2014
Як знайти силу та успіх
Жовтень 2014


Як знайти силу та успіх

З виступу на духовному вечорі в Університеті Бригама Янга 2 березня 1997 р.

Дехто з вас знає, ким хоче стати і куди спрямувати життя, а хтось із вас—ні. Може здаватися, що дехто з вас має так багато благословень і так багато чудових шляхів перед собою. А декому здається, що якийсь час і з якоїсь причини їм не так щастить і перед ними лежить менше цікавих шляхів.

Але ким би ви не були і де б не знаходилися в пошуках життєвої дороги, я пропоную вам “дорогу, і правду, і життя” (Іван 14:6). Куди б, на вашу думку, ви не йшли, я прошу вас “прийти до Нього” (див. Матвій 11:28–30) і це обов’язковий перший крок, аби дістатися туди і знайти особисте щастя, силу та успіх.

Коли Андрій та Пилип вперше почули, що каже Христос, вони були настільки зворушені, що, не вимовивши і слова, пішли за Ним, коли Він пішов від натовпу. Відчуваючи, що за Ним хтось іде, Христос обернувся і запитав у двох чоловіків: “Чого ви шукаєте?” (Іван 1:38). В інших перекладах це передано простіше: “Чого ви хочете?”

Вони відповіли: “Де Ти живеш?”

А Христос сказав: “Ходіть і побачте”. Лише через короткий час потому Він формально покликав Петра та інших стати новими апостолами з тим же духом запрошення: “Ідіть за Мною” (див. Maтвій 4:19).

Мені здається, що суть нашого життя зводиться до цих двох невеликих складових у цих початкових епізодах Спасителевого земного служіння. Одна складова—це запитання, спрямоване до кожного з нас: “Чого ви шукаєте? Чого ви хочете?” Друга—це Його відповідь стосовно того, як це здобути. Ким би не були і якими б не були наші проблеми, Його відповідь неодмінно однакова, завжди: “Прийдіть до Мене”. Прийдіть і подивіться, що Я роблю і як Я проводжу свій час. Навчіть від Мене, ідіть за Мною, а в процесі цього Я дам вам відповіді на ваші молитви й заспокою ваші душі.

Мої улюблені юні друзі, я не знаю іншого шляху до вашого успіху, щастя або безпеки. Я не знаю іншого способу, в який ви зможете нести свої тягарі або знайти те, що Яків назвав “щастя, що приготовлене для святих” (2 Нефій 9:43). Саме тому ми укладаємо священні завіти, основані на Христовій викупительній жертві, і саме тому ми беремо на себе Його ім’я.

Ісус Христос, Син живого Бога. Це Його істинна і жива Церква. Він хоче, щоб ми прийшли до Нього, йшли за Ним, аби бути втішеними Ним. Тоді Він хоче, щоб ми втішали інших. Тож маймо достатньо віри, аби прийняти Божу доброту і милість Його Єдинонародженого Сина. Прийдімо до Нього і Його євангелії та будьмо зціленими.