2013
Запитання і відповіді
Жовтень 2013 р.


Запитання і відповіді

“Що мені сказати нечлену Церкви, який запитує, чому деякі члени Церкви не живуть за нашими нормами?”

Було б так чудово, якби всі члени Церкви жили повною мірою за євангелією. Вони не лише мали б більше благословень у своєму житті, але й були б хорошим прикладом для тих, хто їх оточує. Але ми—смертні, тож маємо певні недоліки. Головна причина того, що деякі люди більш віддано живуть за євангелією, ніж інші, полягає в тому, що всі ми знаходимося на різних етапах свого навернення, і сила нашого свідчення не однакова. Кожен має різні випробування, різні джерела допомоги та людей, які нас підтримують.

Нечлени Церкви можуть не розуміти такі слова, як “навернення” і “свідчення”, але вони зрозуміють, що кожна людина може вирішувати, як їй жити. Ви можете пояснити, що так має бути за задумом Небесного Батька. Він дав нам свободу волі, щоб, вибираючи вірно, ми зростали духовно. Але Небесний Батько також знав, що кожен—за винятком Ісуса Христа—помилятиметься, тож Він дав нам Спасителя. Завдяки Спокуті ми можемо каятися, отримувати прощення, навчатися на своїх помилках і жити далі.

Ви також можете пояснити, що ми не засуджуємо тих, хто не дотримується норм Церкви. Натомість ми намагаємося допомагати їм, розуміти їх і бути з ними терплячими. Хоча ми не потураємо гріху, однак і не засуджуємо грішника (див. Іван 8:11). Покаяння є завжди можливим для всіх нас.

Досліджуйте Писання

Відповідь на запитання можна знайти в Писаннях. Коли люди не дотримуються заповідей, нам не слід судити (див. Maтвій 7:1). У Римлянам 3:23 сказано: “Бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави”. Однак правда й те, що члени Церкви повинні намагатися бути слухняними.

Медісон М., 13 років, шт. Техас, США

Навчайте про Спокуту

Коли люди кажуть щось подібне, то замість того, щоб знаходити помилки у тих членів Церкви, які не виконують правила, я користуюся нагодою навчати про Спокуту. Я кажу їм, що бути мормоном не означає бути досконалим. У нас є Спокута, завдяки якій ми можемо каятися у своїх гріхах і виправляти помилки. Це, як правило, відкриває двері для багатьох інших запитань.

Джейд Х., 16 років, шт. Орегон, США

Церква вчить нас робити добро

Як і всі інші, члени Церкви мають труднощі та спокуси. Усі ми маємо слабкості, але це не означає, що ця Церква не є істинною. Це Церква Ісуса Христа, яка допомагає людям дізнатися про істинну євангелію і отримати піднесення. Тілесна людина не виконує заповіді (див. Moсія 3:19), і в цьому немає вини Церкви. Церква вчить нас чинити добро. Але всі ми маємо вибір.

Лавінія С., 19 років, Булакан, Філіппіни

Норми дані для нашого щастя

Це запитання дуже мені близьке, оскільки я знаю кількох людей, чий вибір віддалив їх від євангелії. Господь дає нам заповіді заради нашого щастя і для того, щоб “здійснити безсмертя і вічне життя людини” (Мойсей 1:39). Господь хоче, аби ми повернулися до Нього, однак Він хоче, щоб ми робили власний вибір. Саме тому деякі люди не живуть за нашими нормами. Норми допомагають особисто мені, оскільки я знаю, що Небесний Батько дав їх мені, аби я могла повернутися і жити з Ним та бути щасливою. Для мене вони є доказом Його любові.

Морган Д., 18 років, Лангедок-Россільйон, Франція

Моліться за них і відвідуйте їх

Члени Церкви, які не живуть за нашими нормами, можуть не мати свідчення, зосередженого на Ісусі Христі. Ми повинні молитися за них, аби вони прагнули проводу Духа і були здатні здобути особисте свідчення. Ми повинні відвідувати цих людей і допомагати їм прийти до Христа.

Андреа С., 13 років, Ліма, Перу

Будьте прикладом

Ця Церква є важливою для того, щоб допомагати нам виконувати заповіді Небесного Батька і жити з Ним знову. Але лише те, що людина належить до Церкви, не означає, що вона завжди буде хорошою. Погляньте на сьогоденний світ, сповнений злочестивості й мерзот, хоча у світі є багато людей, які вирішили йти за Ісусом Христом у доземному житті. Я вважаю, що найкраще, що ми можемо робити—це показувати приклад нашим друзям.

Каден С., 15 років, шт. Юта, США

Жити за своїми нормами

У будь-якій організації чи релігії є люди більш віддані й менш віддані. Нам лише треба жити за нормами найкращим чином і сподіватися та молитися, що й інші так робитимуть.

Марен С., 16 років, шт. Аризона, США