Семінарія
2 Нефій 27: “Предивна робота і чудо”


“2 Нефій 27: “Предивна робота і чудо”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“2 Нефій 27”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

2 Нефій 27

“Предивна робота і чудо”

Зображення
примірники Книги Мормона різними мовами

Поміркуйте про події, які ви б могли вважати предивними, і про те, як вони вплинули на вас і людей навколо вас. Ісус Христос обіцяв здійснити на землі в останні дні предивну роботу з відновлення Його євангелії, зокрема і появу Книги Мормона. Цей урок може допомогти вам відчути більше вдячності до Господа за відновлення Книги Мормона на землі.

Щось дивовижне

Подумайте про людину, яка зробила щось чудове для вас або для когось із ваших знайомих.

  • Що зробила ця людина?

  • Що ви відчували до людини, яка це зробила? Чому?

У 2 Нефій 27 Господь свідчив про щось предивне, що Він зробить, щоб допомогти нам подолати злочестивість і відступництво останніх днів. Вивчаючи, подумайте, як те, про що ви дізнаєтеся, впливає на ваше ставлення до Господа.

Прочитайте 2 Нефій 27:25–26 і знайдіть, що Господь пообіцяв зробити.

Президент Рассел М. Нельсон сказав, що це “диво включатиме появу Книги Мормона та відновлення євангелії” (“Свідчення з Писань”, Ensign або Ліягона, лист. 2007, с. 46).

Одна з істин, яку ми можемо дізнатися з цього пророцтва, полягає в тому, що Господь виконав предивну роботу і чудо через появу Книги Мормона та відновлення Його євангелії.

  • Що ви знаєте про Книгу Мормона та відновлену євангелію, що могло б змусити вас називати їх “предивними”?

Книга Мормона: предивна робота і чудо

Значна частина 2 Нефій 27 зосереджується на появі Книги Мормона. Перш ніж вивчати цей розділ далі, знайдіть хвилинку на обмірковування своїх почуттів щодо Книги Мормона. Чи є вона особисто для вас дивом? Чому так або чому ні? Які у вас є запитання? Вивчаючи, шукайте вчення, які допоможуть вам чіткіше побачити Книгу Мормона як “предивну роботу і чудо”.

Нефій пророкував, що Книга Мормона з’явиться, щоб допомогти з проблемами в останні дні (див. 2 Нефій 27:6). Він також писав, що Бог дозволить кільком свідкам побачити пластини, з яких було перекладено Книгу Мормона, і засвідчити світові про істинність книги (див. 2 Нефій 27:12–14). Потім Нефій поділився пророцтвом про деякі подробиці, пов’язані з перекладом Книги Мормона.

Скопіюйте наведену нижче таблицю у свій щоденник для навчання і прочитайте вірші, наведені у двох колонках. Скористайтеся таблицею, щоб зрозуміти пророцтво та його виконання.

Пророцтво про те, що буде робити чоловік (2 Нефій 27:15–19)

Ім’я людини, яка здійснила пророцтво (Джозеф Сміт—Історія 1:63–65)

Перший чоловік (“неосвічений”)

Другий чоловік (“інший”)

Третій чоловік (“освічений”)

  • Чому, на вашу думку, Господь використав Джозефа Сміта, який був неосвіченою людиною, щоб оприлюднити Книгу Мормона?

Прочитайте 2 Нефій 27:20–23 і знайдіть причини, чому Бог обрав неосвічену людину для перекладу Книги Мормона.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповіді на такі запитання:

    • Що ви дізналися з цих віршів про Господа? Як це знання може вплинути на вас?

    • Як поява Книги Мормона є доказом слів Господа: “Я спроможний виконувати Свою власну роботу”? (Вірш 21).

Емма Сміт (1804–1879), дружина пророка, свідчила про божественну допомогу, яку отримав Джозеф під час перекладу Книги Мормона:

“Джозеф Сміт не міг ані написати, ані продиктувати грамотного й правильно складеного листа, не кажучи вже про те, щоб диктуват[и] таку книгу, як Книга Мормона. І хоча я була активною учасницею подій, які відбувалися, … це все предивно для мене — “диво і чудо”. …

Я вірю, що Книга Мормона дійсно має божественне походження і не маю щодо цього жодних сумнівів. … Це було б малоймовірно, щоб таке робила навіть вчена людина, але для когось такого неосвіченого і необізнаного, як він, це було просто неможливо” (Emma Smith, in “Last Testimony of Sister Emma”, The Saints’ Herald, Oct. 1, 1879, 290).

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповіді принаймні на два з наведених далі запитань:

    • На основі того, що ви сьогодні дізналися, чому появу Книги Мормона можна вважати “предивною роботою і чудом”?

    • Як знання того, що Господь дав нам це благословення, впливає на ваше ставлення до Нього?

    • Який досвід з вашого життя чи життя інших людей ілюструє, наскільки предивною є Книга Мормона?

В якості прикладів того, якою предивною є Книга Мормона, можна подивитися “Розв’язання життєвих проблем за допомогою Книги Мормона” (1:00) або “Книга Мормона: яким би було ваше життя без неї?” з часового коду від 5:38 до 11:26. Обидва відео можна знайти тут ChurchofJesusChrist.org.

Раніше на уроці вас просили поміркувати про свої почуття щодо Книги Мормона. Подумайте, чи вплинула будь-яка з істин, які ви сьогодні вивчали, на ваше свідчення про цю священну книгу. У своєму щоденнику для навчання запишіть будь-які думки чи враження, які ви отримали, а також, на які майбутні дії це вас надихає.