2010
Бог благословить мене
Вересень 2010 року


Бог благословить мене

Хуліо Сесар Мерлос, шт. Техас, США

Я служив у офісі Сан-Сальвадорської місії в Сальвадорі, коли президент місії перевів мене в район, який упродовж багатьох років був закритий для проповідування. Провідники тієї філії не лише молилися і постилися, щоб місіонери повернулися, але і готувалися до того дня.

Коли я прибув, кожна сім’я у філії мала друзів, які були готові зустрітися з місіонерами. Один з членів філії познайомив нас з жінкою на ім’я Ана Овіедо, яка продавала фрукти і їжу домашньгого приготування на одному з пожвавлених перехресть міста. Одного суботнього ранку, коли вона продавала їжу, ми запитали її, чи не можемо прийти до неї додому й розповісти про Ісуса Христа. Вона погодилася.

Коли того вечора ми прийшли, Ана зі своїми чотирма дітьми вже чекала на нас. Ми представилися й почали навчати їх. Дух надихнув нас навчати про благословення від дотримання суботнього дня у святості. Ми також навчали сім’ю про десятину й обіцяння, дані пророком Малахією (див. Maлахія 3:10–12).

У відповідь Ана сказала, що вже приготувалася продавати їжу наступного дня—в неділю,—як і завжди. Потім ми помолилися й попросили Небесного Батька благословити цю бідну сім’ю, яка потребувала заробітку матері.

Наступного дня ми були дуже здивовані, коли побачили, що вона прийшла до церкви разом з дітьми. Ми радо привітали їх і запитали, що ж станеться з їжею, яку вона приготувала на продаж.

“Старійшини, вчора ввечері я роздумувала над Божими обіцяннями,—сказала вона.—Він благословить мене”. Потім вона додала: “Старійшини, де я можу сплатити десятину?”

Ми були зворушені проявом її віри і молилися, щоб Господь відповів на наші молитви за цю сім’ю.

Наступного вечора ми знову проходили повз її будинок. Вона плакала від радості, тому що Бог надзвичайно благословив її того вечора. Вона сказала, що продавала їжу на тому перехресті все своє життя—з понеділка по неділю від 8 ранку аж до 6 вечора—і у неї завжди щось залишалося непроданим. Але того понеділка вона продала всю їжу до 1-ої години дня.

Небесний Батько відповів на наші молитви. Господь невпинно благословляв Ану, і їй не потрібно було продавати їжу в неділю. Невдовзі її діти охристилися, але чоловік не дозволяв охриститися Ані. Однак вона залишалася вірною євангелії й відвідувала церкву до кінця свого життя.

Я знаю, що Небесний Батько дотримується Своїх обіцянь, коли ми виконуємо Його заповіді від щирого серця.