Семінарія
Опанування доктрини: 3 Нефій 12:48: “Бу[дьте] досконалими, саме яким є Я, або Яким досконалим є ваш Батько, Який на небесах”


“Опанування доктрини: 3 Нефій 12:48: “Бу[дьте] досконалими, саме яким є Я, або Яким досконалим є ваш Батько, Який на небесах”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Опанування доктрини: 3 Нефій 12:48”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Опанування доктрини: 3 Нефій 12:48

“Будьте досконалими, саме яким є Я, або Яким досконалим є ваш Батько, Який на небесах”

Зображення
молода жінка розмірковує

Під час вивчення 3 Нефій 12 ви дізналися про те, як стати досконалими, як Ісус Христос і Небесний Батько. Цей урок допоможе вам запам’ятати посилання та ключову фразу для 3 Нефій 12:48, пояснити вчення, викладене в цьому уривку, і застосувати принципи набуття духовного знання в реальних життєвих ситуаціях.

Поясніть і запам’ятайте

Під час попереднього уроку ви засвоїли таку істину: Ісус Христос хоче, щоб ми стали досконалими, як Він і наш Небесний Батько.

Уявіть, що у вас є друг, який вірить, що Бог лише очікує, що ми будемо добрими людьми та поважатимемо інших.

  • Як би ви пояснили йому 3 Нефій 12:48, щоб ваш друг краще зрозумів цей уривок?

Ключова фраза з Писань для 3 Нефій 12:48 звучить так: “Бу[дьте] досконалими, саме яким є Я, або Яким досконалим є ваш Батько, Який на небесах”. Використайте вказаний далі метод або інший на ваш вибір, щоб краще запам’ятати посилання й ключову фразу з Писань.

У центрі аркуша напишіть “3 Нефій 12:48”. В одному куті напишіть словосполучення “Бу[дьте] досконалими”. У другому — “саме яким є Я”. У третьому — “або ваш Батько, Який на небесах”. І в останньому — “досконалим”. Спробуйте запам’ятати посилання на Писання та ключову фразу з Писань, послідовно торкаючись олівцем або пальцем кожної фрази, починаючи з посилання всередині. Можливо, корисно буде вимовляти слова вголос, торкаючись до них. Зробивши це кілька разів, спробуйте повторити посилання та всю фразу напам’ять.

Застосування на практиці

Приділіть кілька хвилин, щоб переглянути принципи в абзацах 5–12 розділу “Набуття духовного знання” посібника Опанування доктрини. Базовий документ (2023). Оберіть один із принципів, який ви вивчатимете докладніше.

  • Як би ви пояснили вибраний вами принцип людині, яка не знає його?

Скористайтеся вказаною далі навчальною ситуацією, яка допоможе вам застосовувати вчення Спасителя в 3 Нефій 12:48 та принципи набуття духовного знання.

Іван — юнак, який вірить у Бога. Однак є деякі аспекти євангелії, про які йому не подобається думати. Одним із них є настанова Спасителя стати досконалим. Він намагався змінитися та стати більше схожим на Христа, але йому це не вдається. Він відчуває, що вже зазнав невдачі, тож досконалість для нього неможлива.

Розглядати поняття й запитання з погляду на вічну перспективу

Опанування доктрини. Базовий документ вчить, що, маючи справу зі складною проблемою, ми можемо “переосмислювати запитання (дивитися на запитання з іншої точки зору) і розглядати ідеї, спираючись на Господнє мірило істини, замість того, щоб приймати передумови чи припущення, які походять від світу” (с. 3). У цьому процесі можуть допомогти наведені далі запитання.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповіді на наведені далі запитання:

  • Як ви вважаєте, чому Господь дивиться на досконалість інакше, ніж багато хто у світі?

  • Як наші знання про план спасіння та Спокуту Ісуса Христа допомагають нам краще зрозуміти, чого навчає Спаситель у 3 Нефій 12:48?

Прагнути подальшого розуміння з божественно призначених джерел

  • Як ви могли б використати те, що дізналися з 3 Нефій 12:48 про те, як бути досконалими, щоб відповісти на запитання Івана?

Прочитайте принаймні три з наведених нижче уривків з Писань, шукаючи додаткові ідеї щодо того, як стати досконалим у спосіб, якого навчав Ісус.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповідь на наведене далі запитання:

  • Як інформація, яку ви знайшли, може допомогти Івану вирішити його проблеми?

Діяти з вірою

Прочитайте абзаци 5–7 розділу “Набуття духовного знання” посібника Опанування доктрини. Базовий документ і знайдіть інформацію про те, що Іван може зробити, щоб діяти з вірою.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповіді на три запитання:

  • Які з цих вчень, на вашу думку, могли б допомогти Івану? Чому?

  • Про що Іван міг би молитися, щоб отримати допомогу в його ситуації?

  • Що б ви запропонували зробити Івану, щоб “жи[ти] вірою”, доки він не почне краще розуміти свій потенціал стати досконалим?

  • Як те, що ви дізналися про досконалість у 3 Нефій 12:48, може вплинути на ваші почуття та дії?