2013
Іти Його слідами
Жовтень 2013 р.


Іти Його слідами

Ставати такими, як Спаситель—це довгий процес, який триває все життя, і ви можете почати з маленьких щоденних кроків.

Зображення
Christ walking with sheep in the background.

Писання заохочують нас ставати такими, як Ісус Христос і “поводитись так, як поводився Він” (1 Івана 2:6). Але зробити перший крок може бути нелегко—особливо коли ви не знаєте, як почати.

Вам допоможе книга Проповідуйте Мою євангелію: Путівник для місіонерського служіння. Ви можете подумати, що це лише підручник для місіонерів повного дня, але насправді—це важливий засіб, що допоможе вам зробити перший крок до мети—стати такими, як Спаситель. Мета 6-го розділу—допомогти вам зрозуміти і застосовувати 9 конкретних якостей, притаманних Христу.

Далі подано ідеї щодо того, як користуватися книгою Проповідуйте Мою євангелію та Писаннями у процесі розвитку якостей, притаманних Христу:

  • Щоб почати, зверніться до “Вправи на характер” у кінці розділу 6 путівника Проповідуйте Мою євангелію (с. 133). Ця вправа може допомогти вам визначити, які якості вже зараз є вашою духовною силою, а над якими вам треба працювати.

  • Закінчивши вправу, з молитвою оберіть рису, яку будете розвивати. Ви також можете прочитати про цю рису в розділі 6.

  • Встановіть конкретні, помірні цілі, які допоможуть вам розвинути цю рису. Встановіть часові межі, упродовж яких будете працювати над цією метою. Потім оцініть, яких успіхів ви досягнули. Наприклад, якщо ви намагаєтеся бути більш милосердними, ви можете встановити ціль казати щось хороше про свого брата чи сестру три рази на день упродовж тижня. У кінці тижня ви зробите оцінку того, як справилися з досягненням своєї мети і зробите необхідні зміни, які допоможуть вам далі вдосконалюватися.

  • У книзі Проповідуйте Мою євангелію містяться уривки з Писань, які слід вивчати, працюючи над кожною рисою характеру. Ви можете з молитвою вивчати вказані уривки з Писань і записувати свої враження під час читання.

  • Просіть у Небесного Батька допомоги в розвитку якостей, притаманних Христу. Просіть про конкретну допомогу, наприклад: “Будь ласка, дай мені сили подолати свій гнів, коли брати і сестри беруть мої речі”. Чим конкретніші ваші молитви, тим легше вам буде розуміти відповіді Господа.

Ставати такими, як наш Спаситель Ісус Христос—це поступовий процес і завдання на все життя. Іноді це може здаватися складнішим за вищу математику. Однак не впадайте у відчай. Господь пообіцяв: “Той, хто сприймає світло і залишається в Богові, сприймає більше світла; і те світло яскравішає і яскравішає аж до дня досконалого” (УЗ 50:24). Коли ми сприймаємо, вивчаємо і застосовуємо світло та істину і продовжуємо іти за Богом кожного дня, ми можемо бути впевнені, що станемо більш схожими на Спасителя, Ісуса Христа.

Знайти одну, художник Ліз Лемон Свіндл, копіювання заборонено; фотоілюстрація © Shayla Marie Fursov; фон © iStock/Thinkstock; вензелі © Hemera/Thinkstock

Недільні уроки

Тема цього місяця: Ставати більше схожими на Христа