2021
Ділитися євангелією по всьому світу
Червень 2021


“Ділитися євангелією по всьому світу”, Заради зміцнення молоді, черв. 2021, сс. 8–11.

Ділитися євангелією по всьому світу

Давайте будемо непохитними і промовляти з вірою, коли будемо ділитися нашим посланням зі світом.

Адаптовано з виступу на духовних зборах в Університеті Бригама Янга–Гаваї, виголошеному 15 грудня 2007 року.

Зображення
дівчина тримає мобільний телефон з Книгою Мормона на екрані

Я пам’ятаю, як мій тато приніс додому перший телевізор, якого ще не було у наших сусідів. Усі мої друзі прийшли до нас додому і з подивом спостерігали, як у тій маленькій коробці з діагоналлю близько 30 см оживала чорно-біла картинка.

Коли я почав служити на місії в Англії у 1948 році, найпоширенішими засобами отримання новин були газети і радіо.

Наскільки разюче це відрізняється від вашого світу сьогодні! Вам належить світ майбутнього, світ відкриттів, про які ви не могли навіть мріяти та які з’являться за вашого життя. Як ви скористаєтеся цими дивовижними винаходами? І, що важливіше, як ви використаєте їх для просування роботи Господа?

Засоби для загального використання

Протягом століть Господь робив свій внесок, надихаючи людей створювати засоби, які би прискорювали поширення євангелії. Церква адаптувала і застосувала ці засоби, включно із друкованими матеріалами, засобами трансляції, а тепер і інтернетом та соціальними медіа.

Інтернет і соціальні медіа дають можливість почути думку кожного, і це приводить до революційних змін у суспільстві. Це сприяло виникненню всесвітніх обговорень майже всіх тем, включно із релігією, і майже кожен може брати в них участь.

Приєднуйтеся до розмови

Слово розмова є важливим. В Інтернеті постійно точаться розмови про Церкву. Ці розмови триватимуть незалежно від того, вирішимо ми брати в них участь, чи ні. Але ми не можемо стояти осторонь, поки інші, в тому числі наші критики, намагаються дати визначення ученням Церкви. У той час, як обсяг деяких аудиторій налічує тисячі і навіть мільйони людей, більшість з них значно менша за розміром. Але всі обговорення впливають на тих, хто бере в них участь. Сприйняття Церкви формується поступово—по одній розмові за один раз.

Всі ви знаєте, що членам Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів постійно нагадують про необхідність ділитися євангелією з іншими і їх постійно заохочують робити це. Церква завжди шукає найефективніші способи проголошувати наше послання.

Проповідування Відновленої євангелії завжди було для мене чимось особливим. Мені подобалося бути місіонером в Англії. Мені подобалося бути президентом місії у Канаді. І мені подобається моє нинішнє покликання, яке дає мені можливості ділитися посланням про Відновлення євангелії зі світом і свідчити, що Бог Батько та Його Син, Ісус Христос, явилися Джозефу Сміту у 1820 році. Через Джозефа євангелію, яку Ісус встановив у новозавітні часи, було повернено. Її було втрачено, коли померли давні апостоли. Я можу поділитися зі світом знанням, що влада священства, учення і обряди Церкви, встановленої Ісусом Христом у новозавітні часи, знову повернулися на землю. Це найважливіша робота, в якій ми можемо брати участь.

А тепер я хотів би попросити вас приєднатися до розмови через спілкування в Інтернеті, особливо в соціальних медіа, щоб поділитися євангелією і пояснити послання Відновлення простими і зрозумілими словами.

Зображення
молодий чоловік використовує смартфон

Що ви можете зробити

Більшість з вас уже знають, що є багато способів почати ділитися тим, що, як ви знаєте, є істинним. Ви можете завантажувати відео з церковного та з інших підходящих сайтів і ділитися ними з вашими друзями. Ви можете залишати коментарі під дописами про Церкву і висловлювати ваші думки стосовно точності інформації в тих дописах. Це, звичайно ж, вимагає від вас та всіх членів Церкви розуміння базових, основоположних принципів євангелії.

Дехто записував і публікував своє свідчення про Відновлення, про вчення Книги Мормона та інші євангельські теми в ютубі та на інших популярних сайтах, де можна розміщувати відео. Ви також у цей спосіб можете розповісти вашу історію тим, хто не є членами Церкви. Використовуйте історії і слова, які будуть зрозумілими людям. Говоріть чесно і щиро про вплив, який мала євангелія на ваше життя, про те, як вона допомогла вам подолати слабкості чи випробування і допомогла визначити ваші цінності. Ваша аудиторія може бути маленькою, але кумулятивний ефект тисяч подібних історій може бути величезним. Результат є вартим поєднаних зусиль, навіть якщо ваші слова віри і любові до Бога і Його Сина Ісуса Христа вплинуть лише на небагатьох.

Відновлення євангелії Ісуса Христа безсумнівно мало величезний вплив на ваше життя. Воно, частково, вплинуло на те, ким ви є, і на ваше майбутнє. Не бійтеся ділитися з людьми вашою історією, вашим досвідом послідовника Господа Ісуса Христа. У нас у всіх є цікаві історії, які вплинули на те, ким ми є. Якщо ми ділимося цими історіями, це допомагає розмовляти з людьми, не чинячи на них тиску. Ви також можете допомагати прояснювати багато викривлених уявлень про Церкву у вашій сфері впливу.

Зображення
молодь спілкується біля пляжу

Пам’ятайте, хто ви є

Кожен учень Христа буде найефективнішим і зробить найбільше добра, якщо поводитиметься гідно послідовника Спасителя світу. Обговорення, зосереджені на запитаннях, суперечках і сумнівах стосовно євангельських принципів, не сприяють побудові царства Бога. Апостол Павло застерігав нас не “сором[итись] Євангелії, бо ж вона—сила Божа на спасіння” (Римлянам 1:16). Давайте будемо непохитними і промовляти з вірою, коли будемо ділитися нашим посланням зі світом.

Беручи участь у цих розмовах, пам’ятайте, хто ви. Ви—святі останніх днів. Немає необхідності сперечатися чи дискутувати з іншими стосовно наших вірувань. Немає необхідності виправдовуватися чи бути агресивними. Ми стоїмо на міцній основі; Церква—істинна. Нам просто слід розмовляти так, як це роблять друзі в одній кімнаті, завжди керуватися підказками Духа і постійно пам’ятати про Спокуту Господа Ісуса Христа, яка нагадує нам про величезну цінність дітей нашого Батька на Небесах.

Нехай Господь благословляє вас, скеровує вас, надихає вас і просвітлює ваш розум, щоб ви знали, як залучатися до цієї величезної, всесвітньої розмови, яка постійно триває. Нехай ваш голос буде почуто у проголошенні цього величного і славетного послання Відновлення про повноту вічної євангелії Ісуса Христа.