2009
Безпечне повернення до Небесного Батька
Квітень 2009


Прийдіть, прислухайтеся до голосу пророка

Безпечне повернення до Небесного Батька

З виступу на квітневій генеральній конференції 2007 року.

Президент Ухтдорф навчає тому, що завдяки Спокуті ми можемо каятися і завжди мати надію.

Зображення
President Dieter F. Uchtdorf

Рубіж безпечного повернення

Коли я вчився на капітана повітряного судна, то мав опанувати керування літаком на далекомагістральних рейсах. Польоти проходили над безкрайніми океанами, широкими пустелями; вони з’єднували континенти і саме тому вимагали ретельного планування—ми мали безпечно дістатися пункту призначення. Деякі з таких безпосадочних рейсів можуть тривати до 14 годин і сягати 14500 км.

У таких рейсах є важливий рубіж прийняття рішення; його часто називають рубіж безпечного повернення. До цієї точки повітряне судно має достатньо палива, щоб розвернутися і безпечно повернутися в аеропорт відправлення. Перетнувши рубіж безпечного повернення, капітан втрачає цей варіант і має летіти далі. Тому-то цю точку також часто називають рубіж неповернення.

Ніколи не пізно

Сатана хоче, щоб ми думали, що коли згрішили, то перетнули “рубіж неповернення”, тобто, що запізно змінювати свій курс. Спокута Ісуса Христа—це дар Божий Його дітям, що дає можливість виправити й подолати наслідки гріха. Христос приходив, щоб спасти нас. Якщо ми вибрали неправильний курс, Спокута Ісуса Христа може дати нам запевнення, що гріх не є рубежем не повернення. Безпечне повернення стає можливим, якщо ми живемо за Божим планом нашого спасіння.

Завжди є надія

Де б ви не опинилися в цій подорожі, які б випробування не зустріли в житті, завжди є рубіж безпечного повернення, завжди є надія. Ви є керманичем свого життя, і Бог склав план, щоби безпечно привести вас назад до Нього—вашого небесного пункту призначення.

Дар Спокути Ісуса Христа благословляє нас у всі часи і в усіх місцях можливістю покаяння і прощення. Завдяки цьому дарові кожному з нас доступна можливість повернутися безпечно, зійшовши з лихого курсу гріха. Щастя у цьому житті й вічна радість у житті прийдешньому стане для нас нагородою, якщо ми вирішимо прийняти й застосовувати цей дар нашого Небесного Батька.

Ілюстрації Скотта Гріра