Семінарія
Опанування доктрини: 2 Нефій 28:30 — “Рядок за рядком, приписання за приписанням”


“Опанування доктрини: 2 Нефій 28:30 — “Рядок за рядком, приписання за приписанням”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Опанування доктрини: 2 Нефій 28:30”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Опанування доктрини: 2 Нефій 28:30

“Рядок за рядком, приписання за приписанням”

Зображення
молодь вивчає Писання

На попередньому уроці “2 Нефій 28:27–32” ви вивчали 2 Нефій 28:30 і дізналися, що Бог відкриває істину рядок за рядком тим, хто готовий її сприйняти. Цей урок може допомогти вам запам’ятати посилання та ключову фразу з Писань для 2 Нефій 28:30, пояснити суть учення, викладеного в цьому уривку, та застосовувати принципи набуття духовного знання в реальних навчальних ситуаціях.

Запам’ятайте й поясніть

Щоб допомогти собі запам’ятати ключову фразу з Писань для 2 Нефій 28:30, намалюйте у своєму щоденнику для навчання чотири горизонтальні лінії, схожі на сходинки.

Зображення
лінії, розташовані як сходинки

Тепер напишіть ключову фразу з Писань і посилання на Писання на цих лініях таким чином:

Зображення
лінії, розташовані як сходинки, з текстом

Подумайте, як сходи можуть нагадати вам про те, що Бог навчає нас “рядок за рядком”.

Повторюйте це посилання на Писання та ключову фразу з Писань, поки не зможете сказати їх напам’ять.

На попередньому уроці “2 Нефій 28:27–32” ви вивчили, що Бог відкриває істину рядок за рядком тим, хто її сприймає. Щоб допомогти вам підготуватися до пояснення цієї істини, обдумайте наведені далі запитання, а потім виконайте надане письмове завдання:

  • Що, на вашу думку, означає “рядок за рядком”?

  • Як, на вашу думку, набуття істини, яку Бог уже дав нам, готує нас, щоб отримати більше істин?

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Виконайте наведене далі завдання:

    Виберіть одну з цих ситуацій, коли комусь може знадобитися допомога від Бога:

    1. Комусь потрібна порада для вирішення проблеми, яка виникла.

    2. Хтось бажає розвинути міцніші стосунки зі Спасителем.

    3. Хтось хоче зрозуміти своє патріарше благословення.

    Напишіть коротке пояснення того, що ви дізналися з 2 Нефій 28:30, що може допомогти у вибраній вами ситуації.

Застосуйте на практиці

Підберіть два-три слова або фрази, які, на вашу думку, найкраще описують те, що ми дізнаємося з кожного з принципів набуття духовного знання. Чому ви вибрали ці слова?

У разі необхідності, перегляньте абзаци 5–12 розділу “Набуття духовного знання” у посібнику Опанування доктрини. Базовий документ (2022).

Прочитайте наведені далі дві навчальні ситуації про молодь з одного приходу, яка знаходиться на зборах посту й свідчень. У кожного з них різні думки під час зборів.

  1. Тарас починає задумуватися, що з ним не так. Він вірить у Бога і в те, що Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів — істинна. Але він відчуває, що його свідчення слабке у порівнянні зі свідченнями інших членів приходу. У нього виникає запитання, чи можливо йому взагалі коли-небудь самому дізнатися все те, про що свідчать інші.

  2. Під час зборів Ліза перестає слухати свідчення. Вона думає собі: “Я вже чула все, що вони говорять, і я вже знаю, що все це правда”. У неї також стало менше бажання читати Писання та відвідувати семінарію, оскільки вона відчуває, що її свідчення вже досить міцне.

Зображення
піктограма, запис
  1. Виконайте наведене далі завдання, вибравши одну з попередніх навчальних ситуацій, щоб зосередитися на:

    Описанні того, як використати кожен з принципів набуття духовного знання, щоб допомогти Тарасу чи Лізі в їхній ситуації. У разі необхідності, наведені далі запитання можуть стати вам у пригоді.

Діяти з вірою

  • Чим ви могли б поділитися з цього абзацу, щоб допомогти Тарасу чи Лізі діяти з вірою?

  • Як істини з 2 Нефій 28:30 можуть допомогти Тарасу чи Лізі діяти з вірою?

Розглядати поняття і питання з точки зору вічної перспективи

  • Використовуючи те, що ви дізналися з 2 Нефій 28:30, чим би ви могли поділитися, щоб допомогти Тарасу чи Лізі побачити їхню ситуацію так, як її бачить Господь?

  • Якими ще істинами ви могли б поділитися, щоб допомогти їм поглянути на свої занепокоєння з точки зору вічної перспективи?

  • Що ви знаєте про Бога, що могло б допомогти їм побачити себе так, як бачить їх Він?

Прагнути подальшого розуміння з божественно призначених джерел

  • Чому Тарасу чи Лізі було б корисно поговорити зі своїми батьками чи церковними керівниками про свої думки?

  • Які вірші з Писань або історії, на вашу думку, могли б їм допомогти?