Семінарія
Мосія 28: Особисте навернення, діліться євангелією


“Мосія 28: Особисте навернення, діліться євангелією”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Мосія 28”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Мосія 28

Особисте навернення, діліться євангелією

Зображення
дівчина розмовляє про євангелію з іншою дівчиною

Чи можете ви розповісти про свій досвід, коли ви ділилися євангелією Ісуса Христа? Після свого навернення сини Мосії звернулися до царя, щоб той дозволив проповідувати євангелію ламанійцям. Цар Мосія спочатку запитав про це у Господа, а потім дозволив своїм синам піти, щоб вони могли донести Слово Боже до ламанійців (див. Мосія 28:1). Цей урок призначений допомогти вам збільшити своє бажання ділитися євангелією.

Ділитися євангелією і навернення

  • Які речі ви любите настільки, що вам хочеться поділитися ними з іншими?

Старійшина Девід А. Беднар, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, навчав, що для нас не є чимось незвичним ділитися тим, що є важливим для нас. ChurchofJesusChrist.org

“Немає нічого незвичайного в тому, щоб поділитися з іншими чимось важливим для нас чи тим, що нам допомогло.

Ця модель поведінки особливо помітна в питаннях, що мають велике духовне значення та важливі духовні наслідки. …

Запрошення, яке ми пропонуємо вам, — дізнатися про наше послання й перевірити його — походить з позитивних наслідків, які прийшли в наше життя завдяки євангелії Ісуса Христа. Іноді ми можемо бути незграбними або різкими, або навіть невблаганними в наших спробах. Але нашим простим бажанням є ділитися з вами істинами, які мають найбільшу цінність для нас” (Девід А. Беднар, “Ходіть, і побачте!”, Ensign або Ліягона, лист. 2014, сс. 109, 110).

Оцініть, наскільки відповідними для вас є вказані далі твердження за шкалою від 1 до 5 (де 1 — не відповідає, а 5 — відповідає повною мірою):

  • Істини про Спасителя Ісуса Христа і Його євангелію мають для мене величезну цінність.

  • У мене є бажання ділитися Його євангелією з іншими.

Вивчаючи життя й приклад синів Мосії, обміркуйте своє бажання ділитися євангелією Спасителя. Шукайте одкровення, щоб дізнатися, які наступні кроки Господь може побажати, щоб ви зробили, аби євангелія мала для вас ще більше значення, а ваше бажання ділитися євангелією стало ще більшим.

Сини Мосії

Нагадаємо, що після свого навернення сини царя Мосії проповідували євангелію на своїй землі, прагнучи виправити свої помилки (див. Мосія 27:32–37).

Прочитайте Мосія 28:1–5, щоб дізнатися, чого бажали сини Мосії і чому. (Ви можете позначити у своєму примірнику Писань те, що знайшли).

  • На які слова або фрази в цих віршах ви звернули особливу увагу? З яких причин сини Мосії хотіли ділитися євангелією з ламанійцями?

  • Чому ці причини можуть спонукати ділитись євангелією?

  • Про які істини ви дізналися з цих віршів?

Одна з істин, про яку ми дізнаємося з цих віршів, полягає в тому, що чим глибшим є наше навернення до Господа, тим більшим стає наше бажання ділитися євангелією.

Президент Даллін Х. Оукс, з Першого Президентства, підтвердив цю істину, навчаючи, що:

“Сила нашого бажання ділитися євангелією є чудовим індикатором ступеня нашого особистого навернення” (Даллін Х. Оукс, “Ділитися євангелією”, Ліягона, січ. 2002, с. 7).

  • Який досвід синів Мосії допоміг їм стати наверненими до Ісуса Христа і Його євангелії? (Див. Мосія 27:34–36; 28:4).

  • Який досвід допоміг вам або вашим знайомим стати більш наверненими до Ісуса Христа і Його євангелії?

  • Що вам настільки подобається в Ісусі Христі і Його євангелії, що ви хочете поділитися цим з іншими? (Наприклад, у вас, можливо, був важливий досвід, що стосувався прощення від Спасителя, Божої любові, молитви тощо).

Іноді ділитися євангелією важко, навіть коли ми навернені до Господа.

  • Якби ви були одним із синів Мосії, то які б у вас могли бути побоювання щодо проповідування євангелії ламанійцям?

У Мосії, їхнього батька та царя, було багато причин турбуватися через те, що він посилає своїх синів проповідувати євангелію ламанійцям. Цар Мосія боявся не тільки тому, що його сини будуть у небезпеці, але й тому, що в разі їхньої смерті в нього не буде спадкоємця, який міг би стати наступним царем нефійців.

Прочитайте Мосія 28:6–8 і знайдіть, чому Мосія дозволив своїм синам вирушити на таку небезпечну місію.

  • Які благословення Господь пообіцяв Мосії?

Ваші наступні кроки

Знайдіть хвилинку, щоб скласти список перепон, які заважають вам чи іншим людям ділитися євангелією.

Виберіть одну перепону з цього списку й помоліться, щоб отримати скерування, коли будете досліджувати Писання та розмірковувати, як подолати цю перепону. Наприклад, якщо у вас є одна з названих далі перепон, ви можете розглянути питання та вивчити Писання, перелічені після вказаних далі тверджень.

Я не впевнений/на, що достатньо навернений/на, щоб ділитися євангелією. Як вам можуть допомогти приклади синів Мосії? (Див. Мосія 28:1–5). Читаючи деякі з указаних далі віршів, знайдіть способи, як вам стати більш наверненими: Дії 3:19; Якова 5:20; Енош 1:2–5; Мосія 3:19; 5:2; 27:25; Алма 5:12–14; 22:15–18; 53:10; Геламан 15:7; 3 Нефій 9:20.

Я боюся отримати відмову. Прогляньте Мосія 28:2–4 і знайдіть, з яких причин сини Мосії хотіли ділитися євангелією, хоча багато хто думав, що ламанійці навряд чи приймуть її. Як може знання цих причин допомогти вам? Як роздуми про те, що Спаситель зробив для вас (і може зробити для інших), можуть допомогти вам подолати свій страх?

Я був не найкращим прикладом того, як жити за євангелією. До свого навернення сини Мосії виступали проти євангелії (див. Мосія 27:8–10), але після покаяння вони стали одними з найуспішніших місіонерів, про яких написано в Книзі Мормона (див. Алма 17:4). На які справи вас надихає їхній приклад? Які ще приклади з Писань ви знаєте, які можуть допомогти?

  1. Закінчіть принаймні два з наведених далі незакінчених речень:

    • “Одне з найважливішого, чого я навчився/лась від синів Мосії, — це …”

    • “Я відчуваю, що Господь хотів би, щоб я наслідував/ла приклад синів Мосії, а для цього мені слід …”

    • “Щоб зробити свої дії ефективними в цьому, я можу…”