Новий Завіт 2023
28 серпня–3 вересня. 1 Коринтянам 8–13: “Ви—тіло Христове”


“28 серпня–3 вересня. 1 Коринтянам 8–13: “Ви—тіло Христове”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. Новий Завіт. 2023 (2022)

“28 серпня–3 вересня. 1 Коринтянам 8–13”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. 2023

Зображення
причасні збори

28 серпня–3 вересня

1 Коринтянам 8–13

“Ви—тіло Христове”

Коли ви з молитвою будете читати 1 Коринтянам 8–13, Святий Дух може ледь помітно промовляти до вас (див. 1 Царів 19:11–12). Якщо ви будете записувати ці враження, це допоможе вам згадати почуття і думки, які ви мали під час вивчення.

Записуйте свої враження

У часи Павла Коринт був багатим центром торгівлі, де були жителі з усієї Римської імперії. Через те, що в місті було розмаїття різних культур та релігій, членам Церкви в Коринті було важко досягти єдності, тому Павло прагнув допомогти їм знайти єдність у їхній вірі в Христа. Ця єдність була більше, ніж просто мирне співіснування; Павло просив їх не просто бути толерантними до своїх відмінностей. Натомість він навчав, що коли ви приєднуєтеся до Церкви Ісуса Христа, то ви “охрищені в тіло одне”, і кожна частина тіла потрібна (1 Коринтянам 12:13). Коли втрачається один член Церкви, це наче втратити кінцівку, і в результаті тіло слабшає. Коли страждає один член Церкви, нам слід усім це відчувати і робити те, що в наших силах, аби полегшити ці страждання. Якщо є така єдність, відмінності не лише визнаються, але й цінуються, оскільки без членів Церкви з різними дарами і здібностями тіло було б обмежене. Тому незалежно від того, чи почувалися ви в Церкві як удома, або сумніваєтеся, чи дійсно ви тут свої, послання Павла до вас таке: єдність—це не однаковість. Вам потрібні інші святі, а іншим святим потрібні ви.

Зображення
піктограма “особисте вивчення”

Ідеї для особистого вивчення Писань

1 Коринтянам 10:1–13

Бог готує спосіб уникнути спокуси.

Духовний досвід, навіть дивовижний, не звільняє нас від “людських” спокус (1 Коринтянам 10:13). Можливо, це одна з причин, чому Павло написав про те, як ізраїльтяни за часів Мойсея боролися із спокусами, хоча і були свідками дивовижних чудес (див. Вихід 13:21; 14:13–31). Читаючи 1 Коринтянам 10:1–13, пошукайте, які застереження, з наданих ізраїльтянам, здається, стосуються і вас? Яке “полегшення” від спокуси підготував для вас Небесний Батько? (Див. також Aлма 13:27–30; 3 Нефій 18:18–19).

1 Коринтянам 10:16–17; 11:16–30

Причастя об’єднує нас, як членів Христової Церкви.

Хоча причастя включає особисте зобов’язання між вами і Господом, воно також є досвідом, який ви розділяєте з іншими людьми. Ми майже завжди приймаємо причастя разом як тіло святих. Прочитайте, що Павло навчав про причастя, і подумайте, як цей священний обряд може допомогти “багатьом” стати “одним” у Христі (див. 1 Коринтянам 10:17). Як прийняття причастя допомагає вам почуватися ближче до Христа та інших віруючих? Як ці вірші впливають на ваші почуття щодо причастя і на розуміння того, як до нього слід готуватися?

1 Коринтянам 11:11

За планом Бога чоловіки і жінки потрібні одне одному.

У 1 Коринтянам 11:4–15 Павло говорив про культурні звичаї, яких ми сьогодні не дотримуємось. Однак Павло також навчав важливій істині, яка має вічне застосування і міститься у вірші 11. Що, на вашу думку, означає цей вірш і чому він важливий? Старійшина Девід А. Беднар навчав: “Чоловік і жінка призначені, щоб навчатися одне від одного, зміцнювати, благословляти, доповнювати і вдосконалювати одне одного” (“Ми віримо, що маємо бути цнотливими”, Ліягона, трав. 2013, с. 42). Як ця істина має впливати на шлюб? Як вона має впливати на наше служіння в Церкві?

Див. також Джин Б. Бінгем, “Об’єднані у виконанні Божої роботи”, Ліягона, трав. 2020, сс. 60–63.

1 Коринтянам 12–13

Духовні дари даються на користь дітям Небесного Батька.

Перелік духовних дарів у 1 Коринтянам 12–13 не вичерпний. Але з нього добре починати, коли ви визначаєте й обдумуєте духовні дари, дані вам Небесним Батьком. Читаючи список дарів, наданий Павлом, ви можете додати дари, які ви помічали в інших, у собі чи в людях з Писань. Якщо у вас є патріарше благословення, там можуть згадуватися деякі з ваших духовних дарів. Як ці дари допомагають вам благословляти інших? Подумайте, як ви можете “дба[ти] ревно про ліпші дари” (1 Коринтянам 12:31).

Див. також 1 Коринтянам 14; Moроній 10:8–21, 30; Учення і Завіти 46:8–26; Уложення віри 1:7.

Зображення
піктограма “сімейне вивчення”

Ідеї для сімейного вивчення Писань і домашнього вечора

1 Коринтянам 9:24–27.Оскільки Павло порівнював життя за євангелією із забігом, ви також можете провести сімейні перегони для того, щоб проілюструвати цю думку. Нагородіть короною кожного, хто добіжить, і обговоріть, як усі, хто старанно йде за Ісусом Христом у цьому житті, завоюють “нетлінну” нагороду (1 Коринтянам 9:25; див. також 2 Тимофію 4:7–8). Що робить бігун, щоб підготуватися до забігу? Що можемо робити ми, щоб підготуватися повернутися до Небесного Батька?

Зображення
бігуни на біговій доріжці

Павло порівнював життя за євангелією із забігом.

1 Коринтянам 12:1–11.Прочитавши ці вірші разом, ви можете дати кожному аркуш паперу з іменем іншого члена сім’ї, написаним зверху. Попросіть кожного перелічити духовні дари, які вони помічають в тій людині. Потім ви можете передавати ці аркуші по колу, щоб у кожної людини був шанс написати про дари кожного члена сім’ї.

1 Коринтянам 12:3.Чому Святий Дух потрібен для отримання свідчення про Ісуса Христа? Що ми можемо робити, аби запросити Святого Духа зміцнити наші свідчення про Нього?

1 Коринтянам 12:12–27.Порівняння Павлом Церкви з тілом може бути гарним способом поговорити про єдність сім’ї так, щоб це запам’яталося. Наприклад, члени сім’ї можуть спробувати намалювати тіло, яке б складалося лише з очей або вух (див. 17 вірш). Що у цих віршах сказано про те, як нам слід ставитися одне до одного як до членів сім’ї?

1 Коринтянам 13:4–8.Визначення, яке Павло дав милосердю, може стати надихаючим девізом для вашої сім’ї. Ви можете призначити кожному члену сім’ї опрацювати якусь фразу з 4–8 віршів і навчати решту сім’ї, що вона означає, використовуючи визначення, приклади та особистий досвід. Як Спаситель є втіленням цих якостей? Ви також можете разом намалювати плакати для кожної з цих фраз і розвісити їх по всій вашій домівці. Будьте творчими!

Щоб знайти більше ідей для навчання дітей, див. навчальний план для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для Початкового товариства.

Запропонована пісня: “Тут любов живе”, Збірник дитячих пісень, сс. 102–103.

Як покращити наше навчання

Покажіть уривок з Писань. Розмістіть вірш, який має для вас особливе значення, там, де члени сім’ї часто його бачитимуть. Запросіть інших членів сім’ї по черзі вибирати уривки з Писань, які будете показувати всім.

Зображення
причасні збори

“Хліб, який ломимо, чи не спільнота він тіла Христового? Тому що один хліб, тіло одне” (1 Коринтянам 10:16–17).