Семінарія
Опанування доктрини: 2 Нефій 26:33: “Всі є однаковими для Бога”


“Опанування доктрини: 2 Нефій 26:33: “Всі є однаковими для Бога”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Опанування доктрини: 2 Нефій 26:33”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Опанування доктрини: 2 Нефій 26:33

“Всі є однаковими для Бога”

Зображення
група людей

Під час вивчення 2 Нефій 26 ви дізналися, що “всі є однаковими для Бога” (вірш 33) і що Бог запрошує всіх Своїх дітей прийти до Нього. Цей урок може допомогти вам запам’ятати посилання на доктринальний уривок для опанування та ключову фразу з Писань для 2 Нефій 26:33, пояснити суть учення та застосовувати принципи набуття духовного знання в реальних життєвих ситуаціях.

Поясніть і запам’ятайте

Прочитайте 2 Нефій 26:33 і повторіть вчення, яке ви дізналися з попереднього уроку про те, що всі є однаковими для Бога.

  • У яких ситуаціях учення, викладене в цьому вірші, могло б допомогти? Поясніть, як.

Запишіть посилання на Писання і ключову фразу з Писань для 2 Нефій 26:33, “Всі є однаковими для Бога” у своєму щоденнику для навчання. Повторіть посилання на Писання і ключову фразу з Писань кілька разів (вголос або письмово), поки не запам’ятаєте їх.

Застосування на практиці

Повторіть принципи набуття духовного знання, які містяться в абзацах 5–12 розділу “Набуття духовного знання” в посібнику Опанування доктрини. Базовий документ (2022).

У наведеній далі історії, адаптованій зі статті Елізабет Мейкі “I Will Take It in Faith (Я прийму це з вірою)” (history.ChurchofJesusChrist.org), йдеться про чоловіка, на якого вплинуло обмеження щодо отримання священства. Щоб дізнатися про обмеження щодо отримання священства, подивіться підзаголовок до Офіційної декларації 2 в кінці Учення і Завітів.

Читаючи історію брата Рікфорда, знайдіть конкретні докази кожного з принципів набуття духовного знання в тому, що з ним сталося.

Історія Джорджа Рікфорда

Книга Мормона посібник для вчителя—Опанування доктрини: 2 Нефій 26:33: “Всі є однаковими для Бога”

У 1969 році Джордж Рікфорд, молодий чоловік, який жив у Лестері, Англія, познайомився з місіонерами Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Джордж спочатку не прийняв їхнє послання, але зрештою почав зустрічатися з місіонерами. Через три місяці інтенсивного дослідження вчень Церкви якось вранці Джордж прокинувся з переконанням, що Церква істинна.

Джордж із нетерпінням чекав на можливість поділитися своїм щойно здобутим свідченням зі старійшинами. Перш ніж він міг це зробити, вони повідомили йому, що у випадку приєднання до Церкви він буде не в змозі отримати священство внаслідок того, що серед його предків були представники різних рас, зокрема чорношкірі африканці.

Одного дня Джордж розмовляв зі своїм близьким другом про зустрічі з місіонерами і почав розповідати йому про пророка Джозефа Сміта. Він пригадує: “Розповідаючи ту історію, я просто ожив, щось заволоділо мною, і я просто сяяв”.

Той випадок ще раз підтвердив свідчення Джорджа, але в нього залишалися занепокоєння стосовно обмежень в отриманні священства. Коли він молився про подальше розуміння, то отримав таке послання: “Тобі не потрібно розуміти все стосовно Моєї євангелії до того, як присвятити себе їй. Чому б тобі не виявити віру, прийнявши вже почуте, а решту віддати в Мої руки?”

Утішений цим посланням, Джордж у молитві відповів: “Так, Господи, я це зроблю. Я прийму це з вірою. І дякую Тобі, так, дякую Тобі!” За два місяці по тому Джордж охристився і став вірним членом Церкви.

У 1975 році, за три роки до одкровення про священство, Джордж висловив свою віру в справедливого Бога, написавши, що він прийняв обмеження “з вірою, без будь-яких застережень”. Він додав: “Насправді я вдячний, що священство Господа знову є на землі з усіма відповідними благословеннями, повноваженням і відповідальністю. Мене не так хвилює те, хто його має і хто не має, а набагато більше те, як воно використовується”.

У 1978 році Джордж дізнався про одкровення, що дозволяло мати священство всім гідним чоловікам (див. Офіційна декларація 2).

Коли Джордж повернувся додому, він та Джун [його дружина] всю ніч говорили про те, що буде означати ця новина для їхньої сім’ї. Зміна була дивовижною. Наступного ранку Джорджа Рікфорда було висвячено у чин священника в Аароновому священстві. Через два місяці він був висвячений у сімдесятники і став старшим членом кворуму сімдесятників колу. А через два місяці після цього Джордж і Джун Рікфорд були запечатані в Лондонському Англійському храмі разом з їхніми чотирма дітьми” (“I Will Take It in Faith (Я прийму це з вірою)”).

  • Що, на вашу думку, міг відчути Джордж, коли почув, що не має права на отримання священства?

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповіді на такі запитання:

Діяти з вірою

  • Коли брат Рікфорд діяв з вірою? Як це допомогло йому?

Розглядати поняття та питання з точки зору вічної перспективи

  • Як відповідь Небесного Батька на молитву брата Рікфорда допомогла йому побачити свою ситуацію з точки зору вічної перспективи? Як це допомогло братові Рікфорду йти за Господом?

Прагнути подальшого розуміння з божественно призначених джерел

  • Яким чином Святий Дух був божественно призначеним джерелом, яке допомагало братові Рікфорду?

  • Які інші божественно призначені джерела в наші дні можуть допомогти тому, у кого є питання про обмеження щодо отримання священства? Як можуть Офіційна декларація 2 і 2 Нефій 26:33 допомогти їм?

Для отримання додаткової інформації, яка допоможе відповісти на запитання про обмеження щодо отримання священства, зверніться до розділу “Додатково. Бажаєте дізнатися більше?” в кінці цього уроку.