Семінарія
Алма 7:14–27: “Стежка, що веде до царства Бога”


“Алма 7:14–27: “Стежка, що веде до царства Бога”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Алма 7:14–27”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Алма 7:14–27

“Стежка, що веде до царства Бога”

Зображення
людина, що йде стежкою до царства Божого

Пророки часто посилаються на “тісну і вузьку путь” (2 Нефій 31:19), “шлях завіту”, або “стежку, що веде до царства Бога” (Алма 7:19). Алма побачив, що люди в землі Гедеона були на цьому шляху, і навчав їх, як не сходити з нього й ставати більше схожими на Бога. Мета цього уроку — допомогти вам у ваших зусиллях набувати рис характеру, подібного до Христового, коли ви йдете шляхом, що веде назад до Бога.

Шлях, яким треба слідувати

Зображення
стежка через густий ліс
  • Які переваги у тому, щоб мати шлях, яким можна слідувати?

Ви можете подивитися відео “Щоденне відновлення” з часового коду 1:40 до 3:25, щоб побачити, як старійшина Дітер Ф. Ухтдорф, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, пояснює, що відбувається з людьми, які подорожують без шляху або надійних орієнтирів. Відео можна знайти на сайті ChurchofJesusChrist.org.

Після пророкування людям в землі Гедеона про життя й Спокуту Ісуса Христа Алма поділився з ними підбадьорюючими словами.

Прочитайте Алма 7:19–20, щоб побачити, що Алма сказав про Бога, Його шлях і людей в землі Гедеон.

Ви можете виділити фразу “Стеж[ка], що веде до царства Бога” у вірші 19. Сьогодні ви більше дізнаєтеся про цю стежку.

  • Як, на вашу думку, можна визначити, чи перебуваєте ви на стежці, що веде до царства Бога?

  1. Виконайте запропоноване далі завдання до цього уроку. Додавайте сюди інформацію протягом усього уроку, коли вас про це проситимуть.

    Намалюйте картинку, подібну до наведеної нижче, і назвіть її “Стежка, що веде до царства Бога”.

    Зображення
    контурний малюнок стежки, що веде до царства Бога

Стежка, що веде до царства Бога, часто називається тісною і вузькою путтю або шляхом завіту. Ми знаходимося на цьому шляху, коли наслідуємо приклад і вчення Ісуса Христа. Подальше просування цим шляхом приведе нас до вічного життя (див. 2 Нефій 31:19–20).

Навчаючись, розмірковуйте, чи бачите ви себе на шляху, що веде в царство Бога. Шукайте вчення, які допоможуть вам краще зрозуміти цей шлях, і благословення, які Господь пропонує вам, коли ви йдете Ним.

“Стежка, що веде до царства Бога”

Алма описав дії, які ми можемо виконати, щоб повернутися до Божої присутності.

Прочитайте Алма 7:14–16, а потім запишіть ці дії на намальованій вами стежці або поруч із нею.

  • Що ці вірші допомогли вам зрозуміти про те, що означає бути на стежці, що веде до Бога?

Одна з істин, які ми можемо отримати з цих віршів, полягає в тому, що, коли ми каємося, укладаємо завіти з Богом і отримуємо обряди євангелії Ісуса Христа, ми йдемо шляхом, що веде в царство Бога.

  • Як ці дії допомагають підготувати нас до повернення в Божу присутність?

  • Які благословення ми можемо отримати в цьому житті, йдучи стежкою Бога?

Розвивати риси характеру, подібного до Христового, йдучи Його стежкою

Старійшина Дейл Г. Ренлунд, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, пояснив, що одне з благословень слідування шляхом Божого завіту полягає в тому, що на цьому шляху “ми зможемо стати подібними до Нього” (“Виберіть собі сьогодні”, Ensign або Ліягона, лист. 2018, с. 104).

Подивіться на наведені далі зображення Спасителя. Подумайте про риси характеру, які, Він, на вашу думку, демонструє на кожному зображенні.

Зображення
Христос із жінкою, спійманою на перелюбі
Зображення
Христос втішає Марію та Марту
Зображення
Христос заспокоює море
  • Якими рисами характеру Ісуса Христа ви найбільше захоплюєтесь? Чому?

  • У чому саме ви хочете бути більше схожими на Спасителя? Що може стати цьому на заваді? Як з допомогою Господа ми можемо подолати ці перепони?

  • Коли ви відчували найбільше бажання бути схожими на Нього? Що відбувалося у вашому житті, що змусило вас так почуватися?

Алма визначив деякі з рис характеру, подібного до Христового, до яких ми повинні прагнути, йдучи стежкою, що веде в царство Бога.

Прочитайте Алма 7:22–25 і знайдіть описані тут риси характеру та поведінку, подібні до Христових. Можна позначити їх у своєму примірнику Писань. Ви також можете написати ці риси характеру та поведінки на намальованій вами стежці або поруч з нею.

З молитвою виберіть рису характеру, згадану в Алма 7:22–25, яку, на вашу думку, Небесний Батько хотів би, щоб ви розвинули, а потім виконайте запропоноване далі завдання. Запишіть свої думки під вашим зображенням або деінде у вашому щоденнику для навчання.

  1. Дізнайтеся більше про цю рису характеру. Скористайтеся такими ресурсом як Путівник по Писаннях для допомоги в цьому. Запишіть те, що ви дізналися.

  2. Напишіть, що може стати на заваді розвитку обраної вами риси характеру, і чому, на вашу думку, Бог дозволяє, щоб ви проходили через ці перепони.

  3. Перелічте два-три різні способи, у які ваше життя могло б покращитися після набуття цієї риси характеру.

  4. Назвіть приклад із життя Спасителя, у якому Він демонструє цю рису характеру. Або наведіть приклад з життя кого-небудь з ваших знайомих, у якому вони б демонстрували цю рису характеру, подібного до Христового.

  5. Визначте одну або кілька дій, які ви могли б зробити, щоб попросити допомоги у Бога, прагнучи розвинути цю рису характеру. Складіть план, як реалізувати цю дію у своєму житті. Один із способів, яким ви можете намагатися здійснити цю дію, — це говорити з Небесним Батьком у своїх щоденних молитвах про свій прогрес і просити Його про допомогу там, де ви зазнаєте невдачі.