За Мною йдіть
8--14 червня. Алма 8--12: Ісус Христос прийде, щоб викупити Свій народ


“8--14 червня. Алма 8--12: Ісус Христос прийде, щоб викупити Свій народ, За Мною йдіть---для Початкового товариства. Книга Мормона. 2020 (2020)

“8--14 червня. Алма 8--12”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. 2020

Зображення
Алма проповідує

Навчання істинного вчення, художник Майкл Т. Малм

8--14 червня

Алма 8--12

Ісус Христос прийде, щоб викупити Свій народ

Читаючи, чого навчали Алма й Амулек народ в Аммонійзі, що саме, на вашу думку, стосується дітей, яких ви навчаєте?

Записуйте свої враження

Зображення
піктограма “обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Попросіть дітей розповісти, що роблять місіонери та розказати вам про когось, кого вони знають, хто зараз служить на місії. Чого навчають людей місіонери? Допоможіть дітям побачити, що Алма й Амулек були місіонерами, які ділилися євангелією з народом Аммонійги.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей молодшого віку

Алма 8

Я можу ділитися євангелією.

Щоб проповідувати євангелію, Алма подорожував по всій землі, а Амулек проповідував у своєму рідному місті своїм друзям та сусідам. Як ви можете надихнути дітей наслідувати їхній приклад і ділитися євангелією з іншими?

Вправи на вибір

  • Прочитайте разом першу половину “Розділу 22: Місія Алми до землі Аммонійга” (Оповідання з Книги Мормона, сс. 58--63; див. також відповідне відео на ChurchofJesusChrist.org). Запросіть дітей взятися за руки в парах і розіграти неначе вони---Амулек та Алма, які разом навчали євангелії, і заспівати пісню про місіонерську роботу, зокрема “Служити хочу як місіонер” (Збірник дитячих пісень, с. 90).

  • Допоможіть дітям повторити євангельську істину кілька разів, наприклад, “Істина відновлена була” або “Божа Церква приносить щастя нам”. Запропонуйте кожній дитині попрактикуватися ділитися істиною з іншими присутніми у класі. Частиною цієї вправи може бути виконання завдання творчої сторінки для цього тижня, а ви можете допомогти їм це зробити.

  • Попросіть дітей розповісти вам про щось, чим вони поділилися з членом родини або другом, наприклад, іграшкою або цукеркою. Допоможіть дітям перелічити деякі важливі знання, якими ми можемо поділитися з іншими про Ісуса Христа. Поясніть, що через те, що євангелія настільки важлива, Алма пішов ділитися нею з людьми у багатьох інших містах, щоб вони могли дізнатися, як бути щасливими.

Алма 8:18--22

Я можу бути хорошим другом.

Служіння Амулека Алмі---це хороший приклад дітям того, як вони можуть любити та служити іншим.

Вправи на вибір

  • Попросіть одну дитину розіграти роль Амулека, а іншу---роль Алми, коли ви розповідатимете історію з Алма 8:18--22. Нехай діти допоможуть розказати історію, і запросіть різних дітей бути Алмою й Амулеком. Яким чином Амулек був хорошим другом для Алми? Попросіть дітей розповісти про когось, хто для них є другом. Що вони відчувають стосовно цього? Чому Бог хоче, щоб ми були хорошими друзями для інших?

  • Найдіть ілюстрацію або намалюйте зображення, яке є символом дружби (наприклад, двоє людей обнімаються або серце), і розріжте його на шматки пазла. Із заднього боку на кожному шматку пазла напишіть, що Алма й Амулек робили, аби бути добрими друзями, або напишіть що ми можемо робити, аби бути хорошими друзями. Запросіть дітей по черзі вибрати шматки пазла і скласти його, а ви будете читати те, що написано на звороті. Допоможіть їм подумати про людей, з ким вони можуть подружитися. Свідчіть, що Ісус Христос---найкращий друг, який у нас може бути.

Зображення
дві дівчинки сміються

Ми можемо бути хорошими друзями з іншими.

Алма 11:43--44

Після смерті я воскресну.

Амулек навчав народ Аммонійги про воскресіння. Як ви можете допомогти дітям, яких навчаєте, зрозуміти, що означає воскреснути?

Вправи на вибір

  • Нехай ваша рука буде символізувати дух, а рукавичка---тіло. Витягніть руку з рукавички, щоб показати дітям, що наші духи та тіла під час смерті роз’єднаються. Потім одягніть рукавичку назад, щоб показати, що наші духи та тіла під час воскресіння з’єднаються знову разом. Нехай діти по черзі одягнуть і знімуть рукавичку, коли ви читатимете їм Алма 11:43. Покажіть класу ілюстрацію “Марія і воскреслий Ісус Христос” (альбом “Євангелія в мистецтві”,, № 59) і свідчіть, що Ісус Христос уможливив для кожного з нас воскресіння.

  • Запропонуйте дітям намалювати своїх друзів або членів сім’ї, включаючи дальніх родичів. Коли діти показуватимуть свої малюнки, вказуйте на кожного друга або члена родини, яких вони намалювали, та поясніть, що він або вона воскреснуть. Свідчіть, що Ісус зробив можливим для нас бути з нашими сім’ями навіки.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей старшого віку

Aлма 8–10

Я можу ділитися євангелією.

Алма й Амулек ділилися євангелією, навіть коли це було нелегко. Як їхня сміливість та віра може надихнути дітей, яких ви навчаєте?

Вправи на вибір

  • Своїми словами підсумуйте події в Алма 8--10. Виберіть кілька принципів з цих подій, які можуть допомогти дітям ділитися євангелією, наприклад, бути стійким (див. Алма 8:8--13), свідчити про Христа (див. Алма 9:26--27) і мати напарника (див. Алма 10:7–11). Попросіть дітей прочитати вибрані вірші та сказати, що вони дізналися про те, як ділитися євангелією. Чому важливо розповідати іншим про євангелію?

  • Запропонуйте дітям розказати, коли вони з кимось поділилися євангелією або розкажіть про свій власний досвід. Запросіть дітей послухати і знайти способи, як вони можуть підготуватися ділитися євангелією, коли вони співатимуть пісню про місіонерську роботу, зокрема “Ми людям світло несемо” (Збірник дитячих пісень, с. 92). Чому Небесний Батько бажає, аби ми ділилися євангелією? Допоможіть дітям спланувати способи, якими вони можуть ділитися євангелією зі своїми друзями, наприклад, дати їм примірник Книги Мормона або запросити на церковний захід. Виділіть для них час, щоб вони розіграли по ролях, що вони могли б сказати або зробити у таких ситуаціях.

Aлма 11--12

План Бога---це план викуплення.

Як за допомогою Алма 11–12 ви можете “зроби[ти] відомим для [дітей] план викуплення”? (Алма 12:30).

Вправи на вибір

  • Напишіть на дошці деякі принципи стосовно плану викуплення, що знаходяться в Алма 11–12, такі як: Падіння Адама і Єви, Спокута Ісуса Христа, покаяння, смерть, воскресіння та суд. Прочитайте кілька віршів з Алма 11 або 12, у яких навчається про ці принципи, та виділіть дітям час, щоб намалювати малюнок, що стосується кожного принципу. Яка роль Спасителя у цьому плані? Потім попросіть дітей за допомогою своїх малюнків розіграти сценку, наче вони навчають друга Божого плану.

Алма 12:10.

Якщо я не закам’янію серцем, я зможу отримати більше слова Бога.

Коли ми вивчаємо духовні істини, стан наших сердець настільки ж важливий, як і наші розумові здібності.

Вправи на вибір

  • Прочитайте разом Алма 12:10 й обговоріть, що означає “закам’яніти” нашими серцями. Чому із закам’янілим серцем важче навчатися від Бога?

  • Щоб проілюструвати цей принцип, покажіть дітям губку та камінь та запитайте їх, що всотує краще. Як ми можемо показати Господу, що хочемо, щоб наші серця були такими ж м’якими як і губка?

Зображення
піктограма “сімейне вивчення”

Заохочуйте вивчення вдома

Запропонуйте дітям знайти на цьому тижні можливості з кимось поділитися євангелією або комусь допомогти.

Як покращити наше навчання

Свідчіть вашому класу. Свідчення може бути досить простим, зокрема: “Я знаю, що Небесний Батько любить кожного з вас” або “У мене виникають гарні почуття, коли я дізнаюся про Ісуса Христа”. (Див. також Навчати, як навчав Спаситель, с. 11).