Семінарія
Оцініть підсумки навчання 2: 1 Нефій 16–2 Нефій 25


“Оцініть підсумки навчання 2: 1 Нефій 16–2 Нефій 25”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Оцініть підсумки навчання”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Оцініть підсумки навчання 2

1 Нефій 162 Нефій 25

Зображення
людина дивиться на своє відображення

Цей урок має допомогти вам оцінити, наскільки ви виросли під час свого вивчення Книги Мормона.

Поміркуйте про вивчення євангелії

Дістаньте дзеркало або інший предмет, який віддзеркалює, і протягом хвилинки подивіться на себе. Злегка поверніть дзеркало вправо і вліво і зверніть увагу на те, чого ви не можете побачити без дзеркала.

  • Які переваги дає вам дзеркало?

  • Як погляд на себе в дзеркало може бути схожий на роздуми про наше вивчення євангелії та оцінювання нашого прогресу?

Так само, як ви можете подивитися на себе й оцінити свій зовнішній вигляд, можна приділити час, щоб оцінити свій досвід вивчення євангелії та подумати про нього, і це може часто стати вам у пригоді. Коли ви роздумуєте про те, що дізналися зі свого вивчення Книги Мормона, Святий Дух може допомогти вам побачити свій прогрес і визначити області для покращення. Цей урок допоможе вам подумати про ваше особисте зростання та досвід, отриманий у процесі вивчення Книги Мормона.

Роздуми про духовний прогрес

Поміркуйте про спонукання та почуття від Святого Духа, які ви, можливо, отримали, вивчаючи Книгу Мормона. Є багато способів, якими Святий Дух міг спілкуватися з вами. Наприклад, певні вірші, можливо, привернули вашу увагу, і ви відчули бажання позначити їх. Можливо, у вас були почуття спокою чи любові. Можливо, ви прочитали матеріал уроку і відчули натхнення діяти певним чином або знайшли відповідь на якесь своє запитання.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповідь принаймні на три з наведених далі запитань. Можливо, буде корисно переглянути ваш щоденник для навчання, щоб відповісти на них.

    • Які історії або уривки з Книги Мормона допомогли вам побачити, як Небесний Батько спілкується зі Своїми дітьми?

    • Які думки або почуття виникали у вас під час навчання в семінарії або під час вашого особистого навчання в цьому році?

    • Що ви зробили, щоб отримати одкровення від Небесного Батька?

    • Що ви можете зробити, аби прагнути одкровення і бути готовими розпізнати його, коли воно прийде?

    • Як ви відреагували на отримані враження?

Поясніть Падіння Адама та Єви і Спокуту Ісуса Христа

Зображення
Адам і Єва залишають Еденський сад

Падіння Адама та Єви вплинуло на кожну людину. Книга Мормона вчить про ці наслідки й про те, як Спаситель викупляє нас від Падіння. Наведене далі завдання може допомогти вам попрактикуватися в поясненні того, що таке Падіння Адама і Єви і Спокута Ісуса Христа.

Уявіть, що ви місіонер, і ви зі своїм напарником готуєтеся навчати когось про Падіння. Ви вирішили, що один з вас має навчати про Падіння і його наслідки для людства, а інший — про те, як Спаситель допомагає нам подолати наслідки Падіння.

Виберіть одну з двох тем, яких ви й ваш напарник плануєте навчати.

Використовуйте Писання, щоб пояснити вибрану вами тему. Можливо, буде корисно переглянути 2 Нефій 2:17–27; 9:6–12; 10:23–25 або нотатки у вашому щоденнику для навчання,topics.ChurchofJesusChrist.org щоб підготуватися викласти її.

Після того, як ви підготуєтеся, можна поділитися своїм поясненням з іншою людиною. Наприклад, членом сім’ї, другом або провідником Церкви.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Запишіть своє пояснення обраної вами теми.

Мої почуття до Ісуса Христа

Книга Мормона свідчить про Ісуса Христа. Поміркуйте над тим, що ви дізналися або вивчали про Спасителя. Перегляньте розділи, які ви вивчили, як-от: 1 Нефій 19, 2 Нефій 9 і 2 Нефій 25. Можна також знайти позначені вами уривки. Можливо, буде корисно переглянути те, що ви написали у своєму щоденнику для навчання, особливо записи, які містять ваші почуття до Спасителя.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Виконайте таке. Додайте те, що ви зробили, або коротке пояснення цього.

    • Напишіть вірш або лист Спасителю, в якому висловіть ваші почуття до Нього. Ви можете використати слова або фрази з Писань або посилання на уривки з Писань.

    • Складіть список слів, які описують ваші почуття до Спасителя. Додайте деякі описи з Писань. Створіть хмару слів або напишіть слова на окремих аркушах паперу і повісьте їх у своїй кімнаті або в іншому місці, де ви будете часто їх бачити.

    • Намалюйте щось, що допоможе вам виразити свої почуття до Спасителя.