуття духовного знання” посібника Опанування доктрини. Базовий документ (2022). Запишіть ці принципи як заголовки у свій щоденник для навчання, залишаючи місце між кожним з них, щоб мати змогу відповісти на запитання про них пізніше на уроці.

Подумайте, як принципи набуття духовного знання й вчення, викладене в Алма 7:11–13, можуть допомогти в наведеній далі навчальній ситуації.

Відтоді, як батьки Петра розлучилися кілька років тому, він відчував, що його життя стає дедалі важчим. У нього з’явилися проблеми в школі, і здається, що дехто з друзів не спілкується з ним, як раніше. Петро також майже перестав відвідувати церкву, читати Писання та молитися Богу. Одного разу Петро розповів одному зі своїх друзів про свої труднощі. Він сказав: “Я хочу покращити свою ситуацію, але я не знаю, до кого звернутися. Я почуваюся дуже самотнім, і здається, що я ніби застряг у своїй ситуації”.

Уявіть, що ви — друг, з яким розмовляв Петро, і що він також попросив у вас поради про те, як подолати свою важку ситуацію. Скористайтеся вченнями з Алма 7:11–13 і принципами набуття духовного знання, щоб допомогти Петру впоратися з його випробуванням.

Діяти з вірою

Прочитайте абзаци 5–7 розділу “Набуття духовного знання” в посібнику Опанування доктрини. Базовий документ. За бажанням ви можете позначити корисну інформацію.

Зображення
піктограма, записуйте
Зображення
icon
  1. Дайте відповідь принаймні на одне з наведених далі запитань:

    • Чого ви могли б навчити Петра про Ісуса Христа і Його Спокуту, щоб допомогти йому діяти з вірою?

    • Що може зробити Петро, щоб отримати допомогу, яку може дати Ісус Христос?

Розглядати поняття і запитання з огляду на вічну перспективу

Прочитайте абзац 8 розділу “Набуття духовного знання” в посібнику “Опанування доктрини. Базовий документ”. За бажанням ви можете позначити корисну інформацію

Зображення
icon
  1. Дайте відповідь принаймні на одне з наведених далі запитань:

    • Як, на вашу думку, Небесний Батько хотів би, щоб Петро сприймав свою ситуацію?

    • Чому, на вашу думку, Петру буде корисно поглянути на свою ситуацію з огляду на вічну перспективу?

Прагнути подальшого розуміння з божественно призначених джерел

Прочитайте абзаци 11–12 розділу “Набуття духовного знання” в посібнику Опанування доктрини. Базовий документ і знайдіть вчення, які можуть допомогти Петру.

  1. Дайте відповідь принаймні на два з наведених далі запитань цього розділу:

    • До яких божественно призначених джерел ви могли б спрямувати Петра, щоб надати необхідну йому допомогу?

    Одним із важливих божественно призначених джерел, яке може допомогти в цій ситуації, є Алма 7:11–13. Перечитайте ці вірші і знайдіть вчення, які можуть бути корисними для Петра.

    • Що б ви хотіли, щоб Петро зрозумів і відчув, прочитавши ці вірші?

    • Чи можете ви згадати будь-які інші уривки з Писань, в яких міститься те, що, як вважає Небесний Батько, Петру слід було б знати?