Семінарія
Алма 26: “Ми будемо хвалитися Господом”


“Алма 26: “Ми будемо хвалитися Господом”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Алма 26”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Алма 26

“Ми будемо хвалитися Господом”

Зображення
група щасливих молодих людей

Чи був у вас коли-небудь досвід, про який ви б дуже хотіли комусь розповісти ? Що ви хотіли б, аби люди знали? Так само Аммон і його брати раділи своїй 14-річній місії серед ламанійців і хотіли розповісти про пережите ними. Вони стали свідками сили й любові Бога, коли тисячі ламанійців були приведені до пізнання істини. Цей урок може допомогти вам відчути глибоку вдячність і любов до Господа за благословення, які Він дарує у вашому житті.

Чим ви захоплюєтесь?

Поміркуйте кілька хвилин про те, що вас надихає або чим ви захоплені — щось, про що вам кортить розповісти!

  • Чому вам так хочеться розповісти про це?

  • Що, як ви сподіваєтеся, відчують інші, коли ви про це розповідатимете? Чому?

Після того, як сини Мосії повернулися зі своєї 14-річної місії до ламанійців, Аммон поговорив зі своїми братами про пережите ними. Прочитайте Алма 26:8, 16 і знайдіть те, до чого Аммон відчував ентузіазм і чим був захоплений.

В Алма 26:16 Аммон використовував слова хвалитися, втішатися і уславлювати, говорячи про Господа. Хвалитися означає радіти або віддавати “благоговійну хвалу, честь і подяку” (Merriam-Webster.com, “Glory”; див. також Путівник по Писаннях “Слава”, scriptures.ChurchofJesusChrist.org). Ви можете позначити ці слова у вірші 16 і в інших віршах, які вивчатимете сьогодні.

Приділіть кілька хвилин роздумам про таке:

  • Як ви ставитеся до своїх стосунків із Небесним Батьком? Чому?

  • Чи розмовляєте ви з іншими про Нього із захопленням і радістю? Чому так або чому ні?

Під час сьогоднішнього вивчення Алма 26 подумайте, як приклад Аммона, який розповідає про свої почуття до Бога, може збільшити вашу любов до Небесного Батька та Ісуса Христа і вдячність за Них.

“Такі великі благословення”

Прочитайте Алма 26:1–4, 8–16 і знайдіть, що Аммон говорив про Бога й те, що Він зробив для Його братів і ламанійців.

  • Що вам найбільше запам’яталося з того, як Аммон висловлювався про Бога?

  • Які зі знайдених вами істин могли б надихнути когось хвалитися Господом?

Можливо, корисно буде подумати про різні події, які Аммон пережив як місіонер і які спонукали його славити Бога. Наведені далі зображення можуть допомогти вам згадати, що сталося.

Зображення
Аммон б’ється з ламанійцями
Зображення
Аммон навчає Ламонія
Зображення
цариця сумує за Ламонієм

Хоча наш досвід відрізняється від досвіду Аммона, ми можемо мати такі ж причини славити Бога.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповіді на два з наведених далі запитання:

    • Подумайте, яким чином ви були або могли б стати “знаряддям у руках Бога” (Алма 26:3), щоб благословляти інших. Як цей досвід може допомогти вам прославляти Бога?

    • Які ще у вас є причини славити Бога?

    • Як може змінитися життя людини, якщо вона хвалиться Богом за те, що Він зробив для неї?

“Велика причина радіти”

Коли Аммон згадував про свій час на місії і про свою взаємодію з Богом, він прославляв Його й радів тому, Ким є Бог і що Бог уможливив у його житті.

Складіть аркуш паперу втроє або накресліть таблицю з трьома стовпцями на сторінці вашого щоденника для навчання. Підпишіть верхню частину кожного стовпця назвою однієї з таких груп людей:

Прочитайте уривки з Писань для кожної групи людей і запишіть у відповідному стовпці, що Бог зробив для них.

  • Що вам найкраще запам’яталося з того, що Бог зробив для цих груп людей? Чому це повинно було змусити людей хвалитися Ним?

Переверніть складений аркуш паперу або накресліть нову таблицю з трьома стовпцями у своєму щоденнику для навчання. Напишіть для кожного стовпця один із таких заголовків:

  • Як Бог благословив мене

  • Як Бог благословив тих, кого я люблю

  • Що я знаю та відчуваю про Бога

Можливо, ви захочете помолитися Небесному Батькові, попросивши Його нагадати вам про це. Коли ви згадуватимете, як Бог благословив вас та інших, і розмірковуватимете про свої почуття до Нього, Святий Дух може допомогти вам відчути любов Бога до вас.

Запишіть свої відповіді в кожному стовпці й поясніть, чому вони спонукають вас хвалитися Богом.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповіді на такі запитання:

    • Як це завдання допомогло вам відчути більшу радість у Богові або більшу любов до Нього і вдячність?

    • Як, на вашу думку, змінилися б ваші стосунки з Господом, якби ви приділяли час тому, щоб частіше згадувати про Нього й хвалитися Ним?

Розмірковуючи про те, що ви дізналися й відчули сьогодні, ви, можливо, захочете поставити перед собою ціль приділити час, щоб згадати благословення Бога й хвалитися Ним. Ви також можете відчути бажання поділитися своїми думками з кимось іншим, як це зробив Аммон. Шукайте можливості поділитися і подумайте, як ви могли б допомогти іншій людині відчути те, що ви відчували до Небесного Батька та Ісуса Христа.