2018
Служіть Богу всім серцем
Липень 2018


Служіть Богу всім серцем

Турбуючись про ближніх і служачи їм, ми виконуємо роботу Бога. Вважаю, що це найважливіша справа нашого життя. Адже вибравши цей шлях, ми вчимося краще розуміти, який Він. У Посланні до римлян 12:1 Павло сказав: “Повіддавайте ваші тіла на жертву живу, святу, приємну Богові, як розумну службу вашу”. Ці слова, я впевнений, надихають багатьох жертвувати своїм часом і, знаходячи можливості допомагати ближньому, виявляти найкращі почуття. В Посланні до галатів 5:13 відкривається суть цих почуттів: “любов’ю служ[іть] один одному”.

На служіння нас надихають слова пророка Гордона Б. Хінклі: “Аби світ покращувався, треба, щоб виявлена любов викликала зміну в серцях людей. Це може статися, коли ми забуваємо про себе, щоб віддати свою любов Богу та іншим, і робимо це всім своїм серцем, всією своєю душею і всім своїм розумом. Господь проголосив у сучасному одкровенні: “Якщо ваше око буде єдиноспрямованим до Моєї слави, ваші тіла буде цілковито сповнено світлом (УЗ 88:67)” (Учення Президентів Церкви: Гордон Б. Хінклі, розділ 14, с. 213).

Досконалий приклад служіння для нас—Спаситель. Пам’ятаєте Його слова про те, що Він прийшов на Землю не для того, щоб служили Йому, але щоб служити Самому і віддати за нас Своє життя (див. Матвій 20:28) У цьому—вияв Його любові. Він любить нас більше, ніж ми знаємо і можемо уявити. Перебуваючи на Землі, Він служив усім, навіть тим, кому важко служити—неосвіченим, грішникам та знедоленим. Часом Його служіння виявлялося як чудо—Він годував натовпи голодних, зцілював хворих і воскрешав мертвих. Але Він здійснював і багато скромних діянь, які здатні здійснити і ми з вами. А тому: “Нехай же справжній зміст євангелії увійде в наше серце, аби нам усвідомити, що життя своє, дане нам Богом, нашим Батьком, маємо прожити у служінні іншим” (Учення Президентів Церкви: Гордон Б. Хінклі, розділ 14, с. 214).

Священні Писання допомагають нам зрозуміти, як це застосовується в нашому житті. У притчі про доброго самарянина надано яскравий приклад служіння і доброти. Ми бачимо людину, у якої закон любові написано в серці. Йому не важливо, якої національності був той, на кого напали розбійники, якого віросповідання він був, яке у нього було положення в суспільстві і які політичні погляди він поділяв. Стражденний випадково зустрівся на його життєвому шляху і саме в ту хвилину потребував його допомоги. Ця історія навчає нас помічати потреби оточуючих пильним оком любові, надихає співпереживати чужому болю, не проходити повз них; ловити момент, щоб найкращим чином посприяти, бути щедрими не лише на пожертвування, але й не скупитися на почуття. У Церкві ми навчаємося дружити і підтримувати тих, хто опинився у складних життєвих обставинах, служити своїм сім’ям. Усе це можна робити по-різному, просто допомагаючи по дому, ділячись євангелією, виконуючи сімейно-історичну та храмову роботу, проводячи разом вільний час і беручи участь у церковних заходах. Я переконаний, що ваше серце підкаже вам багато інших своєчасних способів надання допомоги.

У проповіді царя Веніямина є пояснення того, чому нам треба служити Богу всім серцем: “я кажу вам це, щоб ви навчилися мудрості; щоб ви дізналися, що коли ви служите вашим ближнім, то ви тільки служите вашому Богові” (Мосія 2:17).

Якщо ми служимо з радістю, значить ми служимо всім серцем. Якщо ми намагаємося знайти різні можливості для служіння, значить ми служимо всім своїм розумом. Якщо ми старанно трудимося і докладаємо для цього фізичні зусилля, значить ми служимо всією своєю могуттю. Як сказано в Посланні до колосян (3:23–24): “І все, що тільки чините, робіть від душі, немов Господеві, а не людям! Знайте, що ви від Господа приймете в нагороду спадщину, бо служите ви Господеві Христові”.

Я свідчу, що наші серця наповнюються Господньою любовью, коли ми служимо людям. Кількість цієї любові залежить від нашого бажання служити ближньому, а значить і Господу. Чим більше ми ділимося цим прекрасним почуттям, виявляючи його в наших вчинках, тим більше ми отримуємо. А “наша любов до Господа почне керувати нашими прихильностями, тим, як ми використовуємо наш час, нашими інтересами і розстановкою наших пріоритетів” (Ezra Taft Benson, “The Great Commandment-Love the Lord”, Ensign, May 1998, 4).