Семінарія
Свідчення Трьох свідків і Восьми свідків: “Ми … бачили ці пластини”


Вступні сторінки Книги Мормона

Свідчення Трьох свідків і Восьми свідків

“Ми … бачили ці пластини”

Зображення
Джозеф Сміт і Три свідки

Якийсь час Джозефу Сміту не дозволялося нікому показувати золоті пластини. Для здійснення пророцтва Господь згодом відкрив Джозефу, що додатковим свідкам буде дозволено побачити пластини й засвідчити їхню реальність (див. 2 Нефій 27:12–14). Цей урок може допомогти вам зрозуміти важливість додаткових свідків Книги Мормона й поміркувати про ваше власне свідчення.

Свідки, які бачили пластини

Уявіть собі, як було Джозефу Сміту бути єдиним, хто міг бачити золоті пластини. Подумайте про те, як важко було б вам, якби вам не повірили, вас висміювали й назвали шахраєм, тому що ви не показуєте людям пластини. Уявіть, що вам доводиться говорити тим, хто вас підтримував, що їм не можна бачити пластини.

Перекладаючи Книгу Мормона, Джозеф продиктував слова обіцянь, даних Господом щодо пластин. Прочитайте 2 Нефій 27:12–14, щоб дізнатися про обіцяння, які Господь дав щодо пластин (див. також Етер 5:2–4).

  • Що вам здається найважливішим у цьому пророцтві? Чому?

  • Що міг відчути Джозеф, коли прочитав це пророцтво? Чому?

  • Що ви дізналися з цього уривка про Господа й Книгу Мормона?

Одна з істин, яку ми можемо дізнатися з цих пророцтв,—це те, що Господь дав змогу побачити пластини Книги Мормона ще кільком свідкам.

  • Чому нам легше повірити в те, що щось є істинним, коли є більше ніж один свідок?

Продовжуючи навчатися, шукайте допомоги Небесного Батька через Святого Духа, щоб зрозуміти важливість свідків, які бачили золоті пластини, і подумайте, як їхні свідчення можуть допомогти вам отримати або зміцнити своє власне свідчення.

Господь зробив можливим, щоб пластини побачили спочатку троє людей, а потім ще восьмеро. Багато з цих свідків якимось чином допомагали появі Книги Мормона. Наприклад, Девід Уітмер запросив Джозефа й Емму жити у себе, поки Джозеф перекладав, Мартін Гарріс заклав свою ферму, щоб оплатити витрати на друкування Книги Мормона, а Олівер Каудері записав більшу частину перекладу. Батько і брати Джозефа—Гайрум і Сем’юел—також були свідками, які бачили пластини і допомагали Джозефу багатьма важливими способами. Хоча деякі з цих людей пізніше покинули Церкву, ніхто з них ніколи не заперечував своїх свідчень про Книгу Мормона.

Прочитайте “Свідчення Трьох свідків” і “Свідчення Восьми свідків” і знайдіть, що вони бачили, відчували й дізналися.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. У своєму щоденнику для навчання виконайте таке завдання:

Свідчення Трьох свідків і Восьми свідків

Три свідки:

Вісім свідків:

Що свідки бачили й відчували.

Що свідки дізналися.

Що зробили свідки.

  • Які подібності та відмінності ви побачили в досвіді цих двох груп?

  • Чому відмінності можуть бути суттєвими?

Хоча іноді ми, можливо, хотіли б мати досвід, подібний до цих свідків, Господь засвідчив, що навіть можливість бачити ці пластини не переконає людей в істині (див. Учення і Завіти 5:7). Президент Джеймс Е. Фауст (1920–2007), з Першого Президентства, пояснив:

“У ці дні, у наш час ми повинні пізнати істинність того, що було на пластинах із золота, не бачачи їх. Ми не маємо їх, аби побачити й потримати у руках, як їх мали Троє свідків і Вісім свідків. Дехто з тих, хто насправді бачив і тримав пластини із золота, не залишилися вірними Церкві. Побачити ангела було б великим досвідом, але набагато величніше прийти до пізнання божественності Спасителя через віру й свідчення Духа [див. Івана 20:29]” (Джеймс Е. Фауст, “Цього не може статися зі мною”, Ліягона, лип. 2002, с. 48).

  • Чому те, чого навчено у цьому висловлюванні, важливе для вас?

Ваше свідчення про Ісуса Христа й Книгу Мормона

Одна з головних цілей Книги Мормона—переконати людей, що Ісус є Христос (див. титульну сторінку Книги Мормона). Подумайте, чи ваше особисте свідчення про Ісуса Христа й Книгу Мормона є таким сильним, яким ви хочете, щоб воно було. Подумайте про те, як набуття або зміцнення цього свідчення може стати благословенням для вас та інших людей.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Виконайте такі завдання:

    Запишіть своє свідчення про Ісуса Христа й Книгу Мормона. Якщо ви відчуваєте, що у вас ще немає свідчення про це, запишіть, що ви могли б зробити, щоб отримати його. Укажіть, як свідчення інших людей можуть вплинути на ваше власне. Можна доповнювати написане вами, протягом всього вивчення курсу Книги Мормона.